Tarifa

Reisgids
Tarifa
Laat je door de oosten- en westenwind naar het paradijs voor windsurfers voeren. Deze bestemming zal je weten te betoveren met zijn rijke historie en schitterende natuur.

Hoewel Tarifa synoniem is voor zee en watersport, kun je je vakantie in Tarifa het beste beginnen met een wandeling door de stad. De oude wijk wordt omsloten door een middeleeuwse muur, een monument dat door de Spaanse overheid is uitgeroepen tot plek van cultureel belang. Je kunt in de muur twee belangrijke delen onderscheiden: een deel uit het islamitisch tijdperk en een deel uit de christelijke tijd. Van de drie poorten die ooit naar de stad leidden, is alleen de Puerta de Jerez uit de dertiendeeeuw nog te zien.

Boek een van onze voordelige vakanties naar Tarifa en struin rond door smalle, geplaveide straatjes en bewonder de binnenplaatsen van de huizen. Tijdens je wandeling kom je ook langs de Iglesia de San Mateo, de grootste kerk van de stad, en de Iglesia de Santiago, die is gebouwd op de restanten van een moskee. In de straat Calle San Francisco vind je volop ambachtelijke winkels, restaurants en bars. Deze plek is ook het bruisende middelpunt van het nachtleven in Tarifa. In Calle Batalla del Salado vind je voornamelijk surfshops.

Loop richting de Paseo de la Alameda en bewonder het standbeeld van Guzmán El Bueno, die Tarifa in de vijftiendeeeuw tegen de Moren beschermde. Vervolg je weg naar het Castillo de Tarifa, een middeleeuws fort waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt over de Straat van Gibraltar. Die lijkt hier zo dichtbij, dat je die bijna kunt aanraken.

Boek bij Expedia een voordelig vakantiepakket naar Tarifa en verken de kilometers aan kustlijn, fijne zandstranden en geulen, die een enorme aantrekkingskracht hebben op windsurfers, kitesurfers en iedereen die een keer dolfijnen of walvissen wil spotten of gewoon wil relaxen op een van de mooiste stranden van Spanje. De stranden zijn hier echt een bezoekje waard. Neem een kijkje bij Playa de Bolonia, dat is uitgeroepen tot natuurmonument, Playa de Valdevaqueros, met een uitgestrekt actief duingebied, de rotsen van Punta Paloma en de modderbaden, Playa de Los Lances, een paradijs voor kitesurfers, en het stadsstrand Playa Chica.

Boek op de website van Expedia een voordelige vakantie en geniet van de lokale gerechten met tonijn, die sterk beïnvloed zijn door Marokko, en maak een reis door het verleden van Andalusië tijdens een vakantie met een sterke nadruk op de natuur.

Waar overnachten in Tarifa

Default Image

Urbanización Atlanterra

De stranden en de restaurants zijn enkele unieke kenmerken van Urbanización Atlanterra. Verken het gebied en stop even bij Atlanterra Beach of Cueva de las Orcas.

Urbanización Atlanterra
Hotel Convento Tarifa
Hotel Convento Tarifa
1 out of 5
C/ Batalla Del Salado 14, Tarifa, Cadiz
De prijs is € 103 per nacht van 27 jun. tot 28 jun.
€ 103
per nacht
27 jun. - 28 jun.
Verblijf bij dit hotel in Tarifa. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en roomservice. In de buurt vind je trekpleisters als Whale-Watching en Iglesia ...