Valencia

Spanje
Ciudad de las Artes y de las Ciencias toont een stad en moderne architectuur

Reis af naar de oostkust van Spanje voor buitenavonturen, historische ontdekkingen en luie dagen aan het strand.

Bezoek Valencia om zijn topcombinatie van stranden, natuurparken en bergen, met middeleeuwse monumenten en eeuwenoude geschiedenis. Of je nu aan het prachtige strand wilt ontspannen, historische gebouwen wilt bezoeken of door ruige landschappen wilt wandelen, deze diverse regio van Spanje heeft veel te bieden.

Aan de kust van de Middellandse Zee bevindt zich de gelijknamige hoofdstad van de provincie, Valencia. Je treft er ruim 2000 jaar aan geschiedenis aan. Ga bij de gebouwen in het historische centrum op zoek naar sporen van de Romeinen en de Moren.

Beklim de stenen wenteltrap van de gotische klokkentoren El Miguelete. Bezoek de 13e-eeuwse Kathedraal van Valencia, die verschillende architectonische stijlen bevat, waaronder romaanse, gotische en barokke details. Binnen vind je de heilige kelk van Valencia, ofwel de Heilige Graal. Veel mensen beweren dat deze wijnbeker uit de 1e eeuw door Jezus werd gebruikt tijdens het Laatste Avondmaal.

Fans van moderne architectuur kijken hun ogen uit bij de futuristische gebouwen van de Ciutat de les Arts i les Ciències. Dit wetenschappelijke en culturele complex omvat een interactief wetenschapsmuseum, een operagebouw, een grote tuin en een van de grootste aquaria van Europa.

Haal het meeste uit de stadsligging met een bezoek aan een van de stranden aan de Middellandse Zee, zoals het Playa de la Malvarrosa en het strand van Port Saplaya. De regio Valencia heeft zo'n 632 kilometer aan kustlijn om van te profiteren! Enkele populairste strandbestemmingen zijn de badplaatsen Benidorm, Gandía en Alicante.

Er komen veel bezoekers af op de stranden in de regio, maar weg van deze drukke toeristische trekpleisters vind je volop natuur. Trek door het afwisselende terrein van het Parque Natural Sierra Calderona en het Parque natural de la Sierra Helada of spot vogels in het Parque Natural de la Albufera.

Met internationale vliegvelden bij Alicante en Valencia vormt de regio een eenvoudig bereikbare bestemming vanuit de meeste steden in Europa. Verken de regio met de bus, trein of auto, die je bij een van de vliegvelden of in het centrum van Valencia kunt huren.

Bezoek Valencia om zijn geschiedenis, spectaculaire natuur en fijne kust.

Populaire steden in Valencia

Valencia
Valencia
Staat bekend om Historisch, Winkelen en Museums
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de musea, de kunst en de stranden in het romantische Valencia.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza de la Reina
  • Catedral de Santa María de Valencia
  • Plaza de la Virgen
Alicante
Alicante
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Dineren en Winkelen
Ervaar het romantische Alicante. Geniet hier van de stranden, het kasteel, de festivals en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Haven van Alicante
  • Kasteel van Santa Barbara
  • Gemeentehuis van Alicante
Benidorm
Benidorm
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Winkelen en Gezinsvriendelijk
Geniet van een vakantie in de parel van de Spaanse Costa Blanca, met zijn perfecte mix van vredige natuurgebieden en drukke stranden, nachtclubs en promenades.

Redenen voor een bezoekje

  • Aqualandia
  • Mundomar
  • Magic Natura
Torrevieja
Torrevieja
Staat bekend om Jachthavens, Zonnig en Hardlopen
Ontsnap naar het trendy Torrevieja! Geniet hier optimaal van de jachthaven, de American footballwedstrijden en het zonnige weer.
Orihuela
Orihuela
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Vriendelijke mensen en Zee
Architectuur, monumenten, festiviteiten en stranden: dit en nog veel meer maken van Orihuela een eersteklas bestemming aan de zwoele Valenciaanse kust.
Castellón de la Plana
Castellón de la Plana
Staat bekend om Universiteiten, Kaas en Monumenten
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de monumenten, de avontuurlijke excursies en de kathedralen in Castellón de la Plana.