Topactiviteiten in Monaco

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Monaco toont algemene kustgezichten, eilanden en een klein stadje of dorpje

Geniet van interessante activiteiten in de kleine staat Monaco

Hoewel Monaco een van de kleinste landen ter wereld is, valt er genoeg te beleven in het dwergstaatje aan de Middellandse Zee. Een van de leuke activiteiten in Monaco is het Oceanographic Museum & Aquarium, waar je kunt kennismaken met prachtige dieren en koralen uit de onderwaterwereld. Voor een actief uitje kun je de Rots van Monte Carlo beklimmen, waar je een mooi uitzicht hebt over zee en de haven.

Verken de onderwaterwereld

Wanneer je met het gezin op reis bent, kun je de kinderen verrassen met tickets voor Monaco Oceanographic Museum & Aquarium. Dit is ongetwijfeld een van de meest interessante bezienswaardigheden in Monaco. Je kunt hier door een wandeling langs ruim 100 aquaria, een reis over de wereldzeeën maken. Hierbij kom je onder meer tropische vissen en de plaatselijke Middellandse Zeebewoners tegen. Via interessante informatiepanelen en filmpjes kom je meer te weten over het leven in de oceanen. Sla vooral niet de walviskamer over, waar indrukwekkende skeletten van grote walvissen te zien zijn. De kinderen kunnen kleine zeedieren bestuderen met een microscoop en schildpadden voeren, waardoor het voor iedereen een leuk dagje uit is. Voordat je op reis gaat, kun je alvast het aanbod aan vluchten naar Monaco bekijken.

Een aangename dagtrip vanuit Monaco

Wanneer je meer van de pittoreske omgeving wil zien, kun je meegaan op wandeltour in een kleine groep door Saint-Tropez en Port Grimaud vanuit Monaco. Saint-Tropez is een populair vakantieoord onder miljonairs, waardoor je je hier kunt vergapen aan dure auto’s en luxueuze jachten in de haven. In de historische wijk La Ponche met zijn oranje gepleisterde huizen en smalle straatjes kun je nog altijd de authentieke sfeer van het historische Saint-Tropez opsnuiven. De tour brengt je ook naar Port Grimaud, dat met zijn uitgebreid netwerk aan kanalen en kleurrijke handelshuizen ook wel ‘het Venetië van Frankrijk’ wordt genoemd. De bruggetjes en pastelkleurige gebouwen vragen erom ontdekt te worden.

Bezoek de musea van Monaco

Een museumbezoek is een van de leukste dingen om te doen in Monaco. Zo kun je uren ronddwalen in het museum Monaco Top Cars Collection, waar je de persoonlijke autocollectie van prins Rainier III kunt bekijken. De verzameling bestaat uit diverse interessante auto’s, waaronder rallywagens en Formule 1 auto’s. Binnen de botanische tuin Jardin Exotique de Monaco ligt het Museum of Prehistoric Anthropology, waar je opgravingen en fossielen uit de omgeving van het ministaatje aantreft. Wat je interesse ook is, er is altijd een leuke excursie in Monaco te vinden. Dankzij de vele hotels in Monaco kun je daarnaast altijd in de buurt van je favoriete plekken in Monaco verblijven.

Topactiviteiten per categorie


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Buurten van Monaco

Steden in de buurt van Monaco