Topactiviteiten in Oxford

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
University Church of St. Mary the Virgin inclusief historische architectuur, een kerk of kathedraal en historisch erfgoed

Fantastische activiteiten in het Engelse Oxford

Oxford is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg. Deze Engelse stad staat uiteraard bekend om zijn beroemde universiteit, die zich de oudste van Engeland mag noemen en waarschijnlijk uit de 12e eeuw stamt. Dankzij de lange historie van de stad zijn er talloze bijzondere bezienswaardigheden in Oxford die het bezoeken meer dan waard zijn. Zo heeft Oxford een prachtige, 12e-eeuwse kathedraal of kun je een wandeling maken door de botanische tuinen die beheerd worden door de universiteit.

Bezoek de eeuwenoude universiteit

Vanuit je hotel in Oxford moet je natuurlijk even een bezoek brengen aan de universiteit. Als je geen zin hebt om overal naartoe te lopen, is een hop-on, hop-off-bustour door Oxford een goede keuze. Je wordt dan comfortabel langs de hoogtepunten van de stad gereden. Tijdens je excursie door Oxford kun je bovendien bij elke halte even uitstappen als je dat wilt om de diverse bezienswaardigheden nog wat beter te bekijken. Je komt tijdens de tour onder meer langs het Pembroke College, het Queens College en het Trinity College, drie van de belangrijkste colleges van de Universiteit van Oxford. Bovendien kun je tijdens je busrit Nederlands commentaar opzetten.

Dingen om te doen in Oxford

Voor iedereen is er wel een leuke activiteit in Oxford om te ondernemen. Oxford heeft bijvoorbeeld een bijzonder levendige pubscène. Zo is het een goed idee om 's avonds nog een paar uur door te brengen in de bruisende The Eagle and Child Pub. Bij deze eeuwenoude pub kun je je tegoed doen aan een pintje en een goed bord pub food, zoals fish and chips. In het centrum van Oxford zit het vol met leuke winkels, kleine boetieks en tweedehandswinkels waar je kunt snuffelen tussen de vintage kleding. Wil je van het winkelen een dagactiviteit van maken? Dan kun je een bezoek brengen aan De Bicester Village Collection™ - winkelen in Bicester Village. In dit winkelparadijs ten noorden van Oxford vind je de leukste boetieks, waar je soms wel tot 60% korting krijgt op de adviesprijs.

Cultuur en musea in Oxford

Oxford herbergt een schat aan culturele hoogtepunten. Zo moet je beslist eens binnenlopen bij het 17e-eeuwse Sheldonian Theatre, waar je ook met een hop-on hop-off bustour langskomt. In het Ashmolean Museum kun je onder meer tekeningen van Michelangelo en Leonardo da Vinci bewonderen. Ook de Bodleian Library, een van de oudste bibliotheken ter wereld, moet je zeker even bezoeken tijdens je verblijf in Oxford. Ben je benieuwd hoe je in deze bijzondere Engelse stad komt? Dan kun je even een blik werpen op de vluchten naar Oxford.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Oxford

Steden in de buurt van Oxford