Topactiviteiten in Birmingham

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Victoria Square toont een plein, bloemen en historische architectuur

Kies een leuke activiteit in Birmingham uit

Het Engelse Birmingham mag zijn moderne geschiedenis dan zijn begonnen als een industriële stad, maar in de afgelopen decennia is het culturele leven van de stad opgebloeid. Er zijn talloze leuke activiteiten in Birmingham voor het hele gezin. De stad heeft op Londen na bovendien het grootste aantal bekroonde restaurants van het Verenigd Koninkrijk. Birmingham kent verder een aantal interessante musea. Ook in de omgeving van Birmingham is genoeg te doen.

Wat te doen in Birmingham

Birminghams verkeersvrije centrum biedt een uitstekende uitvalsbasis voor een ontspannen wandeling in je eigen tempo. Er zijn ook diverse hop-on hop-off bussen of rondvaartboten die je langs de diverse bezienswaardigheden in Birmingham brengen. Als je van de Britse tv-series houdt, is een bezoek aan het BBC Birmingham Visitor Center een leuk idee. Hier kun je kostuums en rekwisieten van je favoriete programma bewonderen of proberen om het avondnieuws presenteren in een echte televisiestudio. Voor gezinnen zijn er ook genoeg dingen om te doen in Birmingham. In National Sea Life Birmingham kun je bijvoorbeeld echte pinguïns ontmoeten en een adembenemende onderwaterervaring opdoen midden in een 4D-bioscoop.

Een bruisend nachtleven

Birmingham heeft een bijzonder aantrekkelijk nachtleven met veel theaters, clubs en pubs. Ga eens naar The Glee voor een avondje stand-up comedy of koop kaartje voor het Birmingham Royal Ballet voor een onvergetelijke avond. In een van de vele clubs van Birmingham kun je heerlijk de nacht in dansen. Vanuit je hotel in Birmingham is het nooit ver lopen naar een leuke pub om een biertje te drinken of een hapje te eten. Als je ook al vast een vlucht naar Birmingham boekt, ben je helemaal klaar om te vertrekken.

Dagactiviteiten in de omgeving

Birmingham ligt slechts 10 kilometer ten noorden van de geboorteplaats van Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Een bezoek aan deze plaats is een perfecte dagtrip. Als je toegangskaartjes voor Shakespeares klaslokaal en Guildhall aanschaft, kun je met eigen ogen zien waar de grote schrijver waarschijnlijk als kind zijn eerste letters op papier heeft gezet. Bezoek in Stratford verder bijvoorbeeld het Royal Shakespeare Theater, de gezellige Mary Arden's Farm, de mooie Holy Trinity Church en de beste winkels van de stad in het Maybird Shopping Center. Je kunt in Stratford een wandeling maken langs de schilderachtig geplaveide straten en stoppen bij een schattig café of een klassieke Engelse pub. Een andere leuke excursie in Birmingham en omgeving is een dagtocht langs Warwick Castle, Stratford-upon-Avon en Oxford. Je bezoekt dan het grootste middeleeuwse kasteel van Groot-Brittannië, de geboorteplaats van Shakespeare en het historische Oxford met zijn mooie gotische architectuur.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Birmingham reisgids: tips & info


Populaire plekken om te bezoeken

Buurten van Birmingham

Steden in de buurt van Birmingham