Begin van hoofdinhoud
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Brighton Dome

In deze historische gebouwen waren ooit de stallen van de koninklijke familie gevestigd, maar tegenwoordig kun je hier kijken naar een opvoering van een dramaproductie of een voorstelling op het gebied van moderne dans bijwonen.

De Brighton Dome is een complex met verschillende tonelen, waaronder de historische gebouwen de Corn Exchange, de Concert Hall en het Studio Theatre. Deze statige gebouwen zijn inmiddels bijna 200 jaar oud, maar worden momenteel nog steeds gebruikt voor opvoeringen van muziek, dans en dramaproducties. Als je in een van deze historische gebouwen een voorstelling wilt bijwonen, kun je online tickets kopen.

In de Concert Hall kun je vanuit de majestueuze rode stoelen een voorstelling bijwonen. Deze zaal deed in het verleden dienst als stal en kazerne voor de cavalerie. Het ontwerp is gebaseerd op een soortgelijk gebouw in Parijs en aan het eind van de 18e eeuw werd het complex verbouwd tot concertzaal. De zaal biedt plaats aan 1860 toeschouwers. Bewonder de oceaan van rode kleuren in deze elegante ruimte. Het gele plafond geeft de ruimte een zonnige aanblik. Kom naar een concert om naar het Dome Organ te luisteren. Dit orgel werd in 1936 geplaatst en heeft vier manualen, 250 registers en speciale muziekeffecten.

De Corn Exchange werd rond dezelfde tijd gebouwd als de Concert Hall en hier stonden de paarden van koning George IV. Na een aantal bouwkundige wijzigingen ging het gebouw eerst dienstdoen als ziekenhuis, om later te worden omgetoverd tot multifunctionele expositieruimte. Let op de grote gebogen ramen en de roze kozijnen.

De derde ruimte, het Studio Theatre, werd in 1935 gebouwd op de plek waar ooit de stallen stonden van een goede vriend van koning George IV. De zwarte muren en de geel met donkerblauwe stoelen geven het geheel een modern uiterlijk. Hier kun je terecht om moderne dansopvoeringen te zien en naar muziekvoorstellingen te luisteren.

De drie zalen zijn via een ondergrondse tunnel verbonden met het Royal Pavilion en het Brighton Museum. Op deze plek werden tijdens de Eerste Wereldoorlog gewonde soldaten uit India gehuisvest. De India Gate werd in 1921 gebouwd om deze soldaten te gedenken.

Neem even pauze en geniet van een lunch in de Brighton Dome Café Bar. Dankzij het moderne interieur is dit een frisse ruimte waar je volop kunt genieten van het goede eten dat wordt bereid met lokale producten.

De Brighton Dome ligt in het centrum van de stad, naast de Pavilion Gardens. De Brighton Dome wordt omringd door het Brighton Museum, de Art Gallery, het Royal Pavilion en de Victoria Gardens. Neem een bus naar het centrum van de stad of loop door de gezellige straatjes van Brighton om de locatie te bereiken.


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Brighton Dome

Alle 1.116 accommodaties in de buurt van Brighton Dome bekijken
Holiday Inn Brighton Seafront € 73
Holiday Inn Brighton Seafront

Holiday Inn Brighton Seafront

   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, in het stadscentrum en vlak bij Regency Square, Brighton Beach en British Airways i360. Ook Brighton Centre en Brighton Pier liggen binnen 15 minuten lopen. Brighton Station ligt op 17 minuten lopen.

  Kipps Brighton Hostel € 90
  Kipps Brighton Hostel

  Kipps Brighton Hostel

    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hostel ligt in Brighton City Centre, vlak bij North Laine, Brighton Dome en Brighton Royal Pavilion. Ook Brighton Pier en Brighton Beach liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 12 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 20 minuten lopen.

   The Old Ship Hotel € 66
   The Old Ship Hotel

   The Old Ship Hotel

     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, in het stadscentrum en binnen 5 minuten lopen van Brighton Fishing Museum en Brighton Centre. Ook Brighton Pier en Brighton Beach liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 13 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 28 minuten lopen.

    Brighton Harbour Hotel & Spa
    Brighton Harbour Hotel & Spa

    Brighton Harbour Hotel & Spa

      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, in het stadscentrum en vlak bij West Street, Brighton Beach en Brighton Centre. Ook Brighton Pier en British Airways i360 liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 11 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 26 minuten lopen.

     The Grand Brighton
     The Grand Brighton

     The Grand Brighton

       
      4.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, in het stadscentrum en vlak bij Brighton Centre en Brighton Beach. Ook Brighton Pier en British Airways i360 liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 13 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 28 minuten lopen.

      Hotel du Vin Brighton € 110
      Hotel du Vin Brighton

      Hotel du Vin Brighton

        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, binnen 5 minuten lopen van Brighton Fishing Museum en Brighton Centre. Ook Brighton Pier en Brighton Beach liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 13 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 27 minuten lopen.

       Royal Albion Hotel € 55
       Royal Albion Hotel

       Royal Albion Hotel

         
        3.0 van 5.0 Sterren

        Dit hotel in Seafront ligt aan het strand, in het stadscentrum en vlak bij Brighton Sea Life Centre, Brighton Beach en Brighton Pier. Ook Brighton Centre en Brighton Royal Pavilion liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 16 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 25 minuten lopen.

        Grand Pier Guest House
        Grand Pier Guest House

        Grand Pier Guest House

          
         3.5 van 5.0 Sterren

         Deze bed & breakfast ligt in Kemptown, binnen 5 minuten lopen van Brighton Sea Life Centre, Brighton Pier en Brighton Beach. Ook Brighton Royal Pavilion en Brighton Theatre Royal liggen binnen 10 minuten lopen. Brighton Station ligt op 17 minuten lopen en naar Brighton London Road Station is het 26 minuten lopen.