Santo Domingo

Reisgids
Dominicaanse Republiek bevat een zandstrand en ook een klein groepje mensen
De eerste stad van de Caraïben is een bloeiende metropool die koloniale gebouwen en moderne meesterwerken, boeiende musea en een levendige boulevard combineert.

Santo Domingo is een snel groeiende stad die bekend staat om zijn koloniale architectuur, moderne kunst en een promenade langs de oceaan, vol met restaurants en cafés. De oudste stad van de Caraïben heeft een turbulente geschiedenis. Sinds de stichting door de broer van Christoffel Columbus in 1498 is Santo Domingo overvallen door piraten, geplunderd door slaven en stond het ooit onder bewind van een dictator. Vandaag de dag zijn deze ontwikkelingen uit het verleden nog altijd af te lezen aan de koloniale architectuur, maar de stad kijkt ook naar de toekomst en kent een groeiende culturele scene.

Breng je ochtend door rondom Santo Domingo's ElMalecon. Restaurants, cafés en parken flankeren deze populaire promenade langs de oceaan. Je kunt er genieten van een heerlijke espresso met uitzicht op zee, en ondertussen de stroom voorbijgangers bekijken.

Bij de haven van Santo Domingo, vind je de UNESCO-beschermde koloniale zone van de stad. Breng er een bezoek aan de belangrijkste historische monumenten van de stad, waaronder het Alcázar de Colón, het voormalige huis van de ontdekkingsreiziger Diego Colón. Kom op adem in het schaduwrijke Parque Colón voordat je verdergaat naar het Pantheón Nacional, met zijn neoklassieke voorgevel. Neem een kijkje bij het Fortaleza Ozama, het fort dat ooit diende om de stad te beschermen tegen piraten. Boven op de toren heb je een fraai uitzicht over de stad.

Ten westen van het koloniale gebied kun je de charmante woonwijken en musea rond het Plaza de la Cultura verkennen. Duik in de geschiedenisboeken in de naastgelegen Biblioteca Nacional of reserveer een plekje voor een van de dans-, opera- of toneelvoorstellingen in het Teatro Nacional, het Nationale Theater.

Vlakbij staat het Museo de Arte Moderno waar in tijdelijke exposities de werken van de beste nieuwe Dominicaanse kunstenaars worden tentoongesteld. Ontdek meer over het pre-Spaanse leven van de inheemse Taíno-indianen in het Museo del Hombre Dominicano. Bezoek ook het Palacio de Bellas Artes en bewonder de uit vele zuilen bestaande voorgevel die is geschilderd in heldere Caraïbische kleurstellingen.

Ook 's avonds is er van alles te beleven rond El Malecon en kun je plaatsnemen op een van de vele terrassen langs de levendige Avenida George Washington. Luister naar de karaokezangers of dein mee op het ritme van de Merengue die de straatartiesten ten gehore brengen. Met name rond carnaval is het letterlijk een feest om hier te zijn.

Santo Domingo bevindt zich aan de zuidkust van de Dominicaanse Republiek. Vlieg naar de internationale luchthaven van de stad en maak vervolgens gebruik van de openbare bussen, taxi's en públicos (private minibusjes).

Waar overnachten in Santo Domingo

Fort Ozama bevat historisch erfgoed

Ciudad Colonial

4,5/5(3 beoordelingen over de buurt)

Ciudad Colonial staat bekend voor zijn ruime keuze aan eetgelegenheden. Plan tijdens je verblijf een uitje naar Calle El Conde en Kathedraal van Santo Domingo.

Ciudad Colonial
Default Image

Centrum

4/5(1 beoordeling over de buurt)