Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Zoek door meer dan 1.000.000 accommodaties en 550 luchtvaartmaatschappijen wereldwijd

Kies uit meer dan een miljoen vluchten, hotels of pakketten

Expedia berekent geen extra kosten als je een hotelboeking wijzigt of annuleert

Kasteel Uçhisar

Geniet op de top van het uitzicht en ga onder in de wirwar van woningen, kerken en doorgangen die onder het oppervlak liggen van deze honingraat van een berg. 

Kasteel Uçhisar is een grote rotsformatie die hoog boven het terrein uittorent als een enorme mierenhoop, vol kleine donkere gaten. Het lokt toeristen met zijn fascinerende geschiedenis en adembenemende panorama over het omliggende landschap met de berg de Erciyes in de verte. Kijk uit naar zwarte gaten die ingangen zijn naar verblijven, tunnels en duivenhokken die eeuwen geleden in de rotsen zijn uitgehouwen.

De beklimming naar de top van de honingraatberg is redelijk vermoeiend, zorg daarom dat je voldoende water meeneemt. Beklim de geïmproviseerde trappen naar de top om te kunnen genieten van een schijnbaar oneindig uitzicht over de huizen van het plaatsje. De Erciyes torent aan de horizon boven de woonwijk uit. Bekijk boven op de berg de Byzantijnse graven die de tand des tijds hebben doorstaan.

Het kasteel dankt zijn honingraatstructuur aan de honderden kleine gaten van ruimtes in de zachte rots. Kijk rond in de kleine tunnels en trappen die de kamers met elkaar verbinden in deze fascinerende ondergrondse doolhof. Sommige ruimtes zijn als gevolg van de voortdurende erosie niet meer toegankelijk.

Kom meer te weten over de mensen die hebben gewoond in het kasteel Uçhisar. Merk de kleine duivenhokken op waar boeren de uitwerpselen verzamelden om te gebruiken als mest. Je treft ook kerken binnen in en rond het kasteel.

De enorme rots moet tijdens het daglicht worden bezichtigd. De toegangsprijs is redelijk. Vergeet niet ook de andere bezienswaardigheden in de omgeving te bezoeken, zoals de Duivenvallei waar deze vogels werden gehouden als huisdieren en boodschappers. 

Kasteel Uçhisar ligt bijna 5 kilometer van Göreme op de weg naar Nevsehir. Het is 10 minuten rijden in zuidwestelijke richting vanaf Göreme, het middelpunt van het schilderachtige Cappadocië. Als je eenmaal in de buurt bent is het niet moeilijk te vinden, aangezien de natuurlijke reus ver boven zijn omgeving uitsteekt. Je kunt ook een minibus naar het kasteel nemen, deze vertrekken regelmatig vanuit Göreme.


Uchisar-kasteel Reisgids


Kaart

Beste hotelaanbiedingen in Uchisar-kasteel

Alle 527 accommodaties in de buurt van Uchisar-kasteel bekijken
Sultan Cave Suites € 100
Sultan Cave Suites

Sultan Cave Suites

Aydinli Mah. Aydinli Sok. No. 40, Nevsehir
   
  0.0 van 5.0 Sterren

  Dit wellness hotel ligt in het centrum van Nevsehir, op 0,1 km van Nationaal Park van Göreme en op 2,9 km van Uchisar-kasteel. Ook Romeins Fort en Aydın Kırağı liggen binnen 15 minuten lopen.

  Hotel Taskonaklar Cappadocia € 115
  Hotel Taskonaklar Cappadocia

  Hotel Taskonaklar Cappadocia

  Gedik Sok. No: 8, Uchisar, Nevsehir, Nevşehir
    
   4.0 van 5.0 Sterren

   Dit hotel ligt in de historische wijk, op 1 km van Duivenvallei en binnen 5 km afstand van Liefdesvallei en Ortahisar-kasteel. Ook Openluchtmuseum van Goreme en Zemivallei liggen binnen 10 km afstand.

   Mithra Cave Hotel € 48
   Mithra Cave Hotel

   Mithra Cave Hotel

   Aydinli Mahallesi Akgül Sk. No:10, Göreme, Nevsehir, Nevşehir
     
    0.0 van 5.0 Sterren

    Dit hotel in Nevsehir ligt op 0,1 km van Nationaal Park van Göreme en op 3,1 km van Uchisar-kasteel. Ook Romeins Fort en Romeins Kasteel Göreme liggen binnen 10 minuten lopen.

    Ottoman Cave Suites € 66
    Ottoman Cave Suites

    Ottoman Cave Suites

    Okul Sokak Avcilar Mahallesi, Goreme, Nevsehir, Nevşehir
      
     4.0 van 5.0 Sterren

     Dit hotel ligt in het centrum van Nevsehir, op 0,1 km van Nationaal Park van Göreme en op 3,6 km van Uchisar-kasteel. Ook Romeins Kasteel Göreme en Romeins Fort liggen binnen 10 minuten lopen.

     Kelebek Special Cave Hotel € 80
     Kelebek Special Cave Hotel

     Kelebek Special Cave Hotel

     Aydinli Mahallesi, Yavuz Sokak,No 1, Nevsehir, Göreme
       
      0.0 van 5.0 Sterren

      Dit wellness hotel in Nevsehir ligt op 0,1 km van Nationaal Park van Göreme en op 2,9 km van Uchisar-kasteel. Ook Romeins Fort en Romeins Kasteel Göreme liggen binnen 10 minuten lopen.

      Museum Hotel - Special Class € 248
      Museum Hotel - Special Class

      Museum Hotel - Special Class

      Tekeli Mah No:1, Uchisar, Nevsehir, Nevşehir
        
       0.0 van 5.0 Sterren

       Dit luxe hotel ligt in de historische wijk, binnen 10 minuten lopen van Nationaal Park van Göreme en Uchisar-kasteel. Ook Cross Golf en Duivenvallei liggen binnen 2 km afstand.

       Argos In Cappadocia - Special Class € 188
       Argos In Cappadocia - Special Class

       Argos In Cappadocia - Special Class

       Asagi Mah Eski Göreme Cad., Kayabasi Sk. No 23 Uçhisar, Nevsehir, Nevşehir
         
        0.0 van 5.0 Sterren

        Dit milieuvriendelijke hotel ligt in de historische wijk, binnen 2 km afstand van Uchisar-kasteel en Duivenvallei. Ook Liefdesvallei en Ortahisar-kasteel liggen binnen 5 km afstand.

        The Rupestral House € 61
        The Rupestral House

        The Rupestral House

        Tekelli mahallesi Koyunyolu sokak no 15, Nevsehir, Nevşehir
          
         0.0 van 5.0 Sterren

         Dit hotel ligt in de historische wijk, vlak bij Nationaal Park van Göreme en Uchisar-kasteel. Ook Duivenvallei en Openluchtmuseum van Goreme liggen binnen 10 km afstand.