Goedkope vluchten naar Playa del Carmen

Hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en wuivende palmbomen en tropische begroeiing: Playa del Carmen biedt alles wat je van een Caribische vakantiebestemming zou verwachten. Maar deze veelzijdige vakantiebestemming heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Deze bestemming is namelijk ook de ideale plek om je te verdiepen in de Mayacultuur. Tulum, Ek Balam en Chichen Itzá zijn slechts een paar plekjes waar je schitterende Mayapiramides kunt bewonderen. Het gezellige en compacte centrum van Playa del Carmen is de perfecte plek om 's avonds wat te flaneren en te dineren in een van de vele gezellige restaurants. De bruisende bars bieden vertier tot in de vroege uurtjes.

Vluchten naar Playa del Carmen

Playa del Carmen beschikt niet over een eigen luchthaven, dus bij het boeken van je vliegreis ben je aangewezen op de Internationale Luchthaven van Cancun (CUN), op zo'n drie kwartier rijden van Playa del Carmen. Cancun is een bestemming die vooral onder Amerikanen zeer geliefd is, en vanuit de Verenigde Staten vertrekken dagelijks vanaf verschillende bestemmingen vluchten naar Cancun. Vanuit Nederland vind je vaak de beste deals door een vlucht met overstap op John F. Kennedy International Airport (JKF) in New York te boeken. Inclusief overstap moet je dan rekenen op een reistijd van zo'n vijftien uur. Het tropische klimaat in Mexico is niet het enige waar je aan zult moeten wennen, want met een tijdverschil van 7 uur in de zomer en 6 uur in de winter, kun je wel met een flinke jetlag te maken krijgen.

Voorzieningen op de luchthaven van Cancun

De luchthaven van Cancun is een moderne luchthaven die volop voorzieningen biedt om het wachten te veraangenamen. Met een lege maag aan boord van je vlucht stappen is hier niet nodig, want er zijn voldoende bars en restaurants waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Als je tijdens je vakantie te druk was met luieren op de prachtige stranden en het ontdekken van de boeiende Mayacultuur, heb je hier ook nog de kans om in de winkels een paar leuke souvenirs in te slaan. Na aankomst in Cancun kun je op de luchthaven terecht om euro's of dollars in te wisselen voor Mexicaanse pesos. Als je het aandurft je zelf in het enigszins chaotische verkeer te begeven, kun je terecht bij een van de autoverhuurbedrijven. Je kunt natuurlijk ook vooraf een huurauto boeken via Expedia. Kom je 's avonds laat aan of heb je een vlucht geboekt die vroeg in de ochtend vertrekt en wil je ontspannen reizen? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om een hotel in de buurt van de luchthaven te boeken.

Vervoer van en naar de luchthaven

Voor het vervoer naar je accommodatie in Playa del Carmen ben je aangewezen op een huurauto of de bus. Er rijden geen treinen tussen Cancun en Playa del Carmen. De ADO-bus rijdt ieder half uur vanuit Cancun naar Playa del Carmen. Een ticket kost je 146 pesos en de bussen zijn voorzien van airconditioning. Sommige hotels en resorts bieden een eigen shuttleservice aan van/naar de luchthaven. We raden je aan niet in te gaan op aanbiedingen die in de terminal worden gedaan voor gratis vervoer. Hoe aantrekkelijk het ook klinkt, vaak zit je vast aan een ellenlange timeshare-presentatie.

Veelgestelde vragen