Begin van hoofdinhoud
Type reis
Vlucht 1
Vlucht 2
Vlucht 3
Vlucht 4
Vlucht 5
Door de reisadviezen rond het coronavirus (Covid-19) zijn sommige bestemmingen op bepaalde datums mogelijk niet beschikbaar. Meer info.

Verken duizenden activiteiten met gratis annulering en zonder extra toeslagen.

Stel je reis samen met luchthaventransport, excursies, dagrondleidingen & meer.

Gebruik onze nuttige info om de juiste ervaring te boeken voor je reis.


Wat te doen in Tanger en omgeving

Zie alle 5 activiteiten in Tanger en omgeving

Beleef leuke activiteiten in de cultuurstad Tanger

In het noordelijke puntje van Marokko ligt Tanger een stad vol levendige openluchtmarkten historische paleizen en culturele musea. Het Kasbah Museum is een goede introductie tot Tanger omdat je van alles te weten komt over de historie van de stad en Marokkaanse kunst. Maak een wandeling door de eeuwenoude

ommuurde medina of breng met de kinderen een bezoek aan het Wafa Even Parc waar ze zich zullen vermaken met achtbanen een reuzenrad en botsauto’s.

Bezoek attracties in Tanger

Er zijn veel dingen om te doen in Tanger en een leuke manier om de stad te ontdekken is door middel van een Tanger City Tour in hop-on hop-off-bus. Je kunt voor deze tour kiezen uit twee verschillende routes waarbij de historische route je onder meer leidt naar het prachtige paleis Moulay Hafid en de historische medina. De bus die de Espartel-route aflegt brengt je over de weg langs de Atlantische Oceaan naar het indrukwekkende rotsplateau Cap Spartel en de Grottes d'Hercule. Dit indrukwekkende grottenstelsel werd duizenden jaren geleden bewoond en speelt een belangrijke rol in Romeinse en Griekse mythologische verhalen. De hop-on hop-off-bussen zijn voorzien van een schuifdak en bovendien toegankelijk voor iedere reiziger omdat ze zijn uitgerust met voorzieningen voor mindervaliden.

Excursies in Tanger

In de omgeving van Tanger zijn veel bezienswaardigheden te vinden waaronder Gibraltar. Dit Britse overzeese gebied ligt op korte afstand van Marokko en daardoor is een trip naar Gibraltar aan te bevelen als dagexcursie vanuit Tanger. Gibraltar staat bekend om de Rots van Gibraltar een indrukwekkend plateau dat een geweldig uitzicht biedt over de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Je kunt de top van de rots bereiken per kabelbaan. Ook een ondergrondse Grot van St. Michael is een bezoek waard. Dit grottenstelsel is wonderbaarlijk ontstaan door sijpelend regenwater en tegenwoordig hebben de tunnels een totale lengte van ongeveer 50 kilometer. De grote groep berberapen is echter de grootste attractie van Gibraltar en een foto met de dieren is misschien wel het leukste souvenirtje dat je je kan wensen.

Musea in Tanger

Om de Marokkaanse historie en cultuur te ontdekken is een museumbezoek een van de beste activiteiten in Tanger. Het Kasbah Museum is een goede plek om te beginnen. Dit museum is gevestigd in het voormalige paleis van de sultan en herbergt historische wereldkaarten kunstwerken en schatten van de sultans. Het Archeologiemuseum toont de specifieke geschiedenis van de Noord-Marokkaanse regio met voorwerpen als mozaïek en prehistorische wapens. Voor de kunstliefhebbers is het Museum voor Hedendaagse Kunst met zijn moderne Marokkaanse schilderkunst zeer aan te bevelen. Als je van plan bent Tanger te bezoeken kun je alvast het aanbod van vluchten naar Tanger bekijken en kiezen uit comfortabele hotels in Tanger.

Kaart

Discover neighborhoods in Tanger en omgeving

Souika

In Souika zelf zul je niet heel veel bezienswaardigheden vinden, maar als je net dat beetje verdergaat, word je beloond met geweldige activiteiten en bezienswaardigheden, zoals Chefchaouen Kasbah en Waterval van Chefchaouen.

Achakkar

Plan tijdens je verblijf in Achakkar een bezoek aan Hercules Caves en Cap Spartel, enkele opmerkelijke bezienswaardigheden in de buurt.

El Kharrazine

El Kharrazine is erg populair door zijn historische plekken. Voor sightseeing in Medina van Chefchaouen en omstreken kun je een uitje plannen naar Chefchaouen Kasbah of Waterval van Chefchaouen.

Historisch