Sinaloa

Mexico
Plaza Machado bevat een park en een plein en ook een klein groepje mensen
Proef enkele van de fijnste producten van het land aan de bron in dit ongedwongen landbouwcentrum, beter bekend als de broodmand van Mexico.

Met zijn eindeloze surfstranden, traditionele visdorpen en uitgestrekte landbouwgronden is Sinaloa een prachtige staat voor uitstapjes naar zee en het eten van kraakverse producten. Proef heerlijke gerechten met vis en zeevruchten en regionale likeuren. Luister naar de traditionele banda of kijk toe hoe de lokale bewoners ulama spelen, een oud Meso-Amerikaans balspel.

Vind Mazatlán, de eerste strandbestemming van Sinaloa, in het zuiden van de staat. Mazatlán was ooit een 19e-eeuwse haven en bezit nog mooi bewaarde historische architectuur en een reeks prachtige stranden. Klim naar Vuurtoren El Faro of neem deel aan een big game vis-chartertour. Op het water langs de brede stranden kun je surfen, kitesurfen, jetskiën of waterskiën. Playa Bruja is een plaatselijke populaire plek voor surfers.

Trek naar Topolobampo in het meest noordelijke deel van de staat, een stad met een haven die uitkijkt over de golf naar Baja California Sur. Het vervoersknooppunt van Los Mochis ligt in de buurt en heeft verschillende nachtclubs waar lokale banda-optredens worden georganiseerd. Ontdek het nabijgelegen eilandje Farallón de San Ignacio om naast een torenhoge geologische formatie ook een reeks aan zeevogels, zeehonden en zeeleeuwen te zien.

El Fuerte is een historische binnenlandse stad met een verzameling aan mooie gebouwen uit het koloniale tijdperk, waaronder prachtige pleinen, kerken en de stadshal. De stad had zijn rijkdom te danken aan de mijnen in de nabijgelegen ‘Koperkloof’ en zijn overvloedige rijkdom is goed bewaard gebleven. Verken de landelijke gemeenschappen in de buurt om umala-wedstrijden bij te wonen en damiana, een zoete lokale kruidenlikeur, te proeven.

Sinaloa is een staat in het noordwesten van Mexico die zich uitstrekt langs een uitgebreide strook van de Golf van Californië. De belangrijkste internationale luchthavens van Sinaloa liggen in Los Mochis en Culiacán. Als alternatief kun je ook de trein nemen van Chihuahua naar Los Mochis of de ferry tussen Topolobampo en La Paz. De regio kan met de bus doorkruist worden, maar het is aanbevolen om buiten het resortgebied van Mazatlán niet met de auto te reizen.

Populaire steden in Sinaloa

Mazatlán bevat een zandstrand en ruige kustlijn en ook een gezin
Mazatlán
Staat bekend om Dineren, Uitzicht op het strand en Entertainment
Met kilometers aan kust en een mooi stadscentrum is dit een van de meest uitnodigende kustbestemmingen van Mexico.

Redenen voor een bezoekje

  • Plaza Machado
  • Gemeentelijke Markt José María Pino Suárez
  • Republieksplein
Culiacan
Culiacan
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Kathedralen
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de lokale keuken, het entertainment en de kathedralen in Culiacan.
Los Mochis
Los Mochis
Staat bekend om Dineren, Winkelen en (Veer)boten
Los Mochis ligt op je te wachten. Geniet hier van de stranden, de lokale keuken, de cultuur en meer!
Guamuchil
Guamuchil
Staat bekend om Winkelen
Plan een bezoek aan bezienswaardigheden, zoals Mercado Municipal de Guamúchil en Plazuela Municipal de Guamúchil, terwijl je Guamuchil ontdekt.
Guasave
Guasave
Staat bekend om Universiteiten en Natuurparken
Gek van een universiteitssfeer en parken? Plan dan een reis naar Guasave!
El Fuerte
El Fuerte
Staat bekend om Wandelen, Rivieren en Hardlopen
Bezoek El Fuerte en geniet hier van de tuinen, de rivier en de sportevenementen.