Guadalajara

Reisgids
Metropolitankathedraal inclusief religieuze elementen, nachtleven en historische architectuur
De intrigerende architectuur, Mariachi-muziek en verrukkelijke cuisine zullen je verliefd doen worden op een van de grootste steden van Mexico.

Velen zijn vol lof over deze op een na grootste stad van Mexico, niet alleen de bakermat van Mariachi en tequila, maar ook een moderne, culturele stad met uitgebreide winkelcentra en stadsparken en statige historische gebouwen.

Guadalajara is de hoofdstad van de centrale Mexicaanse staat Jalisco en deze uitgestrekte metropool huisvest zo'n 4,5 miljoen mensen. De hoogontwikkelde stad wordt gekenmerkt door brede straten en moderne kantoorgebouwen, maar geeft daarnaast ook blijk van een rijke culturele identiteit.

Veel van de historische pleinen en kathedralen zijn bewaard gebleven en zijn te bewonderen in en rond het Centro Histórico, het historische centrum. De grote bezienswaardigheden zijn met elkaar verbonden via een klein metronetwerk. Bezoek de 17e-eeuwse Catedral Metropolitana (Catedral Basílica de la Asunción de María Santísima), een markant gebouw met neogotische torens.

Rust even ten zuiden van de kathedraal uit op het Plaza de Armas of bewonder Rotonda de los Jaliscienses Illustres, aan de andere kant van de kathedraal. Richting het oosten ligt het Plaza de la Liberación, waar een groot standbeeld staat van Miguel Hidalgo, als herinnering aan de afschaffing van slavernij. Bezoek ook het neoklassieke Teatro Degollado, waar nog steeds met regelmaat volksdansvoorstellingen worden opgevoerd.

Fijnproevers die de authentieke Mexicaanse keuken willen proberen, kunnen hun hart ophalen in de enorme, overdekte Mercado Libertad, de vrijheidsmarkt. Hier kun je de meest uiteenlopende snacks proeven, van tamales met kaas en vlees tot aan de lokale delicatesse 'birria', een heerlijke stoofpot. Wil je ook de moderne kant van de stad bewonderen, ga dan naar Plaza Tapatia, waar een bijzondere fontein het middelpunt vormt. Of leef je uit in de vele winkels aan Plaza del Sol.

Ook de buitenwijken van de stad zijn goed bereikbaar via de vele, betaalbare stadsbusverbindingen. De uitgestrekte Zoológico Guadalajara, die onder meer zeldzame Mexicaanse wolven huisvest, is een bezoekje waard.

Guadalajara ligt op zo'n 1585 meter boven zeeniveau en heeft mede daardoor een relatief mild klimaat. Overdag is het meestal vrij zonnig, 's avonds is het er lekker koel. Je kunt de stad het beste bezoeken in de lente en de herfst.

Guadalajara ligt tussen het centrale Mexico City en het aan de westkust gelegen Puerto Vallarta. De internationale luchthaven van Guadalajara bevindt zich op zo'n 16 kilometer ten zuiden van het stadscentrum, van waaruit regionale bussen vertrekken naar alle delen van Mexico.

Waar overnachten in Guadalajara

Default Image

Binnenstad van Guadalajara

Verken Binnenstad van Guadalajara en maak wat tijd vrij tijdens je bezoek voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden en plekken zoals Plaza de Armas. Je kunt bij Station Plaza Universidad of Station San Juan de Dios de metro nemen om de buurt verder te ontdekken.

Binnenstad van Guadalajara
Theater Degollado inclusief historische architectuur, theaters en interieur

Guadalajara Centro

De architectuur, het historische erfgoed en het winkelaanbod zijn enkele opmerkelijke kenmerken van Guadalajara Centro. Stop tijdens je bezoek bij Plaza de Armas of Catedral de Guadalajara. Neem de metro bij Station Plaza Universidad of Station Juárez om je in de omgeving te verplaatsen.

Guadalajara Centro
Default Image

Zona Expo

Zona Expo staat bekend voor zijn keuze aan eetgelegenheden. Ga tijdens je verblijf ook even langs bij Plaza del Sol en Teatro Galerías.

Zona Expo
Default Image

Providencia

Providencia is een populaire bestemming voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Als je op zoek bent naar meer bezienswaardigheden en activiteiten, kun je een uitje naar Winkelcentrum Punto Sao Paulo of Country Club Guadalajara plannen.

Providencia
Default Image

Colonia Americana

Maak tijdens je verblijf in Colonia Am