Autoverhuur in Spanje

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Spanje

Super autodeals in Spanje

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Spanje bekijken
Alle auto’s bekijken

Aanstekelijke passie voor muziek, lekker eten en vooral genieten van het leven: in Spanje kan het allemaal. Deze vakantiebestemming brengt natuur, cultuur en zon bij elkaar met de schitterende bergen van de Pyreneeën, de kunstschatten van Barcelona en Madrid en de beroemde stranden van de Costa del Sol. De pittoreske dorpjes en wilde landschappen van Spanje kun je het beste verkennen met de auto. Op Expedia.nl vind je snel en eenvoudig een huurauto die aan jouw wensen voldoet.

Vind jouw huurauto in Spanje

Het is handig om direct na aankomst op de luchthaven een huurauto te kunnen ophalen. Op de grotere luchthavens heb je vaak een ruime keuze uit verschillende verhuurders. Op Luchthaven Madrid-Barajas, de grootste luchthaven van Spanje, kun je kiezen uit een vijftal autoverhuurders en op Luchthaven Barcelona-El Prat zijn er ook verschillende verhuurbedrijven, net als op de populaire Luchthaven van Alicante. In de grotere steden kun je doorgaans ook een auto ophalen. Als een bedrijf meerdere vestigingen heeft in de buurt van je bestemming, is het ook mogelijk om een auto in bijvoorbeeld Barcelona op te halen en terug te brengen op de luchthaven vanaf waar je terugvliegt.

Dankzij de handige filteropties kun je gemakkelijk zoeken op wat voor type auto je wilt en over welke extra opties deze moet beschikken. Kies een kleinere auto als je door steden als Madrid wilt rijden of juist een krachtige wagen als je van plan bent om de bergdorpjes van Catalonië te verkennen. Je kunt het aanbod gemakkelijk filteren op prijsklasse, verhuurder en locatie. Het is ook mogelijk om aanvullende opties te kiezen. Zo kan airconditioning bijvoorbeeld erg handig zijn als je in de zomer de Costa Blanca gaat verkennen.

Rijden in Spanje

Als je een auto huurt, kun je op je gemak een roadtrip maken langs verschillende hoogtepunten, bijvoorbeeld langs de steden Málaga, Sevilla en Granada in het zuiden van Spanje. Houd er rekening mee dat je op de meeste snelwegen tol moet betalen. Ook gelden er net iets andere verkeersregels. Bij hellingen van 7% of meer heeft stijgend verkeer voorrang op dalend verkeer. Op kruisingen wordt met een dikke onderbroken streep aangegeven dat je voorrang moet verlenen, soms wordt dit voorafgegaan met een omgekeerde driehoek. In sommige Spaanse steden, zoals Madrid, zijn er milieuzones waarin alleen auto's met een vergunning mogen rijden. Dit wordt met borden aangegeven.

Veelgestelde vragen