Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 895.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Sint-Pietersplein

Het Sint-Pietersplein is het hart van de katholieke wereld. Deze locatie in de buitenlucht is -vooral bij zonsondergang- een hoogtepunt van religieuze architectuur.

Er is maar één goede manier om bij het Sint-Pietersplein te komen: volg de Via della Conciliazione en aanschouw de vorstelijke koepel van de Sint-Pietersbasiliek in al zijn glorie. Wanneer je op het plein staat (dat in het Italiaans Piazza San Pietro wordt genoemd), voel je dat je je midden in het kleinste staatje van de wereld bevindt.

Het uiterlijk van het plein zoals we dat tegenwoordig kennen, is het werk van Gian Lorenzo Bernini. Deze architect uit de barokperiode werd halverwege de zeventiende eeuw aangewezen om een ruimte te ontwerpen waar zo veel mogelijk mensen de paus konden zien tijdens zijn toespraken vanuit het pauselijk paleis. Met Pasen staat het Sint-Pietersplein nog altijd vol pelgrims die naar de jaarlijkse paasboodschap van de paus willen luisteren. Toch is het ook buiten deze gelegenheden om zelden rustig op het plein.

Voor een optimaal bezoek kun dan ook je het best van tevoren bepalen wat je allemaal wilt zien. Midden op het plein staat de meer dan 25 meter hoge Egyptische obelisk van rood graniet. Volgens de overlevering is de obelisk in het jaar 37 door keizer Caligula uit Alexandrië gehaald en naar het Circus van Nero gebracht, een theater waar wrede dodenspelen en kruisigingen werden gehouden. Het bevond zich op de plek waar nu het Sint-Pietersplein ligt. Dit is ook de plek waar Petrus door de Romeinen werd omgebracht. In de Cerasi-kapel is een opvallend schilderij van dit martelaarschap te zien.

De ovale vorm van het plein wordt gecreëerd door de vier rijen hoog oprijzende pilaren. Door hun slimme plaatsing zorgen ze voor een optische illusie. Op deze colonnade is een groot aantal beelden van heiligen geplaatst, waaronder Johannes de Doper en Christus de Verlosser. Op de rechterzijde van de trap naar de basiliek staat een beeld van de heilige Petrus zelf, gemaakt door Giuseppe De Fabris. Tegenover hem, aan de andere kant, staat een beeld van de heilige Paulus.

Het Sint-Pietersplein ligt in het centrum van Rome. Je kunt er vanuit het stadscentrum naartoe wandelen. Steek voor de kortste route de Tiber over en volg de Villa della Conciliazione. Het metrostation Ottaviano ligt op een klein stukje lopen, aan de Via Ottaviano.


Gids voor Sint-Pietersplein


Kaart

Beste hotelaanbiedingen

Alle 6.468 accommodaties in de buurt van Sint-Pietersplein bekijken
Hotel Quirinale € 65
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Rome
   
  4,2
  / 5, op basis van 3.025 beoordelingen
  4.0 van 5.0

  Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Repubblica, vlak bij Via Nazionale en Teatro dell'Opera di Roma. Ook Colosseum en Trevifontein liggen binnen 10 minuten lopen. Station Repubblica - Teatro dell'Opera ligt op maar 3 minuten lopen en naar Station Barberini is het 8 minuten lopen.

  Grand Hotel Olympic € 39
  Grand Hotel Olympic

  Grand Hotel Olympic

  Via Properzio 2/a, Rome
    
   3,5
   / 5, op basis van 476 beoordelingen
   4.0 van 5.0

   Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 15 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo), Sint-Pietersbasiliek en Vaticaanse Musea. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 7 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 13 minuten lopen.

   Starhotels Michelangelo € 86
   Starhotels Michelangelo

   Starhotels Michelangelo

   Via Della Stazione Di San Pietro 14, Rome
     
    4,4
    / 5, op basis van 3.539 beoordelingen
    4.0 van 5.0

    Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome bevindt zich in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein en Sint-Pietersbasiliek. Ook Spaanse Trappen en Sixtijnse Kapel liggen binnen 2 km afstand. Station Rome S. Pietro en Station Rome San Pietro liggen op 5 minuten lopen.

    Relais Vatican View € 53
    Relais Vatican View

    Relais Vatican View

    Via del Mascherino 34, Rome
      
     4,5
     / 5, op basis van 523 beoordelingen
     0.0 van 5.0

     Dit pension ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Sint-Pietersplein, Sint-Pietersbasiliek en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo). Ook Vaticaanse Musea en Sixtijnse Kapel liggen binnen 15 minuten lopen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 9 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 19 minuten lopen.

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World € 170
     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Gran Meliá Rome Villa Agrippina -The Leading Hotels of the World

     Via del Gianicolo 3, Rome
       
      4,5
      / 5, op basis van 573 beoordelingen
      5.0 van 5.0

      Dit gezinsvriendelijke hotel in Rome ligt aan de rivierpromenade, binnen 15 minuten lopen van Passeggiata del Gianicolo (heuveltop), Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Villa Farnesina. Ook Sint-Pietersplein en Markt van Campo de' Fiori liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 21 minuten lopen en naar Station Rome S. Pietro is het 22 minuten lopen.

      Best Western Plus Hotel Spring House € 69
      Best Western Plus Hotel Spring House

      Best Western Plus Hotel Spring House

      Via Mocenigo 7, Rome
        
       4,3
       / 5, op basis van 1.449 beoordelingen
       4.0 van 5.0

       Dit gezinsvriendelijke hotel ligt in het stadscentrum, binnen 2 km afstand van Monte Mario, Sint-Pietersbasiliek en Spaanse Trappen. Ook Vaticaanse Musea en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 2 km afstand. Station Cipro ligt op 6 minuten lopen en naar Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani is het 7 minuten lopen.

       Borgo Pio Suites Inn € 41
       Borgo Pio Suites Inn

       Borgo Pio Suites Inn

       Vicolo Del Farinone 30, Rome
         
        4,5
        / 5, op basis van 205 beoordelingen
        0.0 van 5.0

        Dit pension ligt in Vaticaan, binnen 5 minuten lopen van Passetto di Borgo en Apostolisch Paleis - Paleis van het Vaticaan. Ook Sint-Pietersbasiliek en Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) liggen binnen 10 minuten lopen. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 10 minuten lopen en naar Station Rome S. Pietro is het 16 minuten lopen.

        Hotel della Conciliazione € 52
        Hotel della Conciliazione

        Hotel della Conciliazione

        Borgo Pio n. 163-164-165-166, Rome
          
         4,5
         / 5, op basis van 476 beoordelingen
         4.0 van 5.0

         Dit hotel ligt in Vaticaan, binnen 10 minuten lopen van Engelenburcht (Castel Sant'Angelo) en Sint-Pietersbasiliek. Ook Spaanse Trappen en Trevifontein liggen binnen 2 km afstand. Station Ottaviano - San Pietro - Musei Vaticani ligt op 11 minuten lopen en naar Station Lepanto is het 17 minuten lopen.