Friesland

Nederland
Friesland
Deze prachtige provincie met zijn eigen taal, schaatscultuur en elf steden moet je echt een keer gezien hebben. Ontdek het charmante Friesland!

Boek je vakantie naar Friesland en beleef alles wat deze provincie te bieden heeft. Geniet van de natuur, bezoek enkele van de elf steden en probeer de Friese taal te verstaan.

De provincie Friesland heeft al eeuwenlang een hele eigen identiteit, met een eigen cultuur, eigen taal en zelfs een eigen vlag! Hoewel er soms gedacht wordt dat er hartjes op de vlag staan, vormen dit eigenlijk rode bladeren van de gele plomp, een waterlelie en de nationale plant van Friesland.

Ontdek de elf steden van Friesland, bekend door de Elfstedentocht. Bewonder de indrukwekkende Waterpoort van Sneek, het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker of ontdek de grachtjes en het Titus Brandsma Museum van Bolsward. Met de kinderen is een bezoek aan AquaZoo Friesland een aanrader.

Verder vormt Leeuwarden natuurlijk een echte must tijdens je bezoek aan Friesland. Bewonder historische gebouwen zoals de Kanselarij en de Waag van Leeuwarden. Verder kun je hier, net als in de meeste andere steden van de provincie, leuk een bootje huren voor een verkenningstocht op het water. Zo zie je alles van een heel ander perspectief.

Wist je bovendien dat 4 van de Waddeneilanden bij de provincie Friesland horen? Je bereikt ze zo met de veerboot vanaf het vasteland. Ga waddenlopen of combineer je week in Friesland met een dagje de natuur op Terschelling of Schiermonnikoog verkennen.

Verken heel Friesland eenvoudig met de streekbussen of de fiets. Ben je met je eigen auto? Parkeren is vaak geen grote opgave. In de meeste steden kun je eenvoudig tegen betaling in het centrum parkeren. Daarbuiten kun je vaak gratis staan.

De meeste steden van Friesland hebben een treinstation, waardoor je de provincie eenvoudig met het openbaar vervoer bereikt. Met de auto kun je de A6 volgen vanuit het zuiden van ons land of via de Afsluitdijk rijden. De Waddeneilanden bereik je eenvoudig met de veerboot vanuit Harlingen of Holwerd.

Ontdek alles wat Friesland te bieden heeft tijdens een afwisselend verblijf in deze provincie. Wissel je dagje cultuur snuiven of shoppen af met een bezoek aan het platteland, de kust of een van de natuurgebieden. Dat wordt genieten!

Populaire steden in Friesland

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog
Staat bekend om Eilanden, Fietsen en Jachthavens
Bezoek het meest oostelijke van de Waddeneilanden voor een ontspannende vakantie en geniet van het strand, leer over de lokale geschiedenis en bewonder de natuur.

Redenen voor een bezoekje

  • Veerbootterminal Schiermonnikoog
  • Vuurtoren van Schiermonnikoog
Leeuwarden
Leeuwarden
Staat bekend om Wandelen, Historisch en Museums
Deze Friese stad is een echte aanrader als je een uniek stukje Nederland wilt ervaren. Beklim de kerktoren, ga voor een gezellig avondje uit en verken de omgeving.
Vlieland
Vlieland
Staat bekend om Zwemmen, (Veer)boten en Eilanden
Breng een bezoek aan Vlieland! Geniet van de eilanden, de ruitermogelijkheden en de spa.
Sneek
Sneek
Staat bekend om Zeilen, (Motor)bootverhuur en Havens
Zet Sneek op je lijstje! Ontdek de zeilmogelijkheden, de sportevenementen, het historische erfgoed en meer.
Heerenveen
Heerenveen
Staat bekend om Schaatsen, Zeilen en Rolschaatsen
Dit historische Friese dorp staat natuurlijk landelijk bekend om zijn sporten zoals voetbal en schaatsen, maar heeft naast sport nog veel meer te bieden!
Appelscha
Appelscha
Staat bekend om Golf en Natuurparken
Leer Appelscha goed kennen en geniet van de golfbanen, de parken en meer!