Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


San Giovanni

Ontdek een van de meest dichtbevolkte woongebieden van Rome en bewonder een spectaculaire basiliek uit een de vierde eeuw en een antiek Romeins paleis.

In San Giovanni staan enkele van de mooiste historische gebouwen van Rome. Neem een kijkje in de San Giovanni in Laterano, in het Nederlands de Pauselijke Aartsbasiliek van Sint-Jan van Lateranen genoemd. Bekijk een verzameling schitterende schilderijen en wandkleden in verschillende historische gebouwen. In San Giovanni vind je ook enkele van de beste winkelgebieden van de stad met verschillende boetieks en vintagemarkten. Bezoek een lokale markt en koop van wijn, vers fruit en groente.

Verdiep je in de geschiedenis van de Pauselijk Staat in het Lateraans Paleis. Dit statige gebouw was ooit in het bezit van Romeinse edelen. Vanaf de vierde eeuw tot en met de veertiende eeuw vormde het gebouw een pauselijk verblijf. Tegenwoordig is het Museo Storico Vaticano in het Lateraans Paleis gevestigd. Verken het terrein met een Vaticaanse gids en bestudeer fascinerende religieuze documenten en kunstwerken.

Neem een kijkje in het aangrenzende Palazzo del Laterano uit de vierde eeuw. Binnen dit paleis zijn schitterende beelden van de apostelen te zien. Werp je blik op de plek boven het altaar om een object te zien wat naar zeggen een deel van de tafel is waaraan Christus zijn laatste avondmaal nuttigde.

Vlak bij de Sint-Jan van Lateranen liggen de Scala Santa, dit zijn de heilige trappen op het Piazza di Porta San Giovanni. Naar verluidt daalde Christus deze trappen af tijdens zijn proces. Bewonder de Porta Asinaria, een van de eerste poorten in de Aureliaanse Muur van Rome. In de zesde eeuw wisten de Goten onder leiding van Totila deze poort binnen te dringen om vervolgens op meedogenloze wijze de stad te plunderen.

Loop naar de Via Sannio om de drukke markt te bezoeken waar kleding, schoenen, lederwaren en andere artikelen worden verkocht. Winkelen in San Giovanni is vaak goedkoper dan winkelen in de andere meer centraal gelegen winkelgebieden van Rome.

San Giovanni staat bekend als een woonwijk, maar er zijn veel monumenten te zien die te maken hebben met de religieuze en Romeinse geschiedenis. Je kunt in deze buurt komen door de metro naar het station San Giovanni te nemen.Geniet als je hier bent van het dessert dat Mont Blanc wordt genoemd of koop wat profiteroles in een traditionele Italiaanse bakkerij.


San Giovanni Reisgids


Beste hotelaanbiedingen in San Giovanni

Alle 409 accommodaties in San Giovanni bekijken
Eurostars Roma Aeterna € 43
Eurostars Roma Aeterna

Eurostars Roma Aeterna

Via Casilina, 125/Piazza del Pigneto 9a, Rome
   
  4,1
  / 5, op basis van 1.763 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore en Colosseum. Ook Trevifontein en Spaanse Trappen liggen binnen 5 km afstand. Station Ponte Casilino en Station S. Elena liggen op 5 minuten lopen.

  Best Western Hotel President € 53
  Best Western Hotel President

  Best Western Hotel President

  Via Emanuele Filiberto 173, Rome
    
   4,2
   / 5, op basis van 505 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore, Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Forum Romanum liggen binnen 2 km afstand. Station Manzoni Museo della Liberazione ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Manzoni - Museo della Liberazione is het 3 minuten lopen.

   Eurostars Hotel Saint John € 43
   Eurostars Hotel Saint John

   Eurostars Hotel Saint John

   via Matteo Boiardo, 30, Rome
     
    3,9
    / 5, op basis van 899 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit hotel ligt in Esquilino, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore, Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Forum Romanum liggen binnen 2 km afstand. Station Manzoni Museo della Liberazione ligt op maar 5 minuten lopen en naar Station Manzoni - Museo della Liberazione is het 6 minuten lopen.

    Hotel Re di Roma € 40
    Hotel Re di Roma

    Hotel Re di Roma

    Via Vercelli 21, Rome
      
     4,4
     / 5, op basis van 977 beoordelingen
     3.0 van 5.0

     Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore en Colosseum. Ook Basilica di Santa Maria Maggiore en Terme di Caracalla liggen binnen 3 km afstand. Station Re di Roma ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Ponte Lungo is het 8 minuten lopen.

     Romoli Hotel € 34
     Romoli Hotel

     Romoli Hotel

     Via Della Caffarelletta 114, Rome
       
      3,9
      / 5, op basis van 113 beoordelingen
      3.0 van 5.0

      Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 5 km afstand van Colosseum, Trevifontein en Spaanse Trappen. Ook Terme di Caracalla en Circus Maximus liggen binnen 5 km afstand. Station Furio Camillo ligt op 13 minuten lopen en naar Station Ponte Lungo is het 18 minuten lopen.

      Roma Resort Colosseum € 30
      Roma Resort Colosseum

      Roma Resort Colosseum

      Via Emanuele Filiberto 100, Rome
        
       4,1
       / 5, op basis van 93 beoordelingen
       0.0 van 5.0

       Dit appartement ligt in Esquilino, binnen 2 km afstand van Porta Maggiore, Colosseum en Basilica di Santa Maria Maggiore. Ook Teatro dell'Opera di Roma en Forum Romanum liggen binnen 2 km afstand. Station Manzoni Museo della Liberazione ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Manzoni - Museo della Liberazione is het 3 minuten lopen.

       New Guest House Roma € 40
       New Guest House Roma

       New Guest House Roma

       5 Via Conte Rosso, Rome
         
        4,8
        / 5, op basis van 4 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Deze accommodatie in een herenhuis ligt in Esquilino, binnen 10 minuten lopen van Heilige Trap (Santuario della Scala Santa), Sint-Jan van Lateranen en Colosseum. Ook Basilica di Santa Croce in Gerusalemme en Basilica di Santa Maria Maggiore liggen binnen 2 km afstand. Station San Giovanni ligt op maar 4 minuten lopen en naar Station Manzoni Museo della Liberazione is het 6 minuten lopen.

        Hotel Cilicia € 41
        Hotel Cilicia

        Hotel Cilicia

        Via Cilicia, 7, Rome
          
         3,9
         / 5, op basis van 89 beoordelingen
         3.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in San Giovanni, binnen 3 km afstand van Terme di Caracalla, Colosseum en Circus Maximus. Ook Trevifontein en Spaanse Trappen liggen binnen 5 km afstand. Station San Giovanni ligt op 17 minuten lopen en naar Station Re di Roma is het 19 minuten lopen.

         Beste Vlucht + Hotelaanbiedingen San Giovanni