Goedkope vluchten naar Oxford

Voordeligste vluchten naar Oxford

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 18 voor enkele vluchten en € 89 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Wizz Air UK
Wizz Air
easyJet
easyJet
TAP Portugal
easyJet
KLM
KLM
Brussels Airlines
Wizz Air

Oxford is een typisch Engelse stad die voor iedereen wel wat te bieden heeft. Of je nu van geschiedenis houdt en je wilt verdiepen in de geschiedenis van de University of Oxford of je van de natuur houdt en eindeloze wandelingen wilt maken door de glooiende heuvels van de Cotswolds, je zult je hier geen moment vervelen. Winkelliefhebbers kunnen in Oxford hun hart ophalen bij bekende modezaken en gezellige antiekwinkeltjes, terwijl liefhebbers van films en televisieseries een kijkje kunnen nemen op plekken waar opnames zijn gemaakt voor de films van Harry Potter of de serie Downton Abbey.

Vliegen naar Oxford

Oxford beschikt wel over een eigen luchthaven, maar deze wordt voornamelijk gebruikt voor privévluchten en militaire doeleinden. Toch zijn er in de omgeving volop andere luchthavens waar je op kunt vliegen als je een bezoek aan Oxford wilt brengen. Een goed voorbeeld hiervan is de Luchthaven Birmingham (BHX), een van de grootste luchthavens van Engeland. Hier worden jaarlijks ruim 9 miljoen passagiers vervoerd door zowel bekende internationale vliegmaatschappijen als budgetmaatschappijen. Vanaf de Luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken dagelijks rechtstreekse vluchten naar Birmingham. Mocht je in het grensgebied van Nederland wonen, dan zijn er ook volop mogelijkheden om rechtstreeks te vliegen vanaf de luchthavens van Brussel of Düsseldorf. De vliegtijd naar Birmingham bedraagt vanuit Nederland net iets minder dan 1,5 uur. Vergeet na aankomst niet je horloge een uur terug te zetten, want het is in Engeland één uur vroeger dan in Nederland. Ben je van plan je bezoek aan Oxford te combineren met leuke uitjes in Londen? Kijk dan ook eens naar de vele mogelijkheden om een vlucht te boeken naar een van de luchthaven in de buurt van London, zoals Heathrow of Stansted. Ook deze luchthavens zijn vanuit Nederland dagelijks via een rechtstreekse vlucht te bereiken.

Voorzieningen op de luchthaven van Birmingham

Zoals je van een moderne, internationale luchthaven mag verwachten, beschikt de luchthaven van Birmingham over allerlei faciliteiten voor zakelijke reizigers, mindervaliden en mensen die met kinderen reizen, en bieden de terminals veel voorzieningen op het gebied van winkelen en ontspanning. Als je vroeg op moet voor je vlucht vanuit Birmingham vind je het misschien fijn om niet ver te hoeven reizen naar de luchthaven. Op het terrein van de luchthaven vind je maar liefst vier hotels van uiteenlopende sterrenclassificaties die het mogelijk maken om na het uitchecken rechtstreeks naar de terminal te wandelen.

Vervoer van de luchthaven naar je accommodatie

Na aankomst op de luchthaven van Birmingham heb je volop mogelijkheden om verder te reizen naar je accommodatie in Oxford. Een van de makkelijkste manieren is om vooraf via Expedia een huurauto te boeken. Die kun je ophalen bij de terminal om vervolgens zelf naar je eindbestemming te rijden. Zie je het niet zitten om links te rijden en begin je liever op een wat meer ontspannen manier aan je verblijf? Geen probleem, er zijn volop mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Vanaf het treinstation Birmingham International (op ongeveer tien minuten van de luchthaven) rijdt een rechtstreekse trein naar Oxford en er is daarnaast een rechtstreekse busverbinding.

Veelgestelde vragen

Populaire vluchten naar Oxford

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 18 voor enkele vluchten en € 89 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

easyJet
easyJet