Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Topactiviteiten per categorie

Wat te doen in Bali

Zie alle 24 activiteiten in Bali

Vulkanen, snorkelen en zonnen - leuke activiteiten op Bali

Veel mensen dromen van een bezoek aan het Indonesische Bali. Een vakantie op dit tropische eiland biedt dan ook van alles wat. Zo kun je tijdens je verblijf heerlijk zonnebaden op de meest idyllische stranden kun je een echte vulkaan beklimmen en maak je kennis met de fascinerende Balinese cultuur. Liefhebbers van het nachtleven hebben bovendien de keuze uit een ruim aanbod aan sfeervolle beach clubs en hippe cafés waar je voor weinig geld een fantastische avond kunt beleven.

Snorkelen en zwemmen in het oosten van Bali

Liefhebbers van zon zee en strand kunnen het beste een hotel in Bali aan de oostkant van het eiland boeken. Deze regio staat namelijk bekend om zijn prachtige verscholen stranden. Een veel bezocht strand is Virgin Beach

een zandstrand dat aan de voet ligt van een groene heuvel. Ook de moeite waard is het strand Pantai Jasri dat even verderop ligt. Het zwarte vulkanische zand en de hoge palmbomen op de achtergrond geven dit strand een bijzondere aanblik. Wie van plan is te gaan snorkelen of duiken moet zeker een bezoek brengen aan het plaatsje Amed.

Trek je wandelschoenen aan en beklim Gunung Batur

Een van de meest unieke activiteiten op Bali is het beklimmen van de vulkaan Gunung Batur. Veel reizigers kiezen ervoor om voor dag en dauw te vertrekken zodat ze vanaf de top van de vulkaan kunnen genieten van een fraaie zonsopkomst. Wanneer de zon eenmaal hoog aan de hemel staat kun je op de hellingen van de vulkaan een blik werpen op de aapjes die er leven of de hete gassen uit de grond zien komen bij enkele scheuren. Nadat je weer beneden bent kun je doorrijden naar de even verderop gelegen hindoetempel Pura Ulun Danu Batur die tot de belangrijkste heiligdommen van Bali behoort.

Culturele bezienswaardigheden in Bali

Een bezoek aan een hindoetempel is een andere geliefde excursie in Bali. Misschien wel de bekendste tempel van het eiland is Tanah Lot. Deze tempel staat prachtig op een rotspunt in zee en is volgens de overlevering in de 17e eeuw gebouwd. Een andere fraaie tempel is de Pura Taman Ayun-tempel in het plaatsje Mengwi. Dit tempelcomplex was ooit een van de zes koninklijke tempels van Bali en is nog altijd een belangrijk heiligdom. Mocht je graag met een gids op pad gaan dan kun je bij ons een excursie naar de Pura Taman Ayun-tempel Tanah Lot en het Apenbos boeken.

Een middagje waterpret bij de Waterbom

Alle vluchten naar Bali landen op de luchthaven van Denpasar op de zuidpunt van het eiland. Ook in Denpasar en omgeving zijn genoeg leuke dingen om te doen in Bali. Een goed voorbeeld is het waterpark Waterbom Bali in het levendige Kuta. De vele waterglijbanen waterkanonnen en andere attracties maken een bezoek aan dit park een waar feest voor kinderen. Maar ook als volwassene is het heerlijk om je mee te laten voeren tussen de palmbomen door de Lazy River of langzaam naar beneden te glijden in een enorme kom.

Kaart

Bali in één minuut - De parel van Indonesië

Deze video is geproduceerd door FramfilmHier zie je een kleine selectie van de prachtige bezienswaardigheden op Bali. Kun jij ze allemaal...

Het team van Expedia
Bali in één minuut - De parel van Indonesië. Opent een nieuw venster.

5x cultuur proeven op Bali

Bij Bali denk je al snel aan op het strand liggen, surfen en relaxen. Dat kan er allemaal, maar Bali heeft veel meer te bieden. Als enige Hindoe-eiland in...

Het team van Expedia
5x cultuur proeven op Bali. Opent een nieuw venster.

'Bali is mijn tweede thuis' - interview met reisblogger Jenny van Ik Reis

Reisblogger Jenny heeft al meer dan zestig landen bezocht. Haar reisblog bestond al toen bloggen nog moest worden uitgevonden. Een interview.

Expedia Blog
'Bali is mijn tweede thuis' - interview met reisblogger Jenny van Ik Reis. Opent een nieuw venster.

Feesten op Bali

Kuta, hoofdstad van de Balinese feestenHet feestelijke hart van Bali ligt rondom Kuta, in het zuiden van het eiland. Over het hele strand...

Het team van Expedia
Feesten op Bali. Opent een nieuw venster.