Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Londen

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Vliegen naar Londen

Kun je niet wachten om de Big Ben te zien, om te shoppen in Harrods of om de architectuur van St. Paul's Cathedral te bewonderen? Gelukkig duurt een vlucht naar Londen niet lang: na iets meer dan een uur kun je voet op Britse bodem zetten. Londen heeft maar liefst vijf luchthavens, waarvan Heathrow de bekendste is.

Heathrow is niet alleen de grootste luchthaven van Londen, maar zelfs ook de grootste van Europa. Dit vliegveld ligt 22 kilometer ten westen van het centrum van Londen. Veel reizigers zullen de stad niet zien: voor hen is Heathrow een overstappunt om met een andere vlucht verder te reizen. Als je tot deze groep reizigers behoort, moet je er rekening mee houden dat Heathrow vijf terminals heeft en dat de tijd die nodig is om over te stappen, kan oplopen tot anderhalf uur. Let bij aankomst op de paarse borden met 'Flight Connections' zodat je weet waar je naartoe moet. Vervolgens word je met een gratis bus naar de betreffende terminal gereden. Als Londen wel je bestemming is, zijn er vanaf Heathrow verschillende reisopties.

Je kunt je laten brengen in een van de bekende Londense zwarte taxi's, maar hou er rekening mee dat je voor een rit naar het centrum al gauw meer dan £ 40 kwijt bent. De metro is goedkoper. Deze vertrekt bij alle vijf de terminals en rijdt dagelijks vanaf ongeveer 5.15 uur tot ongeveer 23.45 uur (op zondag gelden kortere tijden). Een enkeltje met de metro kost £ 4,50 en de reistijd is ongeveer drie kwartier naar het centrum. Voor kortingen en gratis reizen zijn er speciale kaarten te koop: de London Travelcard en de Visitor Oyster Card. De snelste manier om in Londen te komen is met de Heathrow Express. Deze trein vertrekt elke 15 minuten en brengt je in een kwartier naar de stad. Een voordeel van de Heathrow Express is dat er voldoende bagageruimte is. Een retourtje kost voor een volwassene £ 34. Er zijn verschillende hotels nabij Heathrow, waaronder Holiday Inn en Hilton.

De andere vier luchthavens zijn City Airport, Gatwick, Luton en Stansted. De kleine City Airport ligt het dichtst bij de stad. Gatwick, Luton en Stansted liggen op respectievelijk 45, 51 en 64 kilometer afstand. De Gatwick Express is een treindienst die je vanaf Gatwick in een half uur naar station Victoria brengt (ongeveer £ 30 voor een retour). Er zijn ook goedkopere treinen die er iets langer over doen. Bussen zijn er ook, maar de reistijd is lang. Een rit met een taxi kost naar het centrum circa £ 70. Vanaf Luton kun je de bus naar het centrum nemen, een reis van ruim een uur die door verschillende maatschappijen wordt aangeboden. Als je liever de trein pakt, ga je eerst met een shuttlebus naar Luton Airport Parkway Station, waarvandaan je in 50 minuten in het centrum bent. Taxi's en autoverhuur zijn ook beschikbaar. Vanaf Stansted vertrekt elk kwartier de Stansted Express-trein die je in drie kwartier naar de stad vervoert. Ook rijden er verschillende busmaatschappijen naar het centrum, maar let op welke bus je neemt, want de reistijd kan oplopen tot anderhalf uur. Vanaf City Airport vertrekt regelmatig een Docklands Light Railway-trein, die aansluit op de metro, of je kunt meteen op het vliegveld de metro, een bus of een taxi nemen. Een taxirit van City Airport naar het centrum kost zo'n £ 20.

Vlieg je graag met de KLM of British Airways? Bekijk de huidige vliegticket deals van deze luchtvaartmaatschappijen hier: KLM Vluchten en British Airways Vluchten.

Vanuit Nederland vertrekken vluchten naar Londen vanuit Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven en je kunt er ook voor kiezen vanuit een luchthaven over de grens te vliegen, zoals Bremen. Met Expedia vind je de vlucht die voor jou het beste is.

Informatie over vluchten naar Londen

Luchthaven van aankomst Heathrow
IATA-code aankomstluchthaven LHR
Naam aankomststad Londen

Beoordelingen van geverifieerde klanten

Sep 19, 2019

Weinig beenruimte

Aug 24, 2019

nvt

Aug 14, 2019

Basic vliegtuig. Maar voor een korte vlucht goed te doen..

Aug 9, 2019

Jammer dat de grootte van de ruimbagage zo klein is

Aug 2, 2019

nee

Jun 27, 2019

Geen

Jun 20, 2019

Geen

Jun 2, 2019

Nee

Jun 1, 2019

Kregen zelfs ontbijt en drinken aangeboden op deze korte vlucht. Veel beenruimte!

May 30, 2019

Gewoon korte vlucht. Niets bijzonders.