Caribische eilanden

Reisgids
Emerald Bay inclusief zeilen en een strand
Geniet op elk moment van het jaar van een warme strandvakantie op een van de weelderige tropische eilanden van jouw keuze. Snorkel, duik, zeil of ontspan en geniet van het ontspannende eilandleven.

De Caraïbische eilanden bieden een geweldige keuze aan strandvakanties, kwaliteitswinkels en fascinerende culturen. Meer aan in grote havens op een luxe cruise of huur een zeilboot om van het ene naar het andere van de duizenden eilanden te varen. Zonnebaad op uitgestrekte zanderige stranden. Duik en snorkel in helder water met kleurrijke vissen.

Mooie stranden in de regio zijn er heel gewoon, terwijl kunst, architectuur, gerechten en gewoonten variëren van eiland tot eiland. Waardeer de aangename mix van culturen van de inheemse eilandbewoners en nakomelingen van Europese kolonisten.

Aruba, Bonaire en Curaçao voor de kust van Venezuela genieten allen van Nederlands erfgoed. Smul van een rijstaffel, een Nederlandse koloniale maaltijd van rijst en 20 tot 30 bijgerechten. Het terrein van Aruba is ongewoon droog, met kilometers aan zandstranden aan de noordwestelijke zijde. Kijk uit naar de dividivi-bomen die door de sterke passaatwinden een bizarre vorm hebben aangenomen. Bonaire's marinepark en ezelopvang bieden een scala aan wilde dieren. Zwem op Curaçao met dolfijnen en waag je aan extreme sporten.

Zie de kleurrijke gebouwen in het oude San Juan en de kastelen van het Amerikaanse Territorium Puerto Rico. St. Thomas van de Amerikaanse Maagdeneilanden is een populaire tourboothalte voor het kopen van diamanten en lekker luieren op het strand. Het nabijgelegen St. John wordt gedomineerd door het Virgin Islands National Park, zowel aan land als in de koraalriffen. Leer meer over de 2000 jaar aan menselijke bewoning, waaronder inheemse Caribiërs, in het Salt River Bay National Historical Park van St. Croix.

Vanwege het communistisch regime is Cuba al decennia lang een land van mysterie. Terwijl Amerikaanse inwoners voor louter toeristische redenen niet naar Cuba mogen reizen, worden er geen beperkingen gesteld aan Nederlandse reizigers. Breng een bezoek aan de kathedralen, pleinen en musea van Old Havana en ontdek de uitzonderlijke stranden.

Bekijk de tropische planten in Hunte's Gardens op Barbados. Duik en proef van de rum in een distilleerderij op de Kaaimaneilanden. Observeer watervallen en wilde dieren in de Dominicaanse Republiek. Verken de Citadelle van Haïti aan de westelijke zijde van het eiland. Speel een spelletje golf, maak een ritje in een bobslee en luister naar steeldrum-muziek op Jamaica. Leer over Christoffel Columbus en de inheemse Arawaks, terwijl je de 2000 eilanden van de Bahama's bezoekt.

Geniet bovenal van kilometers aan stranden in het Caribische Zeegebied.

Populaire steden in Caribische eilanden

Kathedraal San Juan
San Juan
Staat bekend om Stranden, Excursies en Zee
Hoog tijd voor een reis! Ontdek de eilanden, het historische erfgoed en de stranden in het tropische San Juan.

Redenen voor een bezoekje

  • Puerta de San Juan
  • La Fortaleza
  • Haven van San Juan
Malecon inclusief een kuststadje, een stad en algemene kustgezichten
Havana
Staat bekend om Dans, Unesco-werelderfgoed en Jazz
Bestel een rumcocktail of geniet van een sigaar op een terras met uitzicht op het bijzondere oude centrum terwijl je met je reisgezelschap of lokale bewoners over de geschiedenis van deze Caraïbische stad praat.

Redenen voor een bezoekje

  • Hotel Nacional de Cuba
  • Fábrica de Arte Cubano
  • University of Havana
Dominicaanse Republiek toont een zonsondergang en algemene kustgezichten
Santo Domingo
Staat bekend om Historisch, Entertainment en Dans
De eerste stad van de Caraïben is een bloeiende metropool die koloniale gebouwen en moderne meesterwerken, boeiende musea en een levendige boulevard combineert.

Redenen voor een bezoekje

  • Calle El Conde
  • Boca Chica Beach