Sint Maarten

Reisgids
Sint Maarten

Het Franse noordelijke deel en het Nederlandse zuidelijke deel van dit Caraïbische eiland bieden samen een boeiende mix voor een heerlijke vakantie.

Het eiland Sint Maarten bestaat uit twee delen: het Franse noordelijke deel Saint-Martin en het Nederlandse zuidelijke deel Sint Maarten. Hoewel het eiland door de nationaliteiten in tweeën wordt gedeeld, biedt het mede daardoor gedeelde mogelijkheden voor een geweldige vakantie. Geniet van de stranden van het eiland, verken de 17 verschillende wandelroutes en duik in het spannende nachtleven.

Het eiland heeft stranden langs de hele kust, 37 in totaal. Maho Beach is een van populairste stranden, deels vanwege het heldere water en de verdeelde kustlijn, maar ook omdat het een uitstekende plaats is om vliegtuigen te zien landen op Princess Juliana International Airport. Bij bars in de omgeving kun je drankjes bestellen en strandstoelen huren. Kijk hoe avontuurlijke vliegtuigspotters door de ‘jet blast’ worden weggeblazen.

Ga op milde dagen snorkelen bij de Baie aux Prunes en Le Galion. Ga surfen wanneer de zee in beweging komt. Je kunt rifduiken bij Grande Caye. Maak een duiktrip naar Rocher Créole bij het strand van Grand Case. Mullet Bay heeft fijn zand, je kunt er heerlijk surfen en het strand ligt vlakbij een golfbaan. Voor naaktrecreatie ga je naar de Baie-Orientale.

Tegenwoordig worden delen van het eiland, waaronder ook delen uit de kust, beschermd door het Réserve Naturelle de Saint-Martin. Het Îlet Pinel heeft een zandstrand aan de landzijde waar je kunt ecosnorkelen en waar je kunt duiken in ondiep water. Aan de zeezijde vind je een ruig kiezelstrand. Op het centrale eiland kun je andere delen van het reservaat verkennen per mountainbike, quad of pony. Verken Loterie Farm, een voormalige suikerrietplantage die vandaag de dag een reservaat is voor inheemse planten en dieren, met een avontuurlijke tokkelbaan.

Op Sint Maarten arriveren bijna elke dag cruiseschepen. Doe je voordeel met de vele belastingvrije winkels die met het oog op toeristen zijn ingericht. Ga winkelen op de Boulevard van Philipsburg en ontdek de meest stijlvolle modeartikelen in het winkelcentrum Le West Indies in Marigot.

Je kunt gokken in een van de vele casino's van Sint Maarten. Het eiland heeft meer dan 40 nachtclubs. Op het hele eiland serveren restaurants gerechten met verse zeevruchten en tropische vruchtendrankjes, maar ook pittige Creoolse hapjes, elegante Franse cuisine en Nederlandse barbecuesnacks.

Kom naar Sint Maarten en geniet van een geweldige Caraïbische vakantie. Je bezoekt in feite twee landen in een keer.

Populaire steden in Sint Maarten

Marigot
Marigot
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Jachthavens en Zee
Ervaar het romantische Marigot. Geniet hier van de eilanduitzichten, de stranden en meer!

Redenen voor een bezoekje

  • Fort St. Louis
Grand Case
Grand Case
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Dineren en Zonsondergangen
Ontsnap naar het romantische Grand Case! Geniet hier optimaal van de stranden, de lokale keuken en de eilanduitzichten.

Redenen voor een bezoekje

  • Strand van Grand Case
Orient Bay
Orient Bay
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Dineren en Kleine stad
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de stranden en de lokale keuken in het romantische Orient Bay.

Redenen voor een bezoekje

  • Strand van Orient Bay
Anse Marcel
Anse Marcel
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Dineren en Eilanden
Het relaxte Anse Marcel wacht op je. Geniet hier van de stranden, de lokale keuken, de eilanduitzichten en meer!
Les Terres Basses
Les Terres Basses
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Romantisch
Kies voor het afgelegen Les Terres Basses en geniet van de stranden, de zonsondergangen en de architectuur.
Cul de Sac
Cul de Sac
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Eilanden en Rustgevend
Het afgelegen Cul de Sac wacht op je. Geniet hier van de stranden, de eilanduitzichten, de koffie en meer!

Sint Maarten

Kies twee of meer items en bespaar op je reis: