Playa del Carmen

Reisgids
Foto verstrekt door Cozumel Promotion Board
Zon, zee, zand en Maya-ruïnes maken dit voormalig vissersdorp tot een populair resort aan de Caribische kust van Mexico.

Ooit was Playa del Carmen een rustig vissersdorp in het hart van de Riviera Maya van Mexico. Nu is het een populair toeristenoord dat voornamelijk Europese bezoekers trekt. Het aantal mensen is toegenomen, maar de sfeer is ontspannen gebleven.

De beschutte witte zandstranden zijn de grootste trekpleister voor de meeste bezoekers, maar Playa del Carmen, ter plaatse ook wel 'Playa' genoemd, heeft nog veel andere kwaliteiten.

Verken de ondergrondse grotstelsels met water, cenotes genoemd, in het Hidden Worlds Family Cenote Adventure Park. Je kunt in deze onderwaterwereld duiken, zwemmen en snorkelen. Plan een bezoek aan enkele Maya-ruïnes. In deze contreien zijn veel van deze ruïnes te vinden, onder meer in het Playacar-gebied van Playa del Carmen. Huur een vissersboot in de jachthaven in het zuiden van de stad en beproef je geluk met een vishengel op zee.

Neem de ferry voor een dagtocht naar het eiland Cozumel dat je vanaf het strand kunt zien liggen. Cozumel is een populaire duik- en snorkelbestemming die in de jaren '60 beroemd werd toen Jacques Cousteau verklaarde dat de riffen van Cozumel tot de mooiste duiklocaties ter wereld behoorden.

Maak, als je terug bent in Playa, een wandeling langs de Quinta Avenida. Deze met kasseien geplaveide voetgangerspromenade is de uitgaansstraat van de stad en bevindt zich vanaf het strand één straat naar het binnenland. De straat is omgeven door restaurants, bars, clubs en boetieks. 's Avonds trekt Quinta Avenida feestgangers aan: de meeste actie is aan de zuidkant van de straat. Veel clubs zijn openluchtgelegenheden en er wordt tot zeer laat muziek gemaakt.

Met een subtropisch klimaat is het in Playa het grootste deel van het jaar warm of heet. De gemiddelde temperatuur is 26 ºC. Juni, juli en augustus zijn de warmste maanden en september en oktober zijn het natst vanwege het orkanenseizoen.

In Playa del Carmen zijn de meeste dingen die je nodig hebt, op loopafstand. Als je niet wilt lopen, kun je een triciclo huren, een grote gele driewieler die het Mexicaanse equivalent is van de riksja. Als je verder weg wilt, kunt je een taxi, auto of scooter huren.

Waar overnachten in Playa del Carmen

Cozumel bevat tropische uitzichten en een strand

Downtown Playa del Carmen

4/5(1 beoordeling over de buurt)

Als je een stop maakt in Downtown Playa del Carmen, mag je Playa del Carmen Main Beach en Quinta Avenida zeker niet overslaan.

Downtown Playa del Carmen
Default Image

Playacar

4/5(1 beoordeling over de buurt)

De prachtige stranden en de populaire winkels zijn slechts enkele hoogtepunten in Playacar. Stop bij Playa del Carmen Main Beach of Playacar Golf Club tijdens je verkenningstocht van het gebied.

Playacar
Default Image

Playacar Zona Hotelera

De ongerepte stranden en de keuze aan eetgelegenheden van Playacar Zona Hotelera staan bovenaan het lijstje bij veel bezoekers. Stop bij Playa de Playacar of Piste Cyclable sur Paseo Xaman-Ha om je reis compleet te maken.