Cancún

Reisgids
Hotelzone toont een luxueus hotel of resort, een zwembad en algemene kustgezichten
Geniet van de oude Mayatempels, het op één na langste koraalrif ter wereld, de eindeloze stranden en de nog langere nachten in deze stad op Yucatán.

Deze stad aan de Caribische Zee aan de zuidoostkust van Mexico is bijzonder populair bij duikers, vissers, geschiedenisliefhebbers en plezierzoekers. Cancún is sinds de jaren 80 een gewild toeristenoord, maar inmiddels al lang niet meer alleen voor feestvierders. Dankzij de uitgebreide watersportmogelijkheden, de geschiedenis en de cultuur van de Maya's, Mexico en het Caribisch gebied, is Cancún voor allerlei soorten vakantiegangers een geschikte bestemming.

Cancún ligt op het schiereiland Yucatán aan de Golf van Mexico. Net buiten de kustlijn loopt een gigantisch koraalrif met enkele van de beste duikplekken in Mexico. Ga rechtstreeks vanaf het strand in Playa Tortugas snorkelen om de kleurrijke vis- en plantensoorten onder water te bewonderen. Vaar met een boot van een van de vele duikcentra de zee op om te gaan duiken of met dolfijnen te zwemmen bij Playa Delfines. De Golf is een waar paradijs voor vissers en bij Aquaworld kun je meteen vanaf het strand een vistocht per boot boeken.

Het gebied rondom Cancún was van groot belang voor de Maya's, de oorspronkelijke bewoners van de regio. Je vindt er verschillende archeologische opgravingen met een grote historische waarde, zoals de ruïnes van El Rey in het hart van de hotelzone van Cancún. Bezoek het supermoderne Museo Maya de Cancún om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van het gebied en om te ontdekken waarom de Maya's dachten dat de wereld in 2012 zou vergaan.

Neem vanaf het strand in de stad de veerboot naar het dichtbijgelegen Isla Mujeres, een charmant eiland dat niet zo toeristisch is als Cancún. Dwaal hier door het ongerepte oerwoud in het Garrafon Natural Reef Park of relax op een van de rustige stranden van het eiland.

Dankzij de ligging van Cancún is het er ook in de wintermaanden aangenaam warm. De populairste maanden zijn december tot en met april. In de zomermaanden kan het er bloedheet zijn en in het vroege najaar begint het regenseizoen, waardoor deze perioden minder geschikt zijn voor een vakantie. Cancún beschikt over uitstekend openbaar vervoer. De meeste mensen spreken er Engels en de stad wordt beschouwd als een van de veiligste van Mexico voor toeristen. Cancún heeft een eigen internationale luchthaven en is ook per bus en veerboot goed bereikbaar.

Waar overnachten in Cancún

Torre Escenica inclusief algemene kustgezichten, een strand en een luxueus hotel of resort

Zona Hotelera

4/5(10 beoordelingen over de buurt)

De prachtige stranden en het fantastische uitgaansleven zijn slechts enkele hoogtepunten in Zona Hotelera. Stop bij Winkelcentrum La Isla of Strand van Forum tijdens je verkenningstocht van het gebied.

Zona Hotelera
Default Image

Centrum van Cancún

3,5/5(6 beoordelingen over de buurt)

Centrum van Cancún is bekend om zijn populaire winkels. Bezoek ook bezienswaardigheden in de buurt, zoals Plaza 28 en Winkelcentrum Cancún.

Centrum van Cancún
Hotelzone toont een zonsondergang, landschappen en een zwembad

Punta Cancun

Als je een stop maakt in Punta Cancun, mag je Strand van Forum en Playa Chac Mool zeker niet overslaan.

Punta Cancun
Default Image

La Isla

Als je een stop maakt in La Isla, mag je Winkelcentrum La Isla en Isla Dorada zeker niet overslaan.

La Isla