Topactiviteiten in Nusa Dua

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Turtle Island bevat surfen, een kuststadje en varen

Geniet van tropische activiteiten in Nusa Dua

Nusa Dua is een badplaats op het zuidelijke puntje van het Indonesische eiland Bali, waar je kunt genieten van leuke activiteiten en interessante bezienswaardigheden. Zo kun je ontspannen zonnen en zwemmen bij het strand Geger, snorkelen vanaf het strand Mengiat of leren kitesurfen. In de avond kun je in Nusa Dua een traditionele Devdan-dansvoorstelling bekijken. Deze energieke dansstijl is uniek voor deze regio en dit spektakelstuk is voor reizigers van iedere leeftijd bijzonder vermakelijk.

Excursies in Nusa Dua

Dankzij de natuurlijke schoonheid en fotogenieke tempels van Bali kun je in Nusa Dua en de omgeving veel uitstapjes maken. Zo ontdek je tijdens de Waka Land-dagexcursie door het binnenland van Bali schilderachtige dorpjes, de indrukwekkende Batukaru-tempel en kun je wandelen langs rijstvelden. Voor de meer avontuurlijke reizigers is een quad- of buggy-avontuur en tubing-excursie een van de leukste dingen om te doen in Nusa Dua. Tijdens deze actieve excursie kun je na een veiligheidsinstructie op een parcours door de jungle gas geven op een buggy of quad. Tussendoor kun je even stoom afblazen en pauzeren bij een panoramisch uitzichtpunt waar het groene landschap van Bali aan je voeten ligt. Daarna kun je ontspannen op een luchtband, waarmee je over smalle riviertjes en stroomversnellingen glijdt. Deze tour wordt afgesloten met een heerlijke traditionele Balinese lunch.

Bezienswaardigheden in Nusa Dua

Een van de populairste spots in Nusa Dua is Water Blow. De golven van de Stille Oceaan beuken hier op de kalksteenrotsen, wat zorgt voor indrukwekkende waterfonteinen tot wel 30 meter hoog. Veel mensen bezoeken Nusa Dua vanwege de stranden. Het mooiste pareltje is dan ook het strand Gunung Payung. Dit fijne zandstrand is niet drukbezocht, maar heeft door de omliggende rotsen en het koraal voor de kust veel charme. Niet ver hiervandaan ligt het mooie religieuze complex Puja Mandala, waar een moskee, kerk, Boeddhatempel en een Hindoetempel de diversiteit van Bali onderstrepen. Wil je rondkijken op eilanden in de omgeving? Met een cruise kun je kennismaken met het natuurschoon van de eilanden Nusa Lembongan, Nusa Penida en Nusa Ceningan. Dankzij het grote aanbod van hotels in Nusa Dua kun je een accommodatie dicht bij je favoriete bezienswaardigheden kiezen.

Het cultuuraanbod in Nusa Dua

De unieke Balinese cultuur komt met name door dansvoorstellingen tot leven. Een van de leukste activiteiten in Nusa Dua is het bijwonen van de Devdan-voorstelling. Zo kun je naar de voorstelling ‘Treasure of the Archipelago’ in het Bali Nusa Dua Theatre gaan. Dit is een meeslepende vertelling door middel van dans en muziek. Door verschillende optredens wordt het culturele erfgoed van onder meer Bali, Java en Sumatra vertolkt in een mooie show. Ook een Kecak-dans bij zonsondergang in de Uluwatu-tempel zal dankzij de opzwepende muziek en mystieke dans bij iedere bezoeker lang in het geheugen gegrift staan. Wil je de unieke Balinese cultuur ervaren? Bekijk dan de vluchten naar Nusa Dua en ontdek hoe je Bali eenvoudig kunt bereiken.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten