Topactiviteiten in Enkhuizen

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Enkhuizen

Ervaar het leukste van Enkhuizen tijdens deze activiteiten

Wil je graag een verrassende stedentrip maken in eigen land? Breng dan eens een bezoek aan het sfeervolle Enkhuizen. Enkhuizen was één van de zeven steden waar de VOC werd bestuurd en behoorde tijdens de Gouden Eeuw tot de meest welvarende steden van Nederland. Het maken van een wandeling langs de fraaie panden uit de VOC-tijd is dan ook een leuke activiteit in Enkhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om een boot te huren voor een ontspannen boottochtje, of samen met de kinderen de dag door te brengen in het themapark Sprookjeswonderland.

Wandel door het oude centrum

De beste manier om de bezienswaardigheden in Enkhuizen te ontdekken is een mooie stadswandeling. Een goed vertrekpunt is het Zuiderkerkplein, genoemd naar de indrukwekkende Zuiderkerk. Deze protestantse kerk heeft een fraai houten plafond dat op enkele plekken is voorzien van originele 15e-eeuwse schilderingen. Vanaf de Zuiderkerk is het zo'n 2 minuten lopen naar de Waag. Dit waaggebouw is één van de weinigen in Nederland waar het oude weegmechanisme nog aanwezig is. Aan het einde van de wandeling kun je naar de oude haven van Enkhuizen lopen. Hier vind je het fotogenieke straatje De Bocht en de imponerende stadspoort Drommedaris. De hotels in Enkhuizen bevinden zich doorgaans in een van de pittoreske straatjes van de binnenstad.

De leukste dagactiviteiten in Enkhuizen

Naast het bezichtigen van oude monumenten zijn er natuurlijk ook genoeg andere leuke dingen om te doen in Enkhuizen. Zo is een dagje pret maken in amusementspark Sprookjeswonderland bijvoorbeeld leuk wanneer je met kinderen op vakantie bent. In dit park vind je onder meer een speelkasteel, een draaimolen en een treintje. Daarnaast kun je er samen genieten van theatervoorstellingen die in het thema staan van bekende sprookjes. Een andere leuke activiteit is het maken van een boottochtje. Je kunt bijvoorbeeld meegaan met een rondvaart door de grachten en kanalen van Enkhuizen. Tijdens zo'n rondvaart zie je de stad vanuit een heel ander perspectief en steek je ook nog eens veel op over de geschiedenis van Enkhuizen. Het is ook mogelijk om een bootje te huren aan het IJsselmeer en lekker te genieten van een dag op het water.

Maak een dagexcursie naar het platteland rond Enkhuizen

Wanneer je een vlucht naar Enkhuizen boekt, land je doorgaans op Schiphol en ben je meteen vlak bij verschillende interessante steden en het Hollandse platteland. Een groot deel van de vakantiegangers maakt bijvoorbeeld een excursie in Enkhuizen naar een historische windmolen. Een mooi exemplaar is de Wervershoofse molen, op zo'n 10 minuten rijden van Enkhuizen. Je kunt vanuit Enkhuizen ook een bezoek brengen aan de traditionele molens van de Zaanse Schans of een tripje maken naar het vissersdorp Volendam. Het is mogelijk om samen met een gids een tour van het Nederlandse platteland inclusief windmolens, Volendam en Marken te maken. Tijdens deze tour leer je meer over de geschiedenis van deze vissersdorpen. Daarnaast kom je te weten hoe typisch Nederlandse producten als klompen en kaas worden gemaakt.

Topactiviteiten die je kunt doen in Enkhuizen


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Lees reisgidsen en handige tips voor Enkhuizen


Populaire plekken om te bezoeken in Enkhuizen

Steden in de buurt van Enkhuizen