Tejeda

Reisgids
Tejeda toont bergen, mist of nevel en een zonsondergang
Het mooie Tejeda, een van de kleinere dorpjes op Gran Canaria, wordt omringd door een aantal van de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden die het eiland kent.

Als je langs de witte huisjes en door de smalle straatjes van het schattige Tejeda wandelt, voel je hoe het leven op het eiland er vroeger moet hebben uitgezien. Tegen de achtergrond van een aantal enorme vulkanen buiten het dorp komen op warme avonden de dorpsbewoners nog altijd op het pleintje bij elkaar voor een praatje.

Tejeda ligt op de helling van de vulkaankrater Caldera de Tejeda. Geoefende wandelaars kunnen naar de top van de vulkaan wandelen en worden daar beloond met een spectaculair kijkje in de krater. Onder de rijen witgekalkte huizen hebben zich in de harde vulkaangrond graanvelden en boomgaarden vastgebeten.

Een paar kilometer ten noorden van het dorp staat het Cruz de Tejeda. Dit stenen kruis aan de kant van een kronkelende bergweg markeert het geografische midden van Gran Canaria. Op een hoogte van 1580 meter heb je hier een geweldig uitzicht op de omliggende bergtoppen. Als je even wilt lunchen, zul je hier een goed restaurant vinden.

Ook Pico de las Nieves is een prachtige plek om even van het uitzicht te genieten. Dit is met zijn 1949 meter het hoogste uitkijkpunt van het eiland. Je kunt hier 360 graden om je heen kijken naar glooiende bergketens en naaldbossen. In westelijke richting zie je de enorme Roque Nublo, terwijl verder naar het oosten de Roque Bentayga tevoorschijn komt tussen de weelderig begroeide rotsen.

Als je in Tejeda bent, mag je een bezoek aan Roque Nublo niet overslaan. Je bereikt deze enorme vulkanische rots door naar de parkeerplaats van La Goleta te rijden. Van daaruit is het ongeveer een uur stevig wandelen naar de rots. Vergeet niet een hoed of pet, goede wandelschoenen en voldoende water mee te nemen. Eenmaal boven kun je je vergapen aan de ruige westkust van het eiland of via een plaatselijke klimschool de 67 meter hoge rots proberen te bedwingen.

's Avonds kun je in een taverne in het dorp een traditioneel gerecht proeven en daarna nog even een romantisch wandelingetje door het dorpje maken.

Tejeda ligt op ongeveer een uur rijden van Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Accommodatie is hier beperkt beschikbaar, maar er is wel een aantal villa's met kookfaciliteiten te huur.

AC Hotel Iberia Las Palmas
AC Hotel Iberia Las Palmas
4 out of 5
Avenida Alcalde J Ramirez Bethencourt 8, Las Palmas de Gran Canaria, Gran Canaria
De prijs is € 73 per nacht van 26 jun. tot 27 jun.
€ 73
per nacht
26 jun. - 27 jun.
Verblijf in Las Palmas de Gran Canaria bij dit met 4 sterren beoordeelde hotel voor zakenreizigers. Geniet van voorzieningen als gratis wifi, ontbijt en 24-uurs ...
8/10 Very Good! (480 beoordelingen)
"Hartelijke ontvangst. Ruime kamer . Ik kom er zeker terug ."

Beoordeeld op 22 mei 2023

AC Hotel Iberia Las Palmas
Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
5 out of 5