Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert


Voordeligste vluchten naar Santo Domingo

Deze prijzen waren de afgelopen 7 dagen beschikbaar. De vermelde prijzen zijn per persoon, retour, voor de vermelde reisperiode. Prijzen en beschikbaarheid kunnen altijd wijzigen. Aanvullende voorwaarden zijn van toepassing.

Santo Domingo, officieel Santo Domingo de Guzmán, is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. De stad ligt in het zuiden van het land. Het oude stadscentrum, Ciudad Colónial, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is rijk aan koloniale architectuur. Een van de mooiste voorbeelden van deze koloniale bouwstijl is het Alcázar de Colón, waar onder meer een verzameling fraaie wandtapijten te zien is. Een andere icoon van de stad is de Obelisk. Dit kleurrijke monument stamt uit 1936 en werd geplaatst door de toenmalige president. De Obelisk is te vinden aan de boulevard van Santo Domingo.

Vliegen naar Santo Domingo

De luchthaven van Santo Domingo is Aeropuerto Internacional Las Américas (SDQ). Het vliegveld ligt circa 15 kilometer ten oosten van de stad. De luchthaven wordt doorgaans kortweg 'Las Américas' genoemd. Vanaf de luchthaven Schiphol (AMS) vertrekken dagelijks vluchten naar Santo Domingo. Dit zijn echter geen rechtstreekse vluchten. Er is altijd minimaal 1 tussenstop, meestal op John F. Kennedy International Airport (JFK) bij New York. Bij vluchten met meerdere tussenstops vlieg je bijvoorbeeld ook via General Edward Lawrence Logan International Airport (BOS) of London Heathrow Airport (LHR). De duur van de vluchten vanaf Schiphol is afhankelijk van het aantal tussenstops en ligt ruwweg tussen de 16 en 25 uur. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de Duitse Flughafen Düsseldorf (DUS) te vliegen, maar ook daar geldt dat je geen rechtstreekse vlucht hebt. Houd bij het plannen van je reis rekening met tijdsverschil. In onze zomertijd is het in de Dominicaanse Republiek 6 uur vroeger dan in Nederland en in onze wintertijd 5 uur.

Voorzieningen op de luchthaven van Santo Domingo

De luchthaven van Santo Domingo heeft twee terminals. In beide terminals is gratis wifi beschikbaar. Bovendien zijn er restaurants en winkels, waarvan enkele duty-freeshops zijn. In de directe omgeving van de luchthaven liggen diverse hotels. Deze accommodaties variëren van twee- tot vijfsterrenhotels. Er is dus voor elk type reiziger en elk budget een geschikt hotel te vinden. In terminal Noord zijn balies te vinden van autoverhuurbedrijven. Vrijwel alle grote autoverhuurders zijn vertegenwoordigd: je kunt dus gemakkelijk je huurauto ophalen die je vooraf online bij Expedia hebt geboekt.

Verder reizen vanaf de luchthaven van Santo Domingo

Als je vanaf de luchthaven van Santo Domingo verder wilt reizen, kun je gebruikmaken van busdiensten. Zo rijdt er een busdienst tussen de luchthaven en Parque Enriquillo, een park dat op een kwartiertje wandelen ligt van de Ciudad Colónial, de historische binnenstad. Drie kilometer vanaf het vliegveld vertrekken lokale bussen. Een ritje met een dergelijke bus is weliswaar goedkoop, maar de bussen rijden niet erg regelmatig. Je kunt ook een taxi nemen. Taxistandplaatsen zijn te vinden bij terminal Zuid. Spreek van tevoren een ritprijs af met de chauffeur, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Kies altijd een goedgekeurde taxi (meestal beige kleur). Je kunt ook een deeltaxi nemen; dit is meestal een busje en is erg voordelig. Je bent dan natuurlijk wel iets langer onderweg.

Informatie over vluchten naar Santo Domingo

Luchthaven van aankomst Internationale luchthaven Las Americas
IATA-code aankomstluchthaven SDQ
Naam aankomststad Santo Domingo