Topactiviteiten in Salou

Activiteiten, bezienswaardigheden en rondleidingen
Foto verstrekt door Expedia

Leuke activiteiten aan de kust en in het centrum van Salou

Salou is een van de meest populaire vakantiebestemmingen van de Costa Dorada, een kuststreek in het Spaanse Catalonië. Veel reizigers nemen een vlucht naar Salou voor de prachtige stranden en indrukwekkende natuur. Bovendien zijn er veel bijzondere bezienswaardigheden in Salou en kun je er leuke activiteiten ondernemen. Een hotel in Salou biedt de mogelijkheid om zowel de kust als het centrum te verkennen. Het is de ideale plek voor een zon-, zee en strandvakantie maar ook natuur- en cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Dingen om te doen in Salou

Voor ondernemende reizigers valt er genoeg te beleven in Salou. Ga bijvoorbeeld mee op een tour in een kleine groep naar het Romeinse Tarragona en het mediterrane Sitges om de historische bezienswaardigheden rondom Salou ontdekken. Of breng een dag door in een van de vele attractieparken, zoals het wereldberoemde waterpretpark PortAventura, het ontspannende Aquópolis of Bosc Aventura in het centrum van Salou. Een andere leuke activiteit in Salou is racen bij Karting Salou. Dit racepark heeft een groot parcours voor personen van 14 jaar en ouder en een klein parcours voor jongere kinderen. Natuurliefhebbers kunnen de Cami de Ronda afleggen, een wandelpad langs de kust met een indrukwekkend uitzicht over de zee en de omgeving.

Dingen om te zien in Salou

Voor cultuurliefhebbers valt er ook genoeg te zien in Salou. Een excursie in Salou door het historische centrum geeft je de mogelijkheid om alle bezienswaardigheden te bewonderen. Bezoek bijvoorbeeld de kerk Santa María del Mar, die ter ere van de visvangst werd gebouwd in de achttiende eeuw. Een ander populair monument in Salou is La Torre Vella Salou. Deze toren werd in de zestiende eeuw gebouwd ter bescherming tegen aanvallen en wordt vandaag de dag gebruikt voor tentoonstellingen van schilderkunst. Aan de strandpromenade ligt het monument van koning Jaume I en het Casa Bonet, een indrukwekkend modernistisch gebouw.

Shoppen in Salou

Voor vakantiegangers die graag een dagje winkelen, valt er ook veel te beleven in Salou. In het centrum van de stad vind je straten met een overvloed aan winkels, zowel grote ketens als kleine boetiekjes. Vooral in het oude centrum zijn veel bijzondere, kleinere winkels te vinden. Aan het water liggen eveneens winkelstraten en aan het strand bij Ponent staat wekelijks een markt, op maandag. In Vila Roma ligt een overdekte markt waar voornamelijk verse etenswaren te vinden zijn. Vanaf Salou kan je gemakkelijk een dagtrip maken naar Barcelona, een van de populairste shopsteden in Europa.


Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Populaire activiteiten