Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Malta

Zie alle 7 activiteiten in Malta

Topactiviteiten tijdens je verblijf op Malta

Eilandengroep Malta is een parel in de Middellandse zee. Gelegen in het helderblauwe water en begroeid met palmbomen en cactussen voelt het als een waar paradijs. Doordat er veel sporen te vinden zijn van de Engelse en Arabische cultuur is Malta een zeer diverse vakantiebestemming. Zo vind je er veel interessante architectuur. Ook zijn er een hoop dingen te doen op Malta zoals een wandeling door het park de Upper Barrakka Gardens. Een bezoek aan een van de vele stranden zoals de Golden Bay

is natuurlijk ook een aanrader.

Steden op Malta

Een bezoekje aan hoofdstad Valletta mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je verblijf op Malta. Deze middeleeuwse stad is erg fotogeniek door haar vele hoge trappen gekleurde deuren en authentieke balkonnetjes. Vanuit het park de Upper Barrakka Gardens heb je bovendien prachtig uitzicht over de Three Cities Vittoriosa Senglea en Cospicua. Er wordt hier dagelijks een ceremonieel kanonschot gelost. Verder is Valletta met de vele winkeltjes de perfecte plek voor shopliefhebbers. Een andere activiteit in Malta is ronddwalen door het mysterieuze Mdina. Deze voormalige hoofdstad stamt uit de middeleeuwen. Dat is goed te zien aan de vestingsmuren. Je kunt ook het authentieke vissersdorp Marsaxlokk bezoeken dat bekend staat om de kleurrijke bootjes die op het helderblauwe water drijven. Verplaats je gemakkelijk tussen deze verschillende bezienswaardigheden op Malta met een hop-on hop-off-bustour over Malta.

Buureilanden Comino en Gozo

Malta bestaat uit drie eilanden: het hoofdeiland Malta met de buureilanden Comino en Gozo. Het kleine eiland Comino is vooral geliefd om de Blue Lagoon. Deze prachtige baai heeft betoverend diepblauw water waarin je kunt zwemmen snorkelen en duiken. Groter buureiland Gozo is rustiger dan Malta. Een leuke dagtrip op Malta is een excursie naar Gozo met lunch waarbij je de parels van Gozo bezoekt. Voor een stukje geschiedenis kun je de hoofdstad Victoria ookwel Rabat genoemd bezoeken. De stad wordt net als Valletta gekenmerkt door zandstenen gebouwen met kleurrijke deuren en balkons. De historische Citadel torent boven de hoofdstad uit. Vanaf de muren van de Citadel heb je prachtig uitzicht over Gozo met haar steile kliffen en rotsformaties.

Stranden op Malta

Malta kent vele stranden en baaien wat het tot een geschikte zonbestemming maakt. Naast de eerdergenoemde Blue Lagoon is de Ghajn Tuffieha Bay op hoofdeiland Malta een fijne plek om te zwemmen snorkelen en duiken. Het staat bekend als een van de mooiste zandstranden van Malta. Een andere prachtige baai is de Golden Bay in het westen van Malta. De baai is vernoemd naar haar goudgele zand. Ook buureiland Gozo heeft fijne stranden zoals Ramla Bay. Je kunt hier heerlijk ontspannen op het brede rood-gouden strand aan de Middellandse Zee. Aan de kust is echter meer te doen dan alleen zwemmen. Aan de noordkust van Malta bevindt zich bijvoorbeeld Mediterraneo Marine Park waar je onder andere dolfijnen en zeeleeuwen kunt zien en shows kunt bijwonen. Bekijk de verschillende vluchten naar Malta en snuffel rond in het ruime aanbod van hotels op Malta.

Kaart