Sonora

Mexico
Puerto Penasco toont straten en algemene kustgezichten
Inheemse cultuur, barokke architectuur, een lange onberoerde kustlijn en mooie koloniale dorpjes kenmerken deze uitgestrekte Mexicaanse staat.

Sonora biedt het beste van alles waar dit land om bekend staat. Je vindt er met palmbomen omzoomde stranden, een azuurblauwe zee, een woestijn vol cactussen, Spaanse koloniale dorpen en een inheemse cultuur.

Ga naar San Carlos aan het strand om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van cocktails in rustige bars. Zijn idyllische ligging tussen de bergen en de schitterende Zee van Cortés maakt duidelijk waarom dit gebied zo'n trekpleister voor bezoekers en expats is geworden. Luier overdag op de zandstranden of duik aan de kust en ga ‘s avonds heerlijk dineren en geniet van livemuziek. Als je je competitief voelt, kun je een van de vele vistoernooien bijwonen of de golfbaan van 18 holes bezoeken waar kampioenschappen worden gehouden.

Huur een auto en geniet van een ontspannen rit langs de Rio Sonora. Deze route ligt ten noorden van de hoofdstad van de staat, Hermosillo, en doet denken aan oud-Mexico, met zijn rustieke boerderijen en ranches, koloniale gebouwen en landelijke omgeving. Overnacht in een van de vele gastvrije dorpen, zoals Ures of Arizpe, en onderneem een wandeltocht van 4 kilometer langs de hobbelige weg vanuit Aconchi naar de warmwaterbron, waar je heerlijk in kunt ontspannen.

In Álamos vind je Spaanse barokke architectuur, cultuur en geschiedenis. Profiteer zoveel mogelijk van het gewoonlijk milde weer te genieten. Loop door de smalle geplaveide straten en onder majestueuze bogen en torens, en neem de ontspannen sfeer van de stad in je op. Bezoek het Mueso Costumbrista de Sonora om meer te leren over de trotse lokale tradities.

De aantrekkelijke stad Magdalena de Kino die ten noorden ligt, biedt mogelijkheden om te proeven van de regionale keuken, historische gebouwen te bezoeken en deel te nemen aan kleurrijke festivals. De stad wordt bewoond door Pima Alto indianen en is bestrooid met kerken en religieuze sites. Het heeft ook een kleine galerij met winkels die lokale handwerken verkopen. Mis de weelderige tuin van het huis van Miguel Latz niet, waarvan wordt beweerd dat het ondergrondse doorgangen zou hebben.

Sonora is na Chihuahua de tweede grootste staat van Mexico en door zijn grootte heb je zeker een week nodig om alles in je op te nemen. Vlieg naar Hermosillo, een modern vervoersknooppunt dat de meeste bezoekers van de regio doorkruisen.

Welke route je ook neemt en hoe lang je ook blijft, de schoonheid en cultuur van Sonora zullen zeker een blijvende indruk op je achterlaten.

Populaire steden in Sonora

La Pescador bevat een kuststadje
Guaymas
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Gezinsvriendelijk en Zee
Eén van Mexico's drukste havensteden in het zuidwesten van Sonora heeft een parel- en garnaalindustrie, mooie stranden, monumentale Mexicaanse pleinen en een reusachtig jaarlijks straatfeest.

Redenen voor een bezoekje

  • Templo de San Fernando
  • La Pescador
Mexico inclusief straten, een kerk of kathedraal en historische architectuur
Hermosillo
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Festivals
Deze bruisende stad in de staat Sonora staat bekend om zijn koloniale architectuur en musea, honkbal en biefstuk.

Redenen voor een bezoekje

  • Catedral Metropolitana de Hermosillo
Puerto Penasco toont straten en algemene kustgezichten
Puerto Penasco
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Zonsondergangen
Geniet van een cruise bij zonsondergang, watersporten op kristalhelder water, golf en een levendig nachtleven in Puerto Peñasco, een populaire badplaats in het noorden van Mexico.
Cajeme
Cajeme
Staat bekend om Festivals, Excursies en Poolbars
Ontsnap naar Cajeme! Geniet van de festivals, de dierentuin en de koffie.
San Carlos
San Carlos
Staat bekend om Uitzicht op het strand, Zee en Rustgevend
Ervaar het relaxte San Carlos. Geniet hier van de vismogelijkheden, de stranden, de zonsondergangen en meer!
Mexico toont een baai of haven
Nogales
Staat bekend om Dineren, Winkelen en Festivals
Het gezellige Nogales wacht op je. Geniet hier van de festivals, de cafés, de kunst en meer!