Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Geen toeslagen bij Expedia op bijna elke boeking die je wijzigt of annuleert.

Doorzoek meer dan 321.000 hotels en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.

Profiteer van de prijsgarantie voor je reis.


Vakanties in Tromsø

Breng een bezoek aan deze stad in het noorden van Noorwegen voor outdoor avonturen en het adembenemende berglandschap, kunstgaleries en het spectaculaire Noorderlicht.

De bruisende stad Tromsø wordt omringd door een schilderachtig berglandschap. Verken de musea en kunstgaleries, ontspan in de bergtuinen en bewonder twee spectaculaire natuurverschijnselen: de Middernachtzon en het Noorderlicht. Tromsø is de grootste stad in het noorden van Noorwegen, op ongeveer 350 kilometer ten noorden van de Poolcirkel.

Het kleurrijke centrum ligt langs de oostelijke oever van het eiland Tromsøya. Breng een bezoekje aan de belangrijke bezienswaardigheden van de stad, zoals de Tromsø Domkirke, die in gotische revival-stijl werd ontworpen. Loop langs de Noorse kunst van hetTromsø Museum voor Hedendaagse Kunst en het Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen. Leer meer over de geschiedenis van de Poolijsvissers en ontdekkingsreizigers in het Poolmuseum. Zie baardrobben en koudwatervissen in Polaria, een wetenschappelijk centrum en aquarium met Arctisch thema. Beleef de lokale biercultuur bij de brouwerij Mack's.

Tromsø licht letterlijk op tijdens de culturele activiteiten van half mei tot half juli, de maanden van de Middernachtzon en 24 uur daglicht. Geniet van de bars, cafés en nachtclubs langs Storgata die 24 uur per dag geopend zijn. Volg de lokale bevolking naar het Telegrafbukta-strand voor een middernachtelijke duik in het koele water. Ontdek de bloeiende bergflora in de Arctische Botanische Tuin van Tromsø. Geniet van een laat avondconcert in deArctische Kathedraal.

Maak een ritje met deFjellheisen-kabelbaan naar de berg Storsteinen voor een panoramisch uitzicht op de stad, het water en de omliggende bergtoppen. Breng een bezoek tussen september en maart en wees getuige van het geheimzinnige spektakel van de Aurora Borealis, het Noorderlicht. Geniet van het voortdurend veranderende kleurenpatroon van de sterrenhemel.

Tromsø is het hele jaar door een topbestemming voor outdoor avonturiers, met name in de nabijgelegen Lyngen Alpen. Kom in de winter om er heerlijk te skiën en te langlaufen, te ijsvissen, een tochtje te maken met de hondenslee of met de sneeuwscooter op safari' te gaan. In de milde zomermaanden kun je paardrijden, gletsjerwandelen en een boswandeling.

De stad is te bereiken via de luchthaven van Tromsø of met de bus vanaf de grote steden in Finland, Noorwegen en Zweden. De stad is goed te voet of via het efficiënte openbaar vervoer te verkennen. Maak een cruise langs de prachtige Noorse fjorden en begrijp onmiddellijk waarom Tromsø bekend staat als de 'Toegangspoort naar het Poolgebied'.


Beste hotelaanbiedingen in Tromso

Alle 41 hotels in Tromso weergeven
€ 96
Smarthotel Tromso

Smarthotel Tromso

Vestregata 6, Tromso
3,9
/ 5, op basis van 699 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke en Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen. Ook Mack Brouwerij en Polaria liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 113
Enter Amalie Hotel

Enter Amalie Hotel

Sjogata 5B, Tromso
4,2
/ 5, op basis van 389 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, vlak bij Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen en Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke. Ook Mack Brouwerij en Noordpool Museum liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 155
Clarion Hotel The Edge

Clarion Hotel The Edge

Kaigata 6, Tromso
4,5
/ 5, op basis van 617 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, vlak bij Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen en Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke. Ook Mack Brouwerij en Polaria liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 124
Radisson Blu Hotel, Tromso

Radisson Blu Hotel, Tromso

Sjogata 7, Tromso
4,0
/ 5, op basis van 1.298 beoordelingen
4.0 van 5.0

Dit milieuvriendelijke hotel in Tromso ligt vlak bij Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen en Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke. Ook Mack Brouwerij en Noordpool Museum liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 99
Comfort Hotel Xpress Tromso

Comfort Hotel Xpress Tromso

Gronnegata 35, Tromso
4,2
/ 5, op basis van 824 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, binnen 5 minuten lopen van Mack Brouwerij, Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke en Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen. Ook Polaria en Noordpool Museum liggen binnen 15 minuten lopen.

€ 132
Scandic Ishavshotel

Scandic Ishavshotel

Fr. Langesgate 2, Tromso
4,2
/ 5, op basis van 677 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, vlak bij Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen en Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke. Ook Noordpool Museum en Mack Brouwerij liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 149
Thon Hotel Polar

Thon Hotel Polar

Grønnegata 45, Tromso
4,1
/ 5, op basis van 168 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, binnen 5 minuten lopen van Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke, Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen en Mack Brouwerij. Ook Polaria en Noordpool Museum liggen binnen 10 minuten lopen.

€ 108
Enter Backpack Hotel

Enter Backpack Hotel

Parkgata 4, Tromso
3,5
/ 5, op basis van 202 beoordelingen
3.5 van 5.0

Dit hotel ligt in het centrum van Tromso, binnen 10 minuten lopen van Mack Brouwerij, Kathedraal van Tromsø - Tromsø Domkirke en Kunstmuseum van Noordelijk Noorwegen. Ook Polaria en Noordpool Museum liggen binnen 15 minuten lopen.