Topactiviteiten in Londen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Londen

Leuke activiteiten voor je bezoek aan Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft voor iedereen wat te bieden. Je kunt er genieten van het culturele aanbod, met zijn koninklijke paleizen en andere historische bouwwerken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de wereldberoemde Tower of London, waar je de kroonjuwelen kunt bewonderen, of aanschouw Londen vanaf The Shard, het hoogste gebouw van West-Europa. Er is altijd wel wat te beleven in het levendige Londen. Je kunt er bovendien heerlijk eten in een van de toprestaurants en leuke dagexcursies ondernemen. De verschillende activiteiten in Londen zijn bovenal uitstekend bereikbaar door de iconische Underground.

Sightseeing en wandel- en fietstochten in Londen

Na een korte vlucht naar Londen kom je aan in de miljoenenstad. Voor een eerste kennismaking met de stad kun je meevaren met een rondvaartboot op de rivier de Theems. Ook een hop-on, hop-off-bustour door Londen is ideaal om de stad beter te leren kennen. Je stapt in beide gevallen uit bij de belangrijkste bezienswaardigheden van Londen, waaronder de bekende Tower Bridge, de klokkentoren Big Ben en het reuzenrad de London Eye. Ook leuk is om Londen met de fiets of te voet te verkennen. Er zijn verschillende thematische tours die je kunt volgen. Te voet kun je bijvoorbeeld een magische Harry Potter-wandeling maken, waarbij je de locaties uit de populaire films bezoekt. Kunstliefhebbers kunnen genieten van een street art-wandeltour, die je voert langs prachtige muurschilderingen en de oude wijken van de binnenstad. Een echte aanrader is daarnaast de fietstour Royal Londen, die de koninklijke bouwwerken aandoet. Zo kom je langs de Westminster Abbey en het beroemde Buckingham Palace waar de koningin woont.

Gastronomie en nachtleven in Londen

Het bruisende nachtleven van Londen is een ware attractie. Dankzij het grote aanbod bars en clubs in de stad hoef je je nooit te vervelen. In de verschillende plaatselijke pubs kun je genieten van fish en chips, en de nodige alcoholische versnaperingen. Ook mag je niet vergeten de wereldberoemde Engelse thee te proeven, die ook in Londen bijna overal verkrijgbaar is. Zo kun je genieten van een smakelijke afternoon tea in het British Museum. Wil je heerlijk dineren? Dan moet je in het Hard Rock Café London zijn, gelegen nabij Hyde Park en Green Park. Een andere leuke eetervaring vind je bij Planet Hollywood, waar je eet als een filmster uit Hollywood. Je kunt er smullen van lekkere Amerikaanse gerechten.

Dagactiviteiten en attracties in Londen

Dagvullende activiteiten en leuke dingen om te doen in Londen en omgeving zijn er in overvloed. Zo kun je op een tour naar Windsor Castle, Bath en Stonehenge, een leuke excursie buiten Londen. Ook leuk is om een musical in het prachtige Lyceum Theatre te bezoeken, zoals The Lion King. Andere leuke uitjes zijn het bewonderen van de officiële voertuigen uit de James Bond-films en een rondleiding door de studio van filmmaatschappij Warner Brothers. De verschillende activiteiten zijn over het algemeen goed bereikbaar vanuit een hotel in Londen.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.