Topactiviteiten in Cozumel

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Foto verstrekt door Cozumel Promotion Board

Ontspannende activiteiten in cultuurrijk Cozumel

Cozumel is het grootste Caribische eiland van Mexico en dankzij de uitgestrekte bossen, koraalriffen en de rotsachtige kust een geliefde bestemming onder natuurliefhebbers. Daarnaast heeft dit tropische eiland met de eeuwenoude Maya-ruïnes van San Gervasio en het Cozumelmuseum diverse culturele schatten in huis. Je kunt op Cozumel ook volledig ontspannen op een van de fotogenieke stranden. Geniet bijvoorbeeld van het heldere water bij Playa El Cielo of bekijk de indrukwekkende rotsformaties bij El Mirador.

Activiteiten in Cozumel

Door de vele stranden en koraalriffen valt er met name langs de kustlijnen van Cozumel veel te beleven. Een leuke introductie tot Cozumel is een bezoek aan het Discover Mexico Park en snorkelexcursie. In het interessante Discover Mexico Park kom je van alles te weten over inheemse beschavingen van Mexico en het koloniale tijdperk. Je krijgt verschillende filmanimaties en schaalmodellen van indrukwekkende tempels als Chichén Itzá te zien. Na afloop kun je ontspannen in het water en snorkelen boven het indrukwekkende Chankanaab-rif. Met een dagpas voor Discover Mexico Park en Chankanaab Park kun je beide activiteiten gemakkelijk combineren. Als je zelf dit bijzondere eiland wil ontdekken, kun je het aanbod aan vluchten naar Cozumel bekijken.

Gastronomie in Cozumel

Mexico staat bekend om de geweldige keuken en Cozumel is daarop geen uitzondering. Dit zal je merken tijdens de Jose Cuervo® Tequila Experience bij Discover Mexico, waar je drie verschillende soorten tequila kunt proeven. De gids vertelt alles over de verhalen en geschiedenis die er achter dit agavedrankje schuilgaan. Bovendien vertelt hij je hoe je thuis zelf eenvoudig een margarita bereidt. Omdat de drankjes een goed aperitief zijn, volgt er een overheerlijk tacobuffet. Als afsluiter kun je genieten van de Danza de los Voladores, een traditie waarbij vier mannen slechts met behulp van een touw afdalen van een 30 meter hoge paal. Wanneer je deelneemt aan de tour Mexicaanse smaken in het Discover Mexico Park, leer je tijdens een workshop van een meesterchocolatier zelf chocoladerepen maken. Ook tijdens deze excursie in Cozumel kun je genieten van tequila en het tacobuffet.

Culturele bezienswaardigheden in Cozumel

In Cozumel vind je enkele stille getuigen van oude beschavingen. Een van de interessantste dingen om te doen in Cozumel is een bezoek aan San Gervasio, dat bestaat uit ruïnes uit het tijdperk van de ooit zo machtige Maya’s. Je kunt hier overblijfselen van huizen, tempels en wegen bekijken. San Gervasio werd naar schatting gebouwd tussen de 11e en 17e eeuw. Als je meer Mexicaanse cultuurschatten wil ontdekken, kun je deelnemen aan de excursie Chichén Itzá all-inclusive met Cenote Hubiku en Valladolid. Tijdens dit uitstapje loop je door de magische Mayastad Chichén Itzá en krijg je een indruk van het leven in deze legendarische beschaving. Bekijk voor je naar het historische Mexico afreist alvast de comfortabele hotels in Cozumel.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.