Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Topactiviteiten per categorie

Dagtours & excursies (4) Tours & sightseeing (2)

Wat te doen in Jeruzalem

Zie alle 6 activiteiten in Jeruzalem

Geweldige activiteiten in de historische stad Jeruzalem

Jeruzalem is een van de oudste steden ter wereld. Binnen religies als het christendom jodendom en de islam wordt Jeruzalem beschouwd als een heilige stad. In Jeruzalem vind je dan ook ontzettend veel religieus erfgoed dat vooral te vinden is in Oud-Jeruzalem. Dit oude monumentale stadsdeel staat sinds 1981 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt hier onder meer historische bezienswaardigheden zoals de beroemde Klaagmuur de gouden Rotskoepel en de tuin Getsemane. Het aangename klimaat in de winter en in de zomer maakt Jeruzalem het hele jaar door tot een aantrekkelijke reisbestemming. Je vindt daarnaast regelmatig betaalbare vluchten naar Jeruzalem.

Bezienswaardigheden in Jeruzalem

In deze oude stad met zijn rijke geschiedenis kijk je je ogen uit. Je vindt een overvloed aan historische bezienswaardigheden in Jeruzalem. Wanneer je deze stad bezoekt

zijn er een aantal dingen die je echt gezien moet hebben. De Tempelberg staat bovenaan elk lijstje. Dit is een heuvel in het oostelijke deel van Oud-Jeruzalem. Deze mystieke plaats speelt in verschillende religies een belangrijke rol. Op de Tempelberg vind je onder meer de Rotskoepel en de beroemde Klaagmuur. Aan de voet van de Tempelberg ligt de tuin Getsemane. Daarna kun je de ontdekkingstocht vervolgen op de nabijgelegen Olijfberg.

Dagactiviteiten in Jeruzalem

Er zijn veel bezienswaardigheden en interessante dingen om te doen in Jeruzalem. Om te zorgen dat je alle highlights van Jeruzalem te zien krijgt kun je meegaan op een dagtour door de stad. Kies bijvoorbeeld voor een dagexcursie van het oude & nieuwe Jeruzalem vanuit Tel Aviv. Deze alomvattende excursie neemt je mee naar zowel het eeuwenoude als het moderne Jeruzalem. Onder begeleiding van een gids bezoek je onder meer de Olijfberg de Joodse begraafplaats en de beroemde Klaagmuur. Onderweg vertelt de gids je alles over de geschiedenis van en het leven in deze bijzondere stad. Je kunt ook kiezen voor een dagexcursie naar Joods erfgoed vanuit Jeruzalem. Tijdens deze excursie laat de gids je Jeruzalem zien en vertelt je meer over de Joodse levensstijl.

Excursies in Jeruzalem en omgeving

Ook in de omgeving van Jeruzalem is een hoop te zien. Je kunt verschillende interessante excursies in de omgeving van Jeruzalem maken. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar de Dode Zee. Je reist door de afgelegen woestijn van Judea en aangekomen bij de Dode Zee kun je heerlijk ontspannen. Vanwege het hoge mineraalgehalte kun je hier moeiteloos dobberen op het wateroppervlak. Een andere populaire activiteit in Jeruzalem is een bezoek aan het nabijgelegen Bethlehem dat volgens de overlevering de geboorteplek van Jezus is. Je kunt ook de stad Jericho bezoeken. Deze stad staat bekend als de langst bewoonde stad ter wereld. Na een lange actieve dag vol nieuwe indrukken rust je vervolgens heerlijk uit in een van de gastvrije hotels in Jeruzalem.

Kaart

Discover neighborhoods in Jeruzalem

Stadscentrum van Jeruzalem

Het historische erfgoed en de musea zijn enkele unieke kenmerken van Stadscentrum van Jeruzalem. Verken het gebied en stop even bij Grote Synagoge van Jerusalem of Mamilla Mall.

Historische gebouwenToursMuseums

Oude stad

Het historische erfgoed en het winkelaanbod zijn enkele unieke kenmerken van Oude stad. Verken het gebied en stop even bij Westmuur (Klaagmuur) of Kerk van het Heilige Graf.

Historische gebouwenKathedraalTempels

Mamilla

Maak tijdens je bezoek aan Mamilla ook tijd voor bezienswaardigheden zoals Instituut voor islamitische kunst L.A. Meyer en Theater van Jerusalem.

Nachlaot

Als je een stop maakt in Nachlaot, mag je Machane Yehuda-markt en Ben Yehuda Street zeker niet overslaan.

Katamon

In Katamon zelf zul je niet heel veel bezienswaardigheden vinden, maar als je net dat beetje verdergaat, word je beloond met geweldige activiteiten en bezienswaardigheden, zoals Instituut voor islamitische kunst L.A. Meyer en Israëlmuseum.

Kiryat HaLeom

Als je een stop maakt in Kiryat HaLeom, mag je Knesset en Hooggerechtshof van Israël zeker niet overslaan.