Topactiviteiten in Oost-Brabant

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Oost-Brabant

Van musea tot attractieparken - leuke activiteiten in Oost-Brabant

Oost-Brabant is een uitgelezen regio voor een fijne vakantie dicht bij huis. De streek is rijk aan cultureel erfgoed. Je kunt er bijvoorbeeld een wandeling maken langs de voormalige fabriekspanden van Philips in Eindhoven, maar ook een blik werpen op het bijzondere Paleis-Raadhuis in Tilburg. Alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook tal van leuke activiteiten in Oost-Brabant ondernemen. Rijd bijvoorbeeld naar safaripark de Beekse Bergen waar je oog in oog komt te staan met leeuwen en giraffes, of ga gezellig een dagje naar pretpark de Efteling bij Kaatsheuvel.

Ontdek de steden van Oost-Brabant tijdens een stadswandeling

Het oosten van Brabant herbergt enkele pareltjes van steden. Boek bijvoorbeeld een hotel in Oost-Brabant in Eindhoven en maak een wandeling langs oude Philips-gebouwen als de Lichttoren en de Eerste Gloeilampenfabriek. In Eindhoven is ook veel eigentijdse architectuur te vinden, waarvan het opmerkelijke glazen gebouw De Bubble een goed voorbeeld is. Voor het bekijken van bezienswaardigheden in Oost-Brabant kun je ook naar Tilburg gaan. Enkele gebouwen die je tijdens je tocht zeker niet mag missen zijn de Sint-Jozefkerk en het in het oog springende Paleis-Raadhuis, dat sterk op een kasteel lijkt. De Hasseltse Kapel dateert van rond 1530 en is daarmee een van de oudste monumenten van de stad. Even buiten Tilburg staat verder de 19e-eeuwse Koningshoeven-abdij, die vooral bekend is vanwege het La Trappe-bier dat er wordt gebrouwen.

De leukste dingen om te doen in Oost-Brabant

In Oost-Brabant vind je enkele van de bekendste amusementsparken van Nederland. Zo kun je je aan de rand van Tilburg op de Afrikaanse savanne wanen in safaripark Beekse Bergen. In dit uitgestrekte dierenpark zie je dieren als luipaarden, zebra's en giraffes. Je kunt met de auto door het park rijden, maar ook meegaan op een bus- of bootsafari door het park. Voor een dagje pretpark kun je naar het dorp Kaatsheuvel rijden. Hier ligt namelijk attractiepark de Efteling. Dit pretpark doet met zijn surrealistische gebouwen en vrolijke beelden sprookjesachtig aan en heeft onder andere zes achtbanen en meerdere wildwaterbanen. Je kunt losse tickets voor pretpark de Efteling kopen, maar je kunt ook gaan voor een gecombineerd toegangskaartje voor de Efteling en een rondvaart van 1 uur door de grachten van Amsterdam.

Een overzicht van de Oost-Brabantse musea

Het elektronicabedrijf Philips heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Oost-Brabant. Het Eindhovense Philips Museum biedt aan de hand van oude apparaten een boeiend inkijkje in de historie van dit miljardenbedrijf. Een andere aantrekkelijke excursie in Oost-Brabant is een tripje naar het Textielmuseum in Tilburg. Tussen de oude machines en manden vol katoen krijg je een goed beeld van de arbeidsomstandigheden in een vroeg 20e-eeuwse textielfabriek. Wanneer je samen met je kinderen een vlucht naar Oost-Brabant boekt, kun je hen meenemen voor een dagje uit in openluchtmuseum het Prehistorisch Dorp. Het museumterrein is opgedeeld in zes verschillende zones, die elk zijn ingericht volgens een tijdvak. Zo zijn er een prehistorisch kamp, een middeleeuwse nederzetting en een 15e-eeuws dorp.

Topactiviteiten die je kunt doen in Oost-Brabant


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.Steden in de buurt van Oost-Brabant