Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Leden besparen 10% meer op geselecteerde hotels, auto’s en vakantiehuizen. Registreer je vandaag nog.

Gratis annulering bij de meeste hotels, omdat flexibiliteit belangrijk is.

Schloss Mirabell

Dit prachtige paleis werd oorspronkelijk gebouwd als grootse liefdesuiting en is een van de mooiste trouwlocaties ter wereld.

Schloss Mirabell heeft een romantische geschiedenis en is een uitstekend voorbeeld van barokke bouwkunst. Wolf Dietrich von Raitenau, de vorst-aartsbisschop van Salzburg, liet het schitterende paleis in 1606 bouwen voor zijn geliefde, Salome Alt. Een andere vorst-aartsbisschop schakelde in de achttiende eeuw de vooraanstaande barokarchitect Johann Lukas von Hilterbrandt in om het paleis opnieuw te laten ontwerpen. Tegenwoordig is Schloss Mirabell de officiële zetel van de burgemeester van Salzburg en staat het bekend om zijn authentieke tuinen.

Ben je romantisch aangelegd of houd je van architectuur? Ga dan eerst naar de Marmorsaal. Deze grote zaal overleefde een enorme brand in 1818 en wordt gezien als een van de mooiste trouwlocaties ter wereld. Kijk uit naar de sculpturen van de belangrijke Oostenrijkse kunstenaar Georg Raphael Donner langs de marmeren trap, die gelukkig ook gespaard bleven bij de brand.

Het indrukwekkende landschap trekt tuin- en natuurliefhebbers aan. De tuinen zijn echte staaltjes hovenierskunst en prachtig om te fotograferen met het paleis als achtergrond. Bekijk de Pegasus-fontein met daaromheen de standbeelden van Ottavio Mosto, die de elementen aarde, water, lucht en vuur symboliseren. De sculpturen in de Zwergelgarten zijn gemodelleerd naar echte mensen uit de achttiende eeuw.

Het paleis en de tuinen hebben een sterke band met muziek. Zo werden er scènes uit de film The Sound of Music uit 1965 opgenomen en gaf Mozart in zijn jonge jaren samen met zijn zus concerten in de Marmorsaal. In het voorjaar en de zomer treden koren en orkesten op in het Heckentheater. In de Marmorsaal vinden Salzburger Schlosskonzerte plaats, met optredens van onder andere het Wiener Philharmoniker en het Berliner Philharmoniker.

Schloss Mirabell ligt op de oostoever van de Salzach, op loopafstand van de westkant van de Kapuzinerberg. Steek vanuit Getreidegasse de Makartsteg-voetgangersbrug over. In de straten rond de tuin stoppen bussen.

Het paleis en de tuinen zijn elke dag geopend, behalve tijdens speciale evenementen. De openingstijden variëren. Houd er rekening mee dat de Zwergelgarten en het Heckentheater 's winters gesloten zijn.


Slot Mirabell Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Slot Mirabell

Alle 1.153 accommodaties in de buurt van Slot Mirabell bekijken
IMLAUER Hotel Pitter Salzburg € 159
IMLAUER Hotel Pitter Salzburg

IMLAUER Hotel Pitter Salzburg

Rainerstrasse 6-8, Salzburg, Salzburg
   
  4.0 van 5.0 Sterren

  Dit hotel ligt vlak bij de luchthaven, in het centrum van Salzburg.

  Salzburg Congress (0,1 km) • Slot Mirabell (Schloss Mirabell) (0,2 km) • Universität Mozarteum Salzburg (0,5 km) • Getreidegasse (0,9 km) • Geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus) (0,9 km) Salzburg Hauptbahnhof ligt op 9 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 26 minuten lopen.

  H+ Hotel Salzburg € 74
  H+ Hotel Salzburg

  H+ Hotel Salzburg

  Südtiroler Platz 13, Salzburg, Salzburg
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in Elizabeth-Vorstadt, binnen 15 minuten lopen van Salzburg Congress en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 3 km afstand. Salzburg Hauptbahnhof ligt op maar 2 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 22 minuten lopen.

   Hotel IMLAUER & Bräu € 99
   Hotel IMLAUER & Bräu

   Hotel IMLAUER & Bräu

   Rainerstraße 12-14, Salzburg
     
    4.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel ligt in Salzburg Centrum, Salzburg, vlak bij de luchthaven.

    Salzburg Congress (0,1 km) • Slot Mirabell (Schloss Mirabell) (0,3 km) • Universität Mozarteum Salzburg (0,6 km) • Getreidegasse (1 km) • Geboortehuis van Mozart (Mozarts Geburtshaus) (1 km) Salzburg Hauptbahnhof ligt op 8 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 26 minuten lopen.

    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz € 146
    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

    Wolf-Dietrich Altstadthotel & Residenz

    Wolf-Dietrich-Strasse 7, Salzburg, Salzburg
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit wellness hotel ligt in Salzburg Centrum, binnen 10 minuten lopen van Linzer Gasse en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 15 minuten lopen. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 15 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 22 minuten lopen.

     Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg
     Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

     Altstadt Hotel Hofwirt Salzburg

     Schallmooser Hauptstr. 1, Salzburg, Salzburg
       
      3.0 van 5.0 Sterren

      Dit hotel ligt in Salzburg Centrum, binnen 10 minuten lopen van Linzer Gasse en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 15 minuten lopen. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 16 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 21 minuten lopen.

      Hotel Sacher Salzburg € 300
      Hotel Sacher Salzburg

      Hotel Sacher Salzburg

      Schwarzstrasse 5-7, Salzburg, Salzburg
        
       5.0 van 5.0 Sterren

       Dit gezinsvriendelijke hotel in Salzburg ligt aan de rivierpromenade, binnen 10 minuten lopen van Salzburger Landestheater, Slot Mirabell (Schloss Mirabell) en Salzburger Dom. Festung Hohensalzburg ligt op 0,9 km. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 18 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 29 minuten lopen.

       Loft Collection Salzburg Mirabell € 126
       Loft Collection Salzburg Mirabell

       Loft Collection Salzburg Mirabell

       Rainerstraße 7, Salzburg
         
        3.5 van 5.0 Sterren

        Dit hotel ligt in Salzburg Centrum, binnen 5 minuten lopen van Salzburg Congress en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 2 km afstand. Salzburg Hauptbahnhof ligt op 9 minuten lopen en naar Station Salzburg Gnigl is het 26 minuten lopen.

        Dorint City-Hotel Salzburg € 94
        Dorint City-Hotel Salzburg

        Dorint City-Hotel Salzburg

        Sterneckstrasse 20, Salzburg, Salzburg
          
         4.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in Schallmoos, binnen 15 minuten lopen van Linzer Gasse en Slot Mirabell (Schloss Mirabell). Ook Salzburger Dom en Festung Hohensalzburg liggen binnen 3 km afstand. Station Salzburg Gnigl ligt op 13 minuten lopen en naar Salzburg Hauptbahnhof is het 14 minuten lopen.