Mexico en Midden-Amerika

Reisgids
Centro Cultural Tijuana toont moderne architectuur en straten
Reis hierheen voor het hele jaar door hitte, met warm weer, pittig eten, tropische stranden en hartelijke bewoners. Zie tevens overblijfselen van oude beschavingen.

Breng een bezoek aan Mexico en de Centraal-Amerikaanse landen voor prachtige stranden en nog veel meer. Vind geschiedenis, cultuur, oude ruïnes en heerlijk eten.

Mexico's stranden zijn terecht beroemd. Langs de westelijke kust van de Stille Oceaan kun je klifduikers zien in Acapulco, verblijven in een privébungalow met zwembad in Puerto Vallarta en kijken naar maritiem leven in Cabo San Lucas. Cozumel en Cancun op het oostelijke schiereiland Yucatan bij de Golf van Mexico bieden mooie zandstranden met toegang tot koraalriffen en nabijgelegen Mayaruïnes.

Waardeer de indrukwekkende kunst en architectuur van Mexico-Stad in het zuiden. Zie het folkloreballet en bezoek musea met een collectie antropologische en artistieke voorwerpen, waaronder het befaamde Museo Frida Kahlo. Geniet van kruidige maaltijden tijdens een food tour en koop handgemaakte zilveren sieraden. Beklim de 2000 jaar oude piramides van de pre-koloniale site Teotihuacan.

Reis verder ten zuiden van Mexico en bezoek Guatemala. Over het hele land vind je plaatsen waar je de zon kunt zien opgaan over Mayaanse tempels en piramiden. Zie talrijke vulkanen over het hele land en zwem in blauwgroene natuurbaden in de afgelegen regio Semuc Champey.

Snorkel, leer duiken of haal nog meer duikcertificaten met de duikprogramma's op Roatán en Utila voor de kust van Honduras.

Hoewel Costa Rica relatief klein is, heeft het land 20 nationale parken. Sluit je aan bij een ecotour, observeer wilde dieren en natuurlijke vegetatie. Zie broedende zeeschildpadden, hengel naar megalops en verken het regenwoud.

Nicaragua is een smal land met stranden aan de oostelijke én westelijke zijde. Zie in het binnenland vulkanen, eilandjes en oude Spaanse kathedralen. Verblijf in Granada om te kajakken op het Lago Nicaragua en breng een bezoek aan de Mombacho-vulkaan.

Leer in Panama over de lange en moeilijke geschiedenis van de bouw van het 77 kilometer lange Panamakanaal. Zie reusachtige schepen varen door de 100 jaar oude sluizen, die een binnenweg vormen tussen de Atlantische en Stille Oceaan.

Geniet van de gevarieerde cuisine in de verschillende landen. Proef van verse zeevruchten, gevulde empanadas, pittige sauzen en desserts van zoete melk.

Als je in welk Centraal-Amerikaans land dan ook voor een lange periode verblijft, kun je best aan het begin van je reis in een Spaans taalbad duiken. Aangezien Spaans de hoofdtaal is van de hele regio, kun je altijd een praatje slaan met de vriendelijke lokale bewoners, ongeacht het land waarin je je bevindt.

Populaire steden in Mexico en Midden-Amerika

Paleis voor Schone Kunsten inclusief nachtleven, historische architectuur en een tuin
Mexico-Stad
Staat bekend om Historisch, Museums en Kathedralen
Deze culturele metropool biedt dramatische muurschilderingen, eeuwenoude ruïnes en klassieke architectuur.

Redenen voor een bezoekje

  • Zócalo
  • Monument voor de Onafhankelijkheid
  • Paleis voor Schone Kunsten
Palacio de Gobierno bevat een plein, een overheidsgebouw en historische architectuur
Guadalajara
Staat bekend om Winkelen, Kathedralen en Museums
De intrigerende architectuur, Mariachi-muziek en verrukkelijke cuisine zullen je verliefd doen worden op een van de grootste steden van Mexico.

Redenen voor een bezoekje

  • Catedral de Guadalajara
  • Teatro Degollado
  • Hospicio Cabanas
Cancún toont landschappen, algemene kustgezichten en tropische uitzichten
Cancún
Staat bekend om Dineren, Stranden en Zee
Geniet van de oude Mayatempels, het op één na langste koraalrif ter wereld, de eindeloze stranden en de nog langere nachten in deze stad op Yucatán.

Redenen voor een bezoekje

  • Winkelcentrum La Isla
  • Playa Gaviota Azul