Autoverhuur in Engeland

Zoek door meer dan 2.900.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Bespaar 10% of meer op geselecteerde verblijven met Expedia Rewards

De meeste hotels zijn volledig restitueerbaar. Want flexibiliteit is belangrijk.

Populaire steden in Engeland

Super autodeals in Engeland

Niet gevonden wat je zocht?

Alle huurauto's in Engeland bekijken
Alle auto’s bekijken

Engeland is het zuidelijk deel van Groot-Brittannië en vormt samen met Schotland, Wales en Noord-Ierland het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk is wereldstad Londen het kloppend hart met bekende bezienswaardigheden als de Big Ben, Buckingham Palace, Hyde Park en het 135 meter hoge reuzenrad The London Eye. Ook Liverpool, thuishaven van The Beatles, en het hippe Bristol zijn een bezoek waard. Met een eigen huurauto kun je daarnaast ook de schilderachtige heuvels van het Lake District in het noorden en de ruige kliffen van Cornwall verkennen.

Vind jouw huurauto in Engeland

Als je van tevoren op je gemak online een auto uitzoekt, staat deze op je te wachten als je arriveert. Dat kan voor een huurauto in Londen bij een van de luchthavens zijn, bijvoorbeeld Heathrow of Luton, of bij King’s Cross Station als je met de trein reist. Passagiers op de veerboot kunnen een auto huren in Hull. Ook zijn in alle steden auto’s te huur op diverse locaties. Kies voor een huurauto met de voorzieningen die jij nodig hebt, bijvoorbeeld airco of GPS. Als je opziet tegen schakelen met je linkerhand op de Engelse wegen, kun je ook voor een automaat kiezen.

Expedia biedt een uitgebreid assortiment huurauto’s in alle soorten en maten. Rijd in een luxe limousine naar Stratford-upon-Avon om de geboorteplaats van Shakespeare te bezichtigen of laveer in een zuinige compacte auto over de smalle weggetjes van de Cotswolds door de pittoreske dorpjes en glooiende heuvels. Voor meer comfort tijdens langere ritten kun je natuurlijk ook voor een ruime gezinswagen of een vierwielaandrijving kiezen.

Rijden in Engeland

Het grootste verschil met Nederland is dat je links rijdt en rechts inhaalt, maar er is meer om rekening mee te houden. In Engeland is er geen regel dat verkeer van links voorrang heeft. In de praktijk heeft het verkeer op de belangrijkste weg voorrang, dus is het zaak extra goed op te letten als twee hoofdwegen elkaar kruisen. Natuurlijk mag een bezoek aan de wereldberoemde Londense musea, zoals The British Museum, het Natural History Museum of de Tate Gallery niet ontbreken. Let er echter op dat in het centrum van Londen doordeweeks tussen 7 en 18 uur een congestion charge van kracht is van ongeveer 13 euro. Als je deze niet op de reisdag zelf betaalt, kan dit bedrag flink oplopen. Deze toeslag kan via internet, per sms of in winkels en postkantoren worden betaald.

Veelgestelde vragen