Jalisco

Mexico
Guadalajara toont kunst in de open lucht, een standbeeld of beeldhouwwerk en een tuin
In Jalisco, de plek waar rodeo's, mariachimuziek en tequila vandaan komen, zijn er meer dan genoeg culturele activiteiten en prachtige landschappen.

“Jalisco is Mexico,” zoals het motto van deze centrale Mexicaanse staat zegt en een bezoek maakt meteen duidelijk dat dit waar is. Jalisco staat ook bekend om zijn agrarische geschiedenis en de aanhoudende volksgewoonten. Kom helemaal tot rust in de hoofdstad Guadalajara, de op een na grootste stad in het land, en ontdek de charme van de kustplaatsen en dorpjes.

Ondanks de omvang van Guadalajara voelt deze stad nog wel traditioneel aan. Veel van de historische wijken kun je te voet gaan verkennen. Breng wat tijd door in Centro Histórico om koloniale architectuur te zien, zoals de Catedral Guadalajara en de prachtige omliggende pleinen.

Ontdek de lokale smaken en culinaire specialiteiten op de Mercado Libertad. Je kunt ook gaan eten in een van de restaurants op het Plaza de los Mariachis waar mariachi's je serenades toezingen. De traditionele steden Tlaquepaque en Tonalá zijn min of meer buitenwijken van de hoofdstad geworden en staan bekend om de lokale ambachtenmarkten, terwijl er in Zapopán veel shoppingmalls en cantinas te vinden zijn.

Jalisco ligt aan de Grote Oceaan en er zijn hier dan ook meerdere kuststeden te vinden met uitzicht op de beschutte baaien. Ga naar de ontspannen stranden van Puerto Vallarta, de Costalegre en Yelapa en ga surfen op de golven van Barra de Navidad en San Patricio.

Om meer te weten te komen over de beroemdste exportproducten van Mexico, breng je een bezoek aan Tequila en Los Altos. Maak een stop bij een van de distilleerderijen en geniet van het prachtige landschap met de vele agaveplantages. Lago de Chapala is een mooie vakantieplek met drukke markten aan het meer, terwijl Guachimontones, waar de eeuwenoude ronde piramides van Teuchitlán staan, een mustsee is voor geschiedenisliefhebbers. Een van de beroemdste christelijke bedevaartplaatsen in Mexico is San Juan de los Lagos.

Als je naar Jalisco gaat, vlieg dan naar de luchthavens van Guadalajara, Zapopán, Zapotiltic of Puerto Vallarta. Regionale bussen en taxi's rijden naar de stedelijke plekken. Blijf in monumentale of moderne hotels of verblijf een nacht in een ranch op het platteland. Plan je vakantie in mei om het enorme culturele festival van Guadalajara te bezoeken. Of ga in september voor het internationale mariachifestival.

Populaire steden in Jalisco

Palacio de Gobierno bevat een plein, een overheidsgebouw en historische architectuur
Guadalajara
Staat bekend om Winkelen, Kathedralen en Museums
De intrigerende architectuur, Mariachi-muziek en verrukkelijke cuisine zullen je verliefd doen worden op een van de grootste steden van Mexico.

Redenen voor een bezoekje

  • Catedral de Guadalajara
  • Teatro Degollado
  • Hospicio Cabanas
Puerto Vallarta
Puerto Vallarta
Staat bekend om Stranden, Zee en Rustgevend
Zwem, snorkel of ontspan bij de prachtige stranden van Puerto Vallarta, een van de populairste vakantiebestemmingen van het zonnige Mexico.

Redenen voor een bezoekje

  • Malecon
  • La Iglesia de Nuestra Senora de Guadalupe
  • Los Arcos
Basiliek van Zapopan bevat interieur, religieuze elementen en een kerk of kathedraal
Zapopan
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Business
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de lokale keuken, de livemuziek en de festivals in het romantische Zapopan.

Redenen voor een bezoekje

  • Basiliek van Zapopan
  • Auditorio Telmex
Quimixto
Quimixto
Staat bekend om Gezinsvriendelijk, Stranden en Romantisch
Hou je van stranden? Ga dan eens naar het romantische Quimixto!

Redenen voor een bezoekje

  • Las Caletas-strand
San Juan de los Lagos
San Juan de los Lagos
Staat bekend om Fietsen, Natuurparken en Kathedralen
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de parken, de kathedralen en de lokale keuken in San Juan de los Lagos.
Ajijic
Ajijic
Staat bekend om Meren, Tuinen en Cafés
Ontdek Ajijic, zoals de meeruitzichten, de cafés, het entertainment en meer!