Londen

Reisgids
Tower Bridge bevat een monument, historische architectuur en een brug

Videoreisgids voor Londen

De Big Ben, Nelson’s Column, de Tower of London en Abbey Road. Waar je in Londen ook bent, er is altijd iets te zien of te beleven.

Er wonen meer dan 8 miljoen mensen in Londen, waaronder de beroemdste koninklijke familie ter wereld. Het is in deze stad een constant komen en gaan van mensen die gebruikmaken van de Londense Underground, de rode dubbeldekkers of de beroemde zwarte taxi's.

Langs de oevers van de Thames ziet Londen er uit als een prachtige mozaïek van historische en moderne architectonische kunstwerken. Sommige van die prachtige oude monumenten zijn Westminster Abbey, de symbolische Big Ben en de Tower Bridge. Met een ritje in het London Eye-reuzenrad geniet je van het beste uitzicht over de hele stad. De zogenaamde 'Gherkin'-wolkenkrabber ('Augurk') kun je dankzij zijn opvallende vorm gewoon niet missen. Een meer recente aanvulling op de Londense skyline is de futuristische Shard.

Als je van kunst en wetenschappen houdt, dan ben je in Londen aan het juiste adres. Neem gerust een paar uur de tijd om een bezoek te brengen aan het British Museum, waar kunstschatten uit de hele wereld te zien zijn. Of doe net zoals de 4 miljoen andere kunstliefhebbers die jaarlijks het Tate Modern bezoeken. Dit museum is gevestigd in het Bankside Power Station, een voormalige elektriciteitscentrale. De permanente collectie omvat allerlei vormen van moderne kunst, zoals het futurisme, surrealisme en minimal art.

Dankzij de mengelmoes van culturen is Londen ook een favoriete bestemming voor fijnproevers geworden. Kijk eens in Kensington, Chelsea en Knightsbridge als je op zoek bent naar restaurants met een Michelin-ster. Of geniet in Notting Hill en Soho van innovatieve bistro- en gastropubgerechten. En wat dacht je van dim sum in Chinatown, een pittige Indiase curry in Brick Lane of een geurige paella in Covent Garden?

Als je gewoon gezellig wilt winkelen is Londen ook een prima bestemming. Je vindt er sommige van de bekendste en meest exclusieve warenhuizen. Voorbeelden zijn het luxe warenhuis Harrods in Knightsbridge, of Selfridges, het allergrootste warenhuis op Oxford Street.

Trek op een zonnige dag naar Trafalgar Square of Piccadilly Circus en geniet in alle rust van een drankje terwijl je het drukke Londense leven ziet voorbijrazen. Of geniet van de zon in Hyde Park, één van de grootste parken in Londen.

En natuurlijk is een bezoek aan Londen niet compleet zonder een bezoek aan Buckingham Palace. Zorg dat je er om kwart over 11 bent om het traditionele wisselen van de wacht te bewonderen. Deze ceremonie vindt elke dag plaats, behalve in de wintermaanden.

Wil je goed voorbereid op reis, boek dan nu alvast de leukste activiteiten en excursies in Londen!

Waar overnachten in Londen

Carnaby Street toont een plein en ook een grote groep mensen

Centrum van Londen

Trafalgar Square en Piccadilly Circus zijn enkele topattracties in Centrum van Londen. Neem de metro bij Charing Cross Underground Station of Leicester Square Underground Station en ontdek de fascinerende musea, het verbluffende uitzicht op de rivier en de gerenommeerde kunstgalerijen van het gebied.

Centrum van Londen
Admiralty Arch bevat historische architectuur

City of Westminster

4,5/5(283 beoordelingen over de buurt)

City of Westminster staat bekend om zijn fascinerende musea, populaire winkels en gerenommeerde kunstgalerijen. Er valt heel wat te beleven. Buckingham Palace en Big Ben zijn enkele topattracties. Neem de metro bij St. James's Park Underground Station of Victoria Underground Station om de stad verder te ontdekken.

City of Westminster
The City of London bevat moderne architectuur, een rivier of beek en historische architectuur

The City of London

4,5/5(77 beoordelingen over de buurt)

The City of London is populair onder reizigers door zijn prachtige kathedraal. Ontdek meer van Londen met de metro vanaf Bank Underground Station of St. Paul's Underground Station, en kom langs topbezienswaardigheden zoals St. Paul's Cathedral en Liverpool Street.

The City of London