Terschelling

Reisgids
Foto van Jan Lalkens
Ontdek de woeste natuur, het cultureel aanbod en de zilte zeelucht op dit fantastische Waddeneiland, ideaal voor een ontspannen vakantie of weekendje weg.

Geniet van de ruimte, de natuur en het enorme aanbod van activiteiten op Terschelling. Het eiland leent zich uitstekend voor lange strandwandelingen of fietstochtjes, ideaal voor een leuke tijd met z’n tweeën. Juist met het hele gezin op vakantie? Ga wadlopen, bezoek een museum of maak een heuse huifkartocht!

Het eiland kent een rijke geschiedenis. Een van de beroemdste eilandbewoners is Willem Barentsz, die in de 16e eeuw verschillende expedities leidde. Je vindt zijn naam terug op verschillende plekken op het eiland.

Ontdek meer over de geschiedenis van Terschelling en zijn bewoners in Museum 't Behouden Huys, in de plaats West-Terschelling. Het interactieve museum biedt een uitkomst als je zoekt naar een leuke activiteit met de kids. Ook is in deze plaats het Centrum voor Natuur en Landschap en natuurlijk de vuurtoren Brandaris aan te raden. Deze 55 meter hoge toren staat in het centrum van West-Terschelling en is de oudste van Nederland.

Verder kun je in het dorpje Formerum onder andere het interactieve Wrakkenmuseum bezoeken, vol opgedoken voorwerpen en wrakdelen. Voor bezoekers boven de 2 meter of onder de 1 meter is het museum gratis.

Net als op de andere Waddeneilanden wordt er op Terschelling veel gefietst en gewandeld. Neem je eigen fiets mee of huur er eentje en verken de ruige stranden, fantastische duinen en gezellige dorpjes. Op zoek naar een sneller alternatief? Auto’s zijn toegestaan op het eiland. Daarnaast rijden er overal lijnbussen, dus ook zonder eigen vervoer kun je het eiland prima verkennen.

Je bereikt Terschelling eenvoudig per veerboot vanuit het Friese plaatsje Harlingen, een overtocht van 1 uur en drie kwartier naar West-Terschelling. Als je niet van plan bent je auto of fiets mee te nemen, kun je in plaats hiervan ook voor de sneldienst van 45 minuten kiezen.

Waar je voorkeur ook naar uitgaat, Terschelling biedt het hele jaar lang voor ieder wat wils. Geniet van dit prachtige Waddeneiland, rijk aan zowel cultuur als natuur.

WestCord Hotel Schylge
WestCord Hotel Schylge
4 out of 5
Burg. van Heusdenweg 37, West-Terschelling
De prijs is € 165 per nacht van 11 aug. tot 12 aug.
€ 165
per nacht
11 aug. - 12 aug.