Cozumel

Reisgids
Foto verstrekt door Cozumel Promotion Board
Bezoek het Caraïbische eiland Cozumel met zijn dolfijnen, indrukwekkende rif, gezellige strandbars, Mexicaanse cultuur en Maya-ruïnes.

Geniet van de eilandsfeer van de Caraïben, verken de onderwaterwereld of bezoek Maya-ruïnes en oude, Mexicaanse dorpen op het eiland Cozumel. Cozumel is een van grootste toeristische trekpleisters, waar jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers op afkomen. Dat komt voornamelijk door het overvloedige zeeleven. Aai pijlstaartroggen, krijg een kus van een dolfijn of zie hoe zeeschildpadden aan land komen.Ondanks dat het slechts 48 kilometer lang en 16 kilometer breed is, is Cozumel het grootste Caraïbische eiland van Mexico. Het eiland ligt aan de oostkust in de regio Yucatan, op 17,7 kilometer van Playa del Carmen. Cozumel is de poort naar het Meso-Amerikaanse rif. Dit is het grootse rif van Noord- en Zuid-Amerika en trekt honderden tropische vissoorten en zeezoogdieren aan. Het eiland heeft schitterende stranden en in San Miguel, een plaats aan de westkust, vind je volop restaurants en uitgaansgelegenheden. Boek een oceaanavontuur en ga bijvoorbeeld duiken, kitesurfen, snorkelen, parasailen of vissen. Zwem in Dolphin Discovery in Chankanaab National Park met dolfijnen of andere zeezoogdieren. Duikers mogen de beroemde Palancar Caves zeker niet missen. Bezoek voor wat cultuur de Maya-ruïnes bij San Gervasio en de historische plaats El Cedral. Speciale evenementen vinden vooral plaats tijdens de drukke zomermaanden of op bijzondere religieuze Mexicaanse feestdagen. Zeeschildpaddenworkshops, vissen, golftoernooien en Carnaval Cozumel... het zijn nog maar een paar voorbeelden van de jaarlijkse publiekstrekkers.Het is er het hele jaar door warm. Kom voor het beste weer tussen december en maart. In september en oktober regent het veel. Tussen Cozumel en Playa del Carmen varen op gezette tijden veerboten. Vanuit Cancun vertrekken meerdere keren per dag vliegtuigen. Cozumel heeft zelfs een internationaal vliegveld. Je kunt je het gemakkelijkst met de auto verplaatsen. Deze worden op het vliegveld van San Miguel verhuurd. Door de vele stranden, riffen en cultuur is Cozumel een droombestemming. Bezoek dit paradijselijke Mexicaanse eiland als je het leven in zee wilt zien en van het Caraïbische nachtleven wilt genieten.

Waar overnachten in Cozumel

Punta Morena bevat een zwembad, zwemmen en tropische uitzichten

Colonia Centro

Maak tijdens je bezoek aan Colonia Centro ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Terminal Maritima de Cozumel en Pier van Punta Langosta.

Colonia Centro
Default Image

Zona Hotelera Norte

Maak tijdens je bezoek aan Zona Hotelera Norte ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Playa San Juan en Villa Maya.

Zona Hotelera Norte
Default Image