Engeland

Verenigd Koninkrijk
Ambleside inclusief historische architectuur, een klein stadje of dorpje en een rivier of beek
In de hoogtijdagen van het Britse Rijk werden hier imposante gebouwen neergezet, schitterende kunstwerken verzameld en twee van 's werelds beste universiteiten tot bloei gebracht.

Engeland staat bekend om zijn rijkdom, maar voor toeristen is een bezoek aan het land verrassend betaalbaar. De belangrijkste musea zijn gratis toegankelijk en van de grootse architectuur en prachtige universiteiten kun je in de buitenlucht genieten. Je kunt heel betaalbaar de leukste bezienswaardigheden van Londen bezoeken.

Londen staat vol met indrukwekkende gebouwen die zijn bekostigd met de rijkdom die Engeland in zijn tijd als wereldrijk heeft vergaard. De Elizabeth Tower, beter bekend als de Big Ben, markeert het reusachtige negentiende-eeuwse parlementsgebouw Westminster Palace, pal aan de rivier de Theems. Even verderop vind je de beroemde Tower Bridge, een ophaalbrug die wordt ondersteund door twee enorme Victoriaanse torens. Vergeet niet een bezoek te brengen aan Buckingham Palace, de statige Londense residentie van de Engelse koningin.

Rond je bezoek aan Londen af in een van de grote musea. Je mag gratis naar de permanente tentoonstellingen in het British Museum, het Tate Modern, het luxe Victoria and Albert Museum en de National Gallery.

Vertrek vanuit Londen naar de twee universiteitssteden in de buurt: Oxford en Cambridge. Wandel door de eeuwenoude tuinen en over de netjes onderhouden gazons van Oxford University. Bezoek de vierhonderd jaar oude Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken in heel Engeland. Het indrukwekkende ronde Radcliffe Camera-gebouw van de bibliotheek is een symbool van Oxford geworden. Je kunt na je bezoek aan Oxford meteen door naar Cambridge, met zijn keur aan universiteiten. Volg de rivier de Cam en dobber zo onder de Bridge of Sighs door, een overdekte brug die is geïnspireerd door de Venetiaanse Brug der Zuchten.

Reis naar het zuidwesten van Engeland voor een bezoek aan Stonehenge, omgeven door het Britse platteland. Hoewel de cirkelvormige rotsformatie uit 31 voor Christus wereldberoemd is, heeft Stonehenge nog niets aan raadselachtigheid ingeboet. Je kunt er het beste tijdens de zonnewende in de winter of zomer naartoe, want dan liggen de stenen precies in het verlengde van de opkomende zon. Het is er dan helaas wel erg druk, waardoor de magie van het moment wellicht wat verloren gaat.

Engeland is goed te bereiken via de internationale luchthavens. Alleen al in Londen kun je er uit zes kiezen! Reis in de steden via het uitgebreide ov-netwerk en doorkruis het platteland per trein of huurauto. De meeste reizigers vinden het leuk om tijdens hun verblijf in Engeland ten minste één keer met de welbekende Britse taxi te reizen.

Populaire steden in Engeland

Londen bevat skyline, een brug en hoogbouw
Londen
Staat bekend om Museums, Theaters en Historisch
De Big Ben, Nelson’s Column, de Tower of London en Abbey Road. Waar je in Londen ook bent, er is altijd iets te zien of te beleven.

Redenen voor een bezoekje

 • London Eye
 • London Bridge
 • The Shard
Victoria Square toont een plein, bloemen en historische architectuur
Birmingham
Staat bekend om Dineren, Poolbars en Winkelen
De op één na grootste stad van Groot-Brittannië staat bekend om haar musea, winkels, kanalen, lekkere eten en muziek.

Redenen voor een bezoekje

 • Internationaal congrescentrum
 • Broad Street
 • Birmingham Hippodrome
Royal Liver Building inclusief historische architectuur en een stad
Liverpool
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Poolbars en Winkelen
Dankzij enkele van de beste Britse bands, interessante musea en een rijke maritieme geschiedenis is deze compacte Noord-Engelse stad een van de mooiste culturele bestemmingen van Engeland.

Redenen voor een bezoekje

 • Albert Dock
 • Veerbootterminal Liverpool Pier Head
 • Beatles Story
Sint-Pietersplein toont een plein, spoorwegen en een stad
Manchester
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Winkelen en Business
Ben je gek van theaters, musea en bar? Ga dan naar Manchester!

Redenen voor een bezoekje

 • Operagebouw van Manchester
 • Old Trafford
 • Museum van Wetenschap en Industrie
Wills Memorial Building bevat een stad, nachtleven en historisch erfgoed
Bristol
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Winkelen en Business
Met een jonge kunst- en entertainmentscene, internationale festivals en gezinsvriendelijke attracties is Bristol een van de levendigste steden in Groot-Brittannië.

Redenen voor een bezoekje

 • We The Curious
 • Millenniumplein
 • Universiteit van Bristol
Newcastle-upon-Tyne toont een rivier of beek, een stad en moderne architectuur
Newcastle-upon-Tyne
Staat bekend om Vriendelijke mensen, Dineren en Gezinsvriendelijk
Een schilderachtige stad met een levendige kunstgemeenschap en een bruisend nachtleven, gecombineerd met de gastvrijheid van de Geordies maakt Newcastle upon Tyne tot een van de meest geliefde steden in Engeland.

Redenen voor een bezoekje

 • Sports Direct Arena
 • Quayside
 • Northumbria University