Goedkope vluchten naar York

Voordeligste vluchten naar York

De prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar en starten voor de gespecificeerde periode vanaf € 71 voor enkele vluchten en € 122 voor heen- en terugvluchten. De prijzen en beschikbaarheid kunnen wijzigen. Er gelden extra voorwaarden.

Jet2
Jet2
KLM
KLM
Jet2
KLM
KLM
KLM
KLM
KLM

In het noordoosten van Engeland ligt de aantrekkelijke, eeuwenoude stad York. De stad staat boordevol historische bezienswaardigheden dankzij een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Bezoek de York Minster, een enorme gotische kathedraal, en loop over de nog grotendeels intacte stadsmuren. Tijdens je bezoek mag je ook zeker The Shambles niet overslaan, een middeleeuwse straat vol authentieke huizen die zich over de straat heen lijken te buigen. Kom alles te weten over York in de Vikingtijd in het Jorvik Viking Centre. Als je meer van techniek houdt, dan is het National Railway Museum een absolute must.

Vliegen naar York

Als je naar York vliegt, heb je verschillende mogelijkheden. De dichtstbijzijnde luchthaven is Leeds Bradford Airport (LBA), ongeveer 50 kilometer ten westen van York. Er zijn het hele jaar door directe vluchten vanaf Luchthaven Amsterdam-Schiphol (AMS), meestal meerdere per dag. De vluchtduur is circa 1 uur en 15 minuten. Deze vlucht wordt ook aangeboden door een voordelige luchtvaartmaatschappij. Ook gaan er vrijwel dagelijks directe vluchten vanaf Düsseldorf Airport (DUS) van een budgetmaatschappij. De vluchtduur is dan circa 1,5 uur.

Je kunt er ook voor kiezen om naar Manchester Airport (MAN) te vliegen, dat ongeveer 130 kilometer ten zuidwesten van York ligt. Je kunt zowel vanaf Luchthaven Schiphol als vanaf Eindhoven Airport (EIN) rechtstreeks naar Manchester Airport vliegen. De vlucht vanaf Schiphol duurt 1 uur en 25 minuten en vanaf Eindhoven ben je maar 1 uur en 5 minuten onderweg. De vluchten vanaf Eindhoven Airport worden verzorgd door een budgetmaatschappij en ook op Schiphol kun je kiezen voor voordelige vluchten. Daarnaast zijn er verscheidene luchthavens in Duitsland vanaf waar je rechtstreeks naar Manchester Airport kunt vliegen, waaronder Düsseldorf Airport en Flughafen Köln/Bonn (CGN). Denk eraan dat het in Engeland 1 uur vroeger is dan in Nederland.

Voorzieningen op de luchthavens van York

Leeds Bradford Airport is een compacte luchthaven met alle nodige voorzieningen. De luchthaven beschikt over gratis wifi, een lounge en verschillende cafés en restaurants. Ook vind je er winkels, waaronder een drogist, kledingwinkels en boekenwinkels. Daarnaast zijn er verschillende internationale autoverhuurmaatschappijen in de buurt van de luchthaven gevestigd, die je met een gratis shuttlebus kunt bereiken.

Manchester Airport is een behoorlijk grote luchthaven waar je de keuze hebt uit vele winkels voor mode tot elektronica en dranken. Ook zit er allerlei horeca, van koffiebar tot Italiaans restaurant. Daarnaast kun je gebruikmaken van gratis wifi of tot rust komen in een van de zakenlounges. Er zijn veel grote autoverhuurders aanwezig op de luchthaven, bereikbaar met een gratis shuttlebus. Wil je graag overnachten in de buurt van deze luchthaven? Kijk dan tussen de hotels in de buurt van Manchester Airport

op Expedia.nl.

Verder reizen vanaf de luchthavens van York

Vanaf Leeds Bradford Airport is het met de auto ongeveer 1 uur rijden naar York. Ben je van plan om met het openbaar vervoer te reizen, dan kun je vanaf de luchthaven met de bus naar het treinstation van Leeds rijden. Vanaf hier vertrekken er regelmatig treinen naar York. Vanaf Manchester Airport is het ongeveer 2 uur rijden naar York. Daarnaast gaan er regelmatig treinen naar York vanaf het treinstation bij de luchthaven. Je kunt via Expedia ook vooraf een auto reserveren in Manchester en Leeds, zodat je direct op pad kunt.

Veelgestelde vragen