Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Royal Liver Building

Het meest iconische gebouw in de stad is gedecoreerd met twee koperen vogels, 'liver birds', de symbolen van Liverpool.     

Het iconische pand van de Royal Liver Insurance, dat ooit het grootste gebouw in Europa was, is al meer dan een eeuw beeldbepalend voor de skyline van Liverpool. Het 90 meter hoge gebouw, dat werd gebouwd in 1911, was destijds ongekend in het land. De twee klokkentorens hebben wijzerplaten die groter zijn dan die van de Big Ben en het massieve betonnen bouwwerk werpt een enorme schaduw over een deel van het stadscentrum. Tegenwoordig is het gebouw nog steeds het onderkomen van de verzekeringsmaatschappij, en aangezien er geen rondleidingen worden gegeven, is het bekijken van de buitenkant van het gebouw een must voor iedereen die is geïnteresseerd in de geschiedenis en architectuur van Liverpool.

Het Royal Liver Building is een uitstekend voorbeeld van vroeg-20e-eeuwse architectuur. De architectuur heeft meer weg van de wolkenkrabbers van New York of Chicago dan van de Britse en Europese gebouwen uit dezelfde periode. Het gebouw trok destijds veel aandacht vanwege de bouwstijl. Bekijk het eerste versterkte betonnen bouwwerk dat in het Verenigd Koninkrijk werd gebouwd, en de fantastische jugendstildetails van het ontwerp.

Als je naar boven kijkt, kun je de grootste bezienswaardigheden van het gebouw zien. De twee klokkentorens, die bijna 100 meter boven de straten van Liverpool uitsteken, zijn elk versierd met een koperen liver bird. Op veel daken in Liverpool zie je liver birds: deze zijn het symbool van Liverpool. De liver birds op het Royal Liver Building zijn de grootste in de stad, ze zijn meer dan zes meter hoog en belichamen naar verluid de identiteit van de stad. Vanaf de waterkant in Liverpool kun je een fantastische foto van het gebouw maken.

Het Royal Liver Building ligt aan het water in het centrum van Liverpool. Je kunt met de metro bij het gebouw komen of de rivier de Mersey per veerboot oversteken om het gebouw te zien met de skyline op de achtergrond.


Royal Liver Building Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Royal Liver Building

Alle 951 accommodaties in de buurt van Royal Liver Building bekijken
Malmaison Liverpool € 79
Malmaison Liverpool

Malmaison Liverpool

7 William Jessop Way, Liverpool, Engeland
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit romantische hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 15 minuten lopen van Royal Liver Building, Cavern Club en Liverpool ONE. Ook Albert Dock en Beatles Story liggen binnen 2 km afstand. Station James Street ligt op 8 minuten lopen en naar Station Moorfields is het 9 minuten lopen.

  Seel Street Hotel by EPIC € 65
  Seel Street Hotel by EPIC

  Seel Street Hotel by EPIC

  42 Seel Street, Liverpool, Engeland
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 10 minuten lopen van Concert Square, Liverpool ONE en Cavern Club. Ook Beatles Story en Anglicaanse Kathedraal van Liverpool liggen binnen 15 minuten lopen. Station Liverpool Central ligt op 6 minuten lopen en naar Liverpool Lime Street Station is het 9 minuten lopen.

   Titanic Hotel Liverpool
   Titanic Hotel Liverpool

   Titanic Hotel Liverpool

   Stanley Dock, Regent Road, Liverpool, Engeland
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Vauxhall, binnen 2 km afstand van Tabaksmagazijn Stanley Dock en Royal Liver Building. Ook Cavern Club en Liverpool ONE liggen binnen 3 km afstand. Station Moorfields ligt op 20 minuten lopen en naar Station Sandhills is het 20 minuten lopen.

    Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront € 111
    Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront

    Staycity Aparthotels Liverpool Waterfront

    25 Drury Lane, Corn Exchange, Liverpool, Engeland
      
     3.5 van 5.0 Sterren

     Dit aparthotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 15 minuten lopen van Liverpool ONE, St. George's Hall en Wereldmuseum van Liverpool. Ook Walker kunstgalerie en Beatles Story liggen binnen 15 minuten lopen. Station James Street ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Moorfields is het 6 minuten lopen.

     Novotel Liverpool Centre
     Novotel Liverpool Centre

     Novotel Liverpool Centre

     40 Hanover Street, Liverpool, Engeland
       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 5 minuten lopen van Theater Neptune en Concert Square. Ook Liverpool ONE en Cavern Club liggen binnen 10 minuten lopen. Station Liverpool Central ligt op 5 minuten lopen en naar Station James Street is het 9 minuten lopen.

      Hard Days Night Hotel € 97
      Hard Days Night Hotel

      Hard Days Night Hotel

      Central Buildings, North John Street, Liverpool, Engeland
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, vlak bij Cavern Quarter en Cavern Club. Ook Liverpool ONE en Royal Liver Building liggen binnen 10 minuten lopen. Station James Street en Station Moorfields liggen op 5 minuten lopen.

       Signature Living at The Shankly Hotel
       Signature Living at The Shankly Hotel

       Signature Living at The Shankly Hotel

       60 Victoria street, Liverpool, Engeland
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Liverpool City Centre, binnen 5 minuten lopen van Royal Court Theater, Cavern Club en St. George's Hall. Ook Liverpool ONE en Empire Theater van Liverpool liggen binnen 10 minuten lopen. Liverpool Lime Street Station ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Moorfields is het 6 minuten lopen.

        OYO Vincent Apartments € 51
        OYO Vincent Apartments

        OYO Vincent Apartments

        15-17 Stanley Street, Liverpool, Engeland
          
         3.0 van 5.0 Sterren

         Dit appartement ligt in Liverpool City Centre, vlak bij Cavern Quarter en Cavern Club. Ook Liverpool ONE en St. George's Hall liggen binnen 10 minuten lopen. Station Moorfields ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station James Street is het 7 minuten lopen.