Puerto Vallarta

Reisgids
Puerto Vallarta inclusief een baai of haven, een zandstrand en tropische uitzichten
Zwem, snorkel of ontspan bij de prachtige stranden van Puerto Vallarta, een van de populairste vakantiebestemmingen van het zonnige Mexico.

Puerto Vallarta is een stad aan de westkust van Mexico, gelegen aan de Stille Oceaan. De regio is een verzameling van slaperige vissersdorpen en parelvissersdorpen. Tegenwoordig zijn de stad en de omliggende delen van de Bahía de Banderas een populaire bestemming met resorts voor toeristen. Er zijn allerlei gezinsactiviteiten te doen, van watersport tot afgezonderde stranden en botanische tuinen. De Bahía de Banderas is een 100kilometer lang strand met rotsen die de zee in steken, wit zand en helder water. Puerto Vallarta is de grootste stad in de omgeving. Hier vindt je de elegante Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe (Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe). Snorkel of duik langs de kust om manta's, zeebaarsen en dolfijnen te spotten. Las Caletas is een klein privéstrand dat alleen via het water te bereiken is. Ga met een catamaran van Vallarta Adventures mee om te wandelen in de jungle, een kleine dierentuin te bezichtigen en te genieten van een lunch met verse vis of zeevruchten. Het strand was voorheen het privédomein van Hollywood-regisseur John Huston. Wandel 's avonds over de Malecon, een wandelpromenade die langs de kust van Puerto Vallarta loopt. Dit gebied is een populaire plek bij zowel toeristen als de lokale bevolking en bevat vele restaurants, straatartiesten en eetkraampjes. Geniet van een koele tejuino, een lokaal drankje op basis van gefermenteerde maïs, of koop een spies met gegrilde vis. De Vallarta Botanical Gardens geven een goed beeld van de lokale dier- en plantensoorten. De tuinen omvatten natuurgebieden die zijn gewijd aan de blauwe agaveplant, die bij de productie van tequila wordt gebruikt, en inheemse vanilleorchideeën. Puerto Vallarta is met name populair van januari tot en met maart. Vanaf Gostavo Diaz Ordaz International Airport is het met de bus maar een klein stukje naar het stadscentrum. In de stad kun je te voet of met de lokale bussen naar de bezienswaardigheden. De bussen zijn goedkoop en rijden vaak. Probeer voor een goedkope maaltijd een van de tacokraampjes op straat of ga voor een uitgebreidere maaltijd naar een van de restaurants en cafés in het oude centrum.

Waar overnachten in Puerto Vallarta

Default Image

Romantische Zone

4/5(3 beoordelingen over de buurt)

Bezoekers van Romantische Zone zijn erg opgetogen over zijn prachtige stranden, fantastische uitgaansgelegenheden en populaire winkels. Maak ook wat tijd vrij voor een bezoek aan Olas Altas of Pier van Los Muertos wanneer je de buurt aan het verkennen bent.

Romantische Zone
Default Image

Hotelzone

Reizigers die naar Hotelzone trekken zijn lovend over zijn prachtige stranden. Als je nog tijd hebt om op verkenning te gaan, stop dan zeker bij Cruiseterminal en La Isla.

Hotelzone
Malecon bevat straten, markten en een kuststadje

Centrum Puerto Vallarta

3/5(1 beoordeling over de buurt)

Centrum Puerto Vallarta is een bestemming die reizigers trekt door zijn stranden, ruime keuze aan eetgelegenheden en uitzichten op zee. Breng ook een bezoek aan bezienswaardigheden zoals Malecon of Playa Camarones tijdens je verkenning van de buurt.

Centrum Puerto Vallarta
Default Image

Marina Vallarta

Marina Vallarta staat bekend om zijn prachtige stranden. Met bezienswaardigheden zoals Golfclub van Marina Vallarta en Vuurtoren El Faro breng je nooit een saaie dag door in dit deel van Puerto Vallarta.

Marina Vallarta