Topactiviteiten in Playa del Carmen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Foto verstrekt door Cozumel Promotion Board

Ontdek paradijselijk Mexico in Playa del Carmen

Playa del Carmen is een bruisende badplaats gelegen in de Mexicaanse regio Quintana Roo, aan de Caribische Zee. Je kunt vanuit je accommodatie gemakkelijk een bezoek brengen aan het brede zandstrand waar je onder meer kunt zwemmen, snorkelen en duiken. Er zijn nog veel meer leuke dingen om te doen in Playa del Carmen. Zo kun je bijvoorbeeld met je gezin of vriendengroep een dagje naar een van de veelzijdige waterparken gaan of een excursie maken naar historische bezienswaardigheden in de omgeving.

Dingen om te doen in Playa del Carmen

Het is een gave activiteit in Playa del Carmen om een dagje naar Xenses Park te gaan. Het park biedt verschillende ervaringen die je zintuigen in de war brengen. Wandel bijvoorbeeld door de tunnel Xensatorium waar al je zintuigen op de proef worden gesteld, behalve je zicht. Playa del Carmen is een goede uitvalsbasis om eenvoudig de regio Quintana Roo te ontdekken. Boek bijvoorbeeld een excursie in Playa del Carmen, zoals de tour door Tulum, Gran Cenote en Playa del Carmen. Tijdens deze tien uur durende dagtour bezoek je drie belangrijke bestemmingen langs deze Mexicaanse kuststreek in een dag. Zo neem je een kijkje bij de adembenemende Maya-ruïnes van Tulum en neem je een duik in een cenote, een onderwatergrot. Je sluit de dag af met een wandeling langs de beroemde 5th Avenue in Playa del Carmen.

Bezienswaardigheden in Playa del Carmen

Er is van alles te zien in Playa del Carmen. Neem zeker een kijkje in het 3D Museum of Wonders waar je zelf foto's kunt maken bij 3D-schilderijen. Vaak kun je vanuit je hotel in Playa del Carmen te voet een bezoek brengen aan de helderwitte zandstranden van het plaatsje. Langs de kust vind je onder meer de historische ruïnes van Xaman Ha, waar je geniet van een prachtig uitzicht over de helderblauwe zee. Online kun je eenvoudig een vlucht naar Playa del Carmen boeken. De badplaats heeft zijn eigen vliegveld dat vlak bij het centrum ligt.

Dagactiviteiten in Playa del Carmen

Vanuit Playa del Carmen kun je kiezen uit verschillende interessante dagexcursies. Zo kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan Chichén Itzá onder leiding van een deskundige gids. Deze mystieke stad vormt een belangrijk overblijfsel van de Mayabeschaving. Vaak breng je tijdens de dagtour ook een bezoek aan een nabijgelegen cenote waar je een heerlijk verfrissende duik kunt nemen. Een andere leuke dagactiviteit is een bezoek aan het eiland Cozumel, dat voor de kust van Playa del Carmen ligt. Tijdens deze dagtour maak je een mooie rit langs de kust in een comfortabele jeep, bezoek je het natuurgebied Punta Sur, ga je snorkelen in het helderblauwe zeewater en zwem je met een dolfijn.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.