Belangrijk: Voor deze bestemming gelden mogelijk COVID-19-reisbeperkingen, waaronder specifieke beperkingen voor accommodaties. Controleer alle nationale, lokale en gezondheidsadviezen voor deze bestemming alvorens te boeken.

ValenciaSpanje

Reis af naar de oostkust van Spanje voor buitenavonturen, historische ontdekkingen en luie dagen aan het strand.

Bezoek Valencia om zijn topcombinatie van stranden, natuurparken en bergen, met middeleeuwse monumenten en eeuwenoude geschiedenis. Of je nu aan het prachtige strand wilt ontspannen, historische gebouwen wilt bezoeken of door ruige landschappen wilt wandelen, deze diverse regio van Spanje heeft veel te bieden.

Aan de kust van de Middellandse Zee bevindt zich de gelijknamige hoofdstad van de provincie, Valencia. Je treft er ruim 2000 jaar aan geschiedenis aan. Ga bij de gebouwen in het historische centrum op zoek naar sporen van de Romeinen en de Moren.

Beklim de stenen wenteltrap van de gotische klokkentoren El Miguelete. Bezoek de 13e-eeuwse Kathedraal van Valencia, die verschillende architectonische stijlen bevat, waaronder romaanse, gotische en barokke details. Binnen vind je de heilige kelk van Valencia, ofwel de Heilige Graal. Veel mensen beweren dat deze wijnbeker uit de 1e eeuw door Jezus werd gebruikt tijdens het Laatste Avondmaal.

Fans van moderne architectuur kijken hun ogen uit bij de futuristische gebouwen van de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit wetenschappelijke en culturele complex omvat een interactief wetenschapsmuseum, een operagebouw, een grote tuin en een van de grootste aquaria van Europa.

Haal het meeste uit de stadsligging met een bezoek aan een van de stranden aan de Middellandse Zee, zoals het Playa de la Malvarrosa en het strand van Port Saplaya. De regio Valencia heeft zo'n 632 kilometer aan kustlijn om van te profiteren! Enkele populairste strandbestemmingen zijn de badplaatsen Benidorm, Gandía en Alicante.

Er komen veel bezoekers af op de stranden in de regio, maar weg van deze drukke toeristische trekpleisters vind je volop natuur. Trek door het afwisselende terrein van het Parque Natural Sierra Calderona en het Parque natural de la Sierra Helada of spot vogels in het Parque Natural de la Albufera.

Met internationale vliegvelden bij Alicante en Valencia vormt de regio een eenvoudig bereikbare bestemming vanuit de meeste steden in Europa. Verken de regio met de bus, trein of auto, die je bij een van de vliegvelden of in het centrum van Valencia kunt huren.

Bezoek Valencia om zijn geschiedenis, spectaculaire natuur en fijne kust.

Populaire steden in Valencia

Centrum van Valencia inclusief vogels, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Valencia
Staat bekend om Dineren, Historische gebouwen en Winkelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Central Market
  Central Market
 • Plaza de la Reina
  Plaza de la Reina
 • Catedral de Santa María de Valencia
  Catedral de Santa María de Valencia
Alicante bevat een strand en ook een grote groep mensen
Alicante
Staat bekend om Stranden, Dineren en Winkelen

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Haven van Alicante
  Haven van Alicante
 • Playa del Postiguet
  Playa del Postiguet
 • Kasteel van Santa Barbara
  Kasteel van Santa Barbara
Elche
Elche
Staat bekend om Tuinen, Historische gebouwen en Museums

…"

Redenen voor een bezoekje

 • Basiliek Santa María
  Basiliek Santa María
Torrevieja
Staat bekend om Jachthavens, Zonnig en Hardlopen

…"

Orihuela
Orihuela
Staat bekend om Stranden, Vriendelijke mensen en Zee

…"

Denia
Staat bekend om Havens, Historische gebouwen en Jachthavens

…"