Hoog tijd voor een reis! Ontdek de spa's, de bossen en de kerken in het relaxte Spa.

Bezoek de stad die al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden is met zijn luxueuze thermen en bronwater. Kies voor een ontspannende spabehandeling, geniet van de thermen en laat al je zorgen wegdrijven.

Spa was in de 18e en 19e eeuw hét kuuroord van de Ardennen, populair onder beroemdheden, de adel en andere rijken. Mensen kwamen van heinde en verre om het geneeskrachtige water van Spa te proberen. Zo zou hier onder andere Peter de Grote en de Engelse koning Karel II hebben verbleven.

De belangrijkste trekpleister van Spa is natuurlijk zijn water. Proef het rechtstreeks van de bron op een van de zeven plekken in de stad, zoals bij de Bron Peter-de-Grote. Of dompel jezelf onder in een van de Thermen op de heuvels. Daarnaast kun je in het centrum van de plaats het 19e-eeuwse Badhuis van Spa van buiten bekijken. Het oude badhuis is namelijk helaas niet te bezichtigen.

Wissel je spabehandelingen en bezoekjes aan thermen af met een bezoek aan de rommelmarkt van de stad, die elke zondag in Parc de Sept-Heures plaatsvindt. Maak daarnaast een uitstapje naar het meer van Warfaaz, op 2 kilometer van Spa. Tussen begin april en eind oktober kun je er waterfietsen huren, leuk met je partner!

Spa ligt midden in de Ardennen, ideaal voor een dagje in de natuur. Huur fietsen en bezoek een van de buurdorpjes of verken de omgeving te voet. Als je Spa met de auto bezoekt, kun je deze vaak zonder problemen in het centrum op straat parkeren. Houd er wel rekening mee dat er soms beperkte tijden gelden en je vaak een parkeerschijf nodig hebt.

Als je met het openbaar vervoer reist, kun je het beste eerst de trein nemen naar Maastricht, hier overstappen op de trein naar het Duitse Aken en vervolgens de trein naar Station Spa-Géronstère pakken. Een stuk eenvoudiger en sneller is om Spa met eigen vervoer te bezoeken. Zo rij je er vanuit Utrecht in 2,5 uur naartoe. Volg hiervoor de A2 tot na Maastricht en pak vervolgens de E25.

Kom even helemaal bij tijdens een ontspannen bezoek aan het Belgische kuuroord Spa, midden in de Ardennen.

Staat bekend om

Spa's, Luxe en Bossen

Tophotels in Spa

Geschatte prijs voor 1 nacht en 2 volwassenen
Radisson Blu Palace Hotel, Spa
Radisson Blu Palace Hotel, Spa
4 out of 5
Place Royale 39, Spa
€ 115
per nacht
4 nov. - 5 nov.
4.3/5Geweldig! (376 beoordelingen)

"Personeel sprak geen nederlands, terwijl in belgie verwacht wordt dat men 2 talen onder de knie heeft"…"

Beoordeeld op 14 sep. 2019

Radisson Blu Palace Hotel, Spa
Radisson Blu Balmoral Hotel, Spa
Radisson Blu Balmoral Hotel, Spa
4 out of 5
40, Avenue Leopold II, Spa
€ 103
per nacht
3 nov. - 4 nov.
4.2/5Zeer goed! (322 beoordelingen)

"Zeer goed!! Rijk ontbijtbuffet. Avondeten (menu genomen) ook zeer lekker en verfijnd, wel lange wachttijd tussen de verschillende gangen."…"

Beoordeeld op 19 sep. 2019

Radisson Blu Balmoral Hotel, Spa
Silva Hotel Spa-Balmoral
Silva Hotel Spa-Balmoral
4 out of 5
Route De Balmoral 33, Spa
€ 115
per nacht
15 nov. - 16 nov.
4/5Zeer goed! (239 beoordelingen)

"alles perfect, jammer van de kleine parking. verder geen commentaar."…"

Beoordeeld op 26 aug. 2019

Silva Hotel Spa-Balmoral

Populaire bezienswaardigheden in Spa

Kathedraal van Luik
Afbeelding van Kathedraal van Luik

Kathedraal van Luik

4/5(1 beoordeling)

Bezoek de schatkamer van deze mooie gotische kathedraal en ontdek zijn bijzondere, historische kunstcollectie.

Sint-Lambertusplein
Afbeelding van Sint-Lambertusplein

Sint-Lambertusplein

4/5(1 beoordeling)

Reis terug in de tijd en kom meer te weten over de lokale geschiedenis met een bezoek aan Sint-Lambertusplein in Luik. Maak tijdens je verblijf zeker tijd voor een bezoekje aan de winkels.

Montagne de Beuren
Afbeelding van Montagne de Beuren

Montagne de Beuren

Reis terug in de tijd en kom meer te weten over de lokale geschiedenis met een bezoek aan Montagne de Beuren in Luik. Maak tijdens je verblijf zeker tijd voor een bezoekje aan de winkels.