Goedkope vluchten naar Brighton

Voordeligste vluchten naar Brighton

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 48 voor enkele vluchten en € 87 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

British Airways
easyJet
easyJet
easyJet
British Airways
easyJet
British Airways
easyJet
easyJet
British Airways

Brighton is een alom bekende badplaats in het zuidoosten van Engeland. De stad ademt een nostalgische sfeer en heeft veel bouwwerken uit het Victoriaanse tijdperk. Opvallend is het Royal Pavilion, een indrukwekkend paleis dat zó uit India lijkt te komen. Natuurlijk is ook het strand in deze kustplaats nooit ver weg. Na een middagje op het gele zand te hebben doorgebracht, kun je naar Brighton Pier gaan, waar allerlei attracties en restaurants te vinden zijn. Ten slotte kun je in Brighton je hart ophalen als je van winkelen houdt. Neem vooral een kijkje in het winkelbuurtje The Lanes. Dit historische gedeelte van Brighton bestaat uit smalle, gezellige straatjes met kleine, originele winkeltjes waar van alles te koop is.

Vliegen naar Brighton

Vlak bij Brighton ligt Brighton City Airport (ESH), oftewel Shoreham Airport. Dit vliegveld wordt echter niet gebruikt voor reguliere vluchten voor personenvervoer. Je kunt wel prima naar Brighton reizen via een aantal vliegvelden in de buurt van Londen. London Gatwick Airport (LGW) ligt bijvoorbeeld slechts 30 kilometer ten noorden van de Britse hoofdstad. Vanaf Luchthaven Schiphol (AMS) vlieg je in 1 uur en 15 minuten rechtstreeks naar London Gatwick. Er vertrekken dagelijks meerdere vluchten en er zijn verschillende operators die vluchten aanbieden: zowel lowbudgetmaatschappijen als reguliere maatschappijen. Een andere mogelijkheid is een vlucht naar London Heathrow Airport (LHR). Rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Heathrow duren gemiddeld 1 uur en15 minuten. Zowel Britse als Nederlandse reguliere vliegmaatschappijen bieden dagelijks vluchten naar Heathrow aan. Houd er trouwens rekening mee dat het in Groot-Brittannië een uur vroeger is dan in Nederland.

Voorzieningen op Gatwick Airport

Als je wachttijd hebt op Gatwick Airport, hoef je je niet te vervelen. Er is een groot aanbod aan winkels, van boekenwinkels, brillenwinkels tot kledingwinkels. Je vindt er eetgelegenheden, een gebedsruimte, geldwisselbalies, voorzieningen voor kinderen en er is gratis wifi. Vlakbij de luchthaven zijn ook verschillende hotels te vinden. Handig als je laat aankomt of vroeg moet vertrekken. Boek je hotel samen met je vlucht op Expedia.nl en bespaar je de stress die het zoeken naar een hotel met zich meebrengt.

Voorzieningen op Heathrow Airport

Heathrow Airport is de grootste luchthaven van Europa en heeft maar liefst vijf terminals. Op deze luchthaven zijn de voorzieningen bijna oneindig. Zo zijn er allerlei winkels, waaronder modezaken, juweliers, vestigingen van bekende Britse warenhuizen en kapperszaken. Je kunt er zelfs een personal shopper inhuren. Ook kun je vóór vertrek online een hotel op of nabij de luchthaven boeken.

Verder reizen vanaf de luchthavens

Vanaf Gatwick Airport ben je met de trein, die een paar keer per uur vertrekt, in een half uurtje in Brighton. Je kunt ook met de bus van Gatwick naar Brighton reizen: dit duurt ongeveer 50 minuten. Vanaf Heathrow ben je met de bus in ongeveer 2 uur en 15 mintuten in op je bestemming. Er vertrekt vanaf Heathrow ook enkele keren per uur een trein naar Brighton. Deze doet ruim 2 uur over. Als je het jezelf helemaal gemakkelijk wilt maken, boek je online een huurauto en rijd je zelf naar Brighton.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Brighton

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 48 voor enkele vluchten en € 87 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

British Airways
easyJet