Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Sagrada Família

Gaudí's basiliek in het centrum van Barcelona is een wonderlijk stuk architectuur dat vanaf acht hoge torens uitzicht biedt op de stad.

De Sagrada Família is het bekendste monument van Barcelona. De gigantische basiliek is ontworpen door de architect Antoni Gaudí. De acht herkenbare torens kun je vanaf bijna elk punt in de stad zien. Hier komen dagelijks duizenden mensen om de architectuur te bewonderen en te genieten van het uitzicht op de stad vanaf de torens.

Vanwege de ambitieuze aard van het ontwerp wordt er nog steeds gebouwd aan de basiliek. Er wordt verwacht dat deze pas aan het eind van de jaren twintig klaar zal zijn. Het project begon al in 1882 en Gaudí nam het in 1883 over. Gaudí besteedde de laatste jaren van zijn leven aan het gebouw, maar hij overleed voordat het kon worden afgemaakt. Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

In het ontwerp van Gaudí worden art nouveau en gotische architectuur met elkaar verweven. De buitenkant van de kerk bestaat uit torens, spitsen en gedetailleerde gevels. Veel mensen vergelijken de kerk met een complex zandkasteel. Binnenin vertakken kleurrijke pilaren zich als een stenen bladerdak.

Neem de tijd om door het schip van de kerk te lopen en de boomachtige pilaren, de natuurlijke lichtval en het gedetailleerde plafond in je op te nemen.

Het is het geld waard om een audiotour te volgen. Deze duurt een uur en 45 minuten. Je komt meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en krijgt weetjes over Gaudí te horen. Er is ook een leuke en makkelijk te volgen audiotour voor kinderen, die ongeveer 40 minuten duurt.

Kijk in de audiovisuele zaal naar een film van 20 minuten over de geschiedenis van de kerk of bekijk het museum in de kelder.

Sluit aan bij de rij voor de liften, die naar de toppen van de torens gaan. Kinderen onder de zes, zwangere vrouwen en mensen met een beperkt bewegingsvermogen mogen niet naar boven. Je gaat weer naar beneden via een steile wenteltrap.

In de geschenkwinkels in de kerk kun je aan Gaudí gerelateerde souvenirs kopen. De dagelijkse mis wordt in het Catalaans en Spaans opgedragen. Controleer de planning voor de specifieke tijden en de taal. De kerk is elke dag open. Je kunt hier komen met de bus of metro.

Je kunt tickets het beste van tevoren online kopen, want de rijen kunnen lang zijn. Kinderen onder de tien mogen gratis naar binnen.


Sagrada Família Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Sagrada Família

Alle 3.820 accommodaties in de buurt van Sagrada Família bekijken
Seventy Barcelona € 133
Seventy Barcelona

Seventy Barcelona

Carrer de Còrsega 344, Barcelona, Barcelona
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel in Barcelona ligt binnen 10 minuten lopen van Passeig de Gràcia, Casa Mila en Rambla de Catalunya. Ook Casa Batlló en Sagrada Família liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Diagonal ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Provenca is het 9 minuten lopen.

  Hotel Sagrada Familia € 44
  Hotel Sagrada Familia

  Hotel Sagrada Familia

  Carrer de Corsega 541, Barcelona, Barcelona
    
   3.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Eixample, binnen 10 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sagrada Familia ligt op 6 minuten lopen en naar Metrostation Sant Pau | Dos de Maig is het 8 minuten lopen.

   Ayre Hotel Rosellon € 83
   Ayre Hotel Rosellon

   Ayre Hotel Rosellon

   C/ Rosellón 390, Barcelona, Barcelona
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Eixample, binnen 15 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sagrada Familia ligt op maar 4 minuten lopen en naar Metrostation Sant Pau | Dos de Maig is het 9 minuten lopen.

    Sensation Sagrada Familia
    Sensation Sagrada Familia

    Sensation Sagrada Familia

    Carrer del Rossello 380, Barcelona, Barcelona
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit appartement ligt in Eixample, binnen 15 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Passeig de Gràcia liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Sagrada Familia ligt op maar 5 minuten lopen en naar Metrostation Verdaguer is het 9 minuten lopen.

     H10 Madison € 117
     H10 Madison

     H10 Madison

     C/ Dr. Joaquim Pou, 2-4-6, Barcelona, Barrio Gótico
       
      4.5 van 5.0 Sterren

      Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Kathedraal van Barcelona en Palau de la Música Catalana. Ook La Rambla en Plaça de Catalunya liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Jaume I en Metrostation Urquinaona liggen op 5 minuten lopen.

      Hotel Barcelona 1882 € 95
      Hotel Barcelona 1882

      Hotel Barcelona 1882

      Carrer de Còrsega 482, Barcelona
        
       4.0 van 5.0 Sterren

       Dit hotel ligt in Gracia, binnen 15 minuten lopen van Sagrada Família en Hospital de Sant Pau. Ook Casa Mila en Casa Batlló liggen binnen 2 km afstand. Metrostation Verdaguer ligt op 8 minuten lopen en naar Metrostation Joanic is het 9 minuten lopen.

       Hotel Colón Barcelona € 125
       Hotel Colón Barcelona

       Hotel Colón Barcelona

       Avenida Catedral, 7, Barcelona, Barcelona
         
        4.0 van 5.0 Sterren

        Dit wellness hotel ligt in Gotische wijk, vlak bij Portal de l'Àngel en Kathedraal van Barcelona. Ook Palau de la Música Catalana en La Rambla liggen binnen 5 minuten lopen. Metrostation Jaume I ligt op maar 3 minuten lopen en naar Metrostation Urquinaona is het 6 minuten lopen.

        H10 Cubik € 112
        H10 Cubik

        H10 Cubik

        Via Laietana, 69, Centre, Barcelona, Barcelona
          
         4.5 van 5.0 Sterren

         Dit luxe hotel ligt in Gotische wijk, binnen 5 minuten lopen van Palau de la Música Catalana, Plaça de Catalunya en Passeig de Gràcia. Ook La Rambla en Kathedraal van Barcelona liggen binnen 10 minuten lopen. Metrostation Urquinaona en Station Plaça de Catalunya liggen op 5 minuten lopen.